Nieuws

Pas op! Tijdelijke huurovereenkomst kan uitmonden in nachtmerrie voor verhuurder

20-10-2017

Verhuurt u zelfstandige woningen met een tijdelijke huurovereenkomst? Bij deze casus zat de verhuurder plotseling vast aan een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd en met volledige huurbescherming. Een must read van advocaat Jeroen Heuving van Van Diepen Van der Kroef Advocaten. 

Lees meer ›

Sabine Schoorl vertrekt bij Holland ConTech en Holland PropTech en start educatieplatform

20-10-2017

Per 20 oktober heeft Sabine Schoorl al haar taken bij Holland ConTech en Holland PropTech neergelegd. Schoorl is sinds de zomer als voorzitter actief voor de Amsterdam Chapter van IBREA, een non-profit organisatie die kennis over blockchaintoepassingen met de vastgoedsector deelt. 

Lees meer ›

Peeters: 'Teugels corporatiesector zijn na excessen te hard aangetrokken'

20-10-2017

Om de excessen in de corporatiewereld te beteugelen, is de wetgeving nu zo strikt dat corporaties worden belemmerd om het goede voor de bewoners te doen. Dat vindt Nicole Peeters, directeur-bestuurder van corporatie Woonconcept in een interview met WoningmarktNL.

Lees meer ›

Bezettingsgraad Wereldhave in Nederland stabiel + nieuw huurcontract met Tele2

20-10-2017

Goed nieuws bij Wereldhave, het beursfonds sloot nieuw contract met Tele2 voor POP-in stores in Hoofddorp en Rijswijk. Ook maakte het fonds een trading update over het derde kwartaal bekend.

Lees meer ›

CBRE breidt Industrial & Logistics-team uit met drie nieuwe medewerkers

20-10-2017

Het Industrial & Logistics-team van CBRE is uitgebreid met Duco Burghout (links), Daphne Groot Hemmink en Koen de Jong: Burghout en De Jong in de functie van consultant en Groot Hemmink als team-assistent.

Lees meer ›

Blog: Klimaat speerpunt voor nieuwe kabinet

20-10-2017

Er waren 208 dagen voor nodig, maar nu ligt er een regeerakkoord. Er komt zelfs een nieuwe ministersfunctie: de minister van Economische Zaken en Klimaat. De plannen zijn ambitieus, gaat het lukken om iedereen daarin mee te krijgen? Een blog van Mitchell Gmelich, directeur/eigenaar Van Draeckeburgh.

Lees meer ›

Retailfonds Syntrus Achmea RE&F uitgebreid met pand aan Damrak

20-10-2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance versterkt de portefeuille van het retailfonds met een pand aan Damrak 57 in het centrum van Amsterdam. Het is een monument van 500 m2 verdeeld over meerdere verdiepingen, dat voor 15 jaar is verhuurd aan horecaketen Simit Sarayi.

Lees meer ›

Recordaantal woningtransacties, ondanks afname in twee provincies

20-10-2017

In het derde kwartaal van 2017 zijn ruim 61.000 bestaande woningen verkocht. Dat is het hoogste aantal in een kwartaal ooit, ondanks dat het aantal transacties in sommige provincies en steden in dezelfde periode is afgenomen. Bekijk hier de cijfers per regio, ook voor de woningprijzen.

Lees meer ›

‘PropertyPRO maakt de Nederlandse beleggingsmarkt inzichtelijk’

20-10-2017

Vastgoedbeleggers kunnen nu nog beter zien waar kansen liggen en tegen welke prijzen actuele transacties zijn gedaan. VJ sprak met Casper Doldersum, initiatiefnemer van PropertyPRO, een webapplicatie die alle actuele transacties van meer dan een miljoen bijeen brengt.

Lees meer ›

Praktijkcasus: Huurder van corporatie verhuurt ongestraft onder via Airbnb

19-10-2017

Woonruimte verhuren aan toeristen middels Airbnb mag niet bij corporatiewoningen. Toch hoefde een vrouw die dit deed (zelfs nadat de corporatie in hoger beroep ging) niet haar woning te verlaten. In dit artikel van GMW Advocaten wordt deze interessante praktijkcasus besproken.

Lees meer ›

Behaal meer winkelomzet met méér Zwarte Piet en méér gratis tasjes

19-10-2017

Strabo-onderzoeker Hans van Tellingen analyseert in zijn nieuwste long read de huidige ontwikkelingen in de Nederlandse retail en komt met verrassende conclusies. Een must read!

Lees meer ›

Willen we wel een ‘tiny house’?

19-10-2017

Wordt het 'tiny house'-concept gehypet door bouwers of is er daadwerkelijk interesse onder woonconsumenten? USP Marketing Consultancy deed onderzoek onder huurders naar hun mening over tiny houses, om te achterhalen of het een bruikbaar woonconcept is voor woningcorporaties.

Lees meer ›

Multifunctionele toren 'Hourglass' vanaf vandaag in aanbouw op Zuidas

19-10-2017

Het zandlopervormige gebouw van 80 meter heeft een mix van functies met onder andere kantoren en een hotel en wordt ontwikkeld door SAX Vastgoed, een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff. De kantoren worden eind 2019 opgeleverd. De opening van het hotel is begin 2020 gepland. 

Lees meer ›

Nederlandse startup Storage Share geeft bestemming aan lege panden van M7

19-10-2017

Storage Share, het platform dat vragers en aanbieders van opslagruimte met elkaar verbindt, breidt haar portfolio uit met leegstaande kantoren van M7 Real Estate in Nederland.

Lees meer ›

Eerste flagship-store van Under Armour komt in Kalverstraat

19-10-2017

Het Amerikaanse sportmerk Under Armour heeft met belegger Kroonenberg Groep een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor de locatie aan de Kalverstraat 16-18 in Amsterdam. Het betreft circa 1.165 m² winkelruimte. 

Lees meer ›

Monumentaal gemeentehuis Oostvoorne krijgt nieuwe bestemming

19-10-2017

Herontwikkelaar QX Real Estate mag van de gemeente Westvoorne het voormalige en monumentale Gemeentehuis aan de Hoflaan 6 in Oostvoorne transformeren in andere bestemmingen. Het plan richt zich op hoogwaardige horeca, vergaderfaciliteiten en kantoorruimte.

Lees meer ›

Bleker nieuwe partner bij Akro Consult

19-10-2017

Per 1 oktober is Alwin Bleker aangetreden als nieuwe partner bij Akro Consult. Met de komst van Alwin Bleker versterkt Akro Consult haar team Finance dat actief is op het gebied van financieel strategische advisering.

Lees meer ›

'Projectmanagement in bouwsector deugt van geen kanten'

19-10-2017

Bedrijven in de bouw- en constructiesector moeten het beheer van en de controle op grote bouwprojecten totaal anders gaan inrichten. Het huidige gebrekkige management zorgt ervoor dat de rendementen op veel projecten achterblijven bij de prognoses. Dat meldt zegt Muel Kaptein, partner bij KPMG.

Lees meer ›

Plasterk en Dijsselbloem willen plafond hypotheeklening verhogen: In welke gevallen zit u goed?

19-10-2017

Het maximale bedrag dat tweeverdieners aan hypotheek kunnen krijgen wordt volgend jaar verder verhoogd. Ook liggen er diverse andere voorstellen in de Tweede Kamer om meer te kunnen lenen. Lees er nu alles over op onze site. De brief van minister Plasterk mede namens minister Dijsselbloem is nu te lezen via onze site.

Lees meer ›

Twee nieuwe gezichten bij a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer

19-10-2017

Per 1 oktober zijn Rick van Hees (als junior researcher) en Bente Vedder (als trainee) in dienst getreden bij a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer. Van Hees versterkt het research team en Vedder richt zich op het thema innovatie en digitalisering.

Lees meer ›

BREAKING: Er mag weer gebouwd worden in de directe omgeving van Schiphol

18-10-2017

Dorpen als Zwanenburg en Rijsenhout krijgen eindelijk hun langverwachte impuls en ook worden belemmeringen voor transformaties opgeruimd. Dat blijkt uit het Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) dat per 1 januari 2018 in werking treedt. 

Lees meer ›

Online supermarktformule Picnic huurt ruim 1100 m2 van Smitsloo Groep

18-10-2017

De Leidse belegger Smitsloo Groep heeft aan de Rooseveltstraat 42 in Leiden een bedrijfsruimte van ca. 1.120 m² verhuurd aan Picnic. “Met Picnic hebben we er een bijzondere nieuwe en afwijkende speler bij in onze portefeuille", aldus Smitsloo.

Lees meer ›

VJ Commentaar: Moeten leraren en verplegers voorrang krijgen bij middeldure huurwoningen?

18-10-2017

Alleen wie een ‘belangrijke bijdrage’ aan de stad Utrecht levert, krijgt voorrang bij de toewijzing van middeldure huurwoningen in het project Wonderwoods van G&S Vastgoed, KondorWessels en Vesteda. Begrijpelijk, maar dit is niet de juiste weg.

Lees meer ›

Kennedytoren in Eindhoven voor €50 miljoen in andere handen

18-10-2017

Een pan-Europees fonds van Aviva Investors en LaSalle Investment Management heeft het ruim 20.000 m2 grote Kennedytoren in Eindhoven aangekocht. 

Lees meer ›

Leraren en verplegers krijgen voorrang in woningproject Wonderwoods

18-10-2017

Niet iedereen komt in aanmerking voor een middeldure huurwoning in Wonderwoods in Urecht, een project van G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten. Een deel van deze woningen zijn bestemd voor mensen die een ‘belangrijke bijdrage aan de samenleving’ leveren.

Lees meer ›

CBRE GI koopt 70 middeldure huurwoningen in Branie-project van Boelens de Gruyter

18-10-2017

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is gestart met de bouw van appartementencomplex ‘Branie’ in de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier voor eindbelegger CBRE Global Investors.

Lees meer ›

Koers Groep legt nieuwe toekomstvisie neer

18-10-2017

Deze maand is het precies 45 jaar geleden dat Bouwbedrijf Koers werd opgericht. Na ettelijke verhuizingen en gestage groei, is Koers Groep doorgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met zo’n 150 medewerkers. In VJ geeft directeur Harold Koers zijn visie op de toekomst.

Lees meer ›

High end presentaties van startup Crozzroads ondersteunen verkoop vastgoed

18-10-2017

Vandaag presenteren wij de nieuwe proptech startup Crozzroads die met geavanceerde AR en VR-technieken vastgoedpartijen kan ondersteunen. Voor VJ interviewde Holland Proptech Sally van Duinen van Crozzroads. 

Lees meer ›

Industrial team C&W breidt uit

18-10-2017

Cushman & Wakefield heeft Lout de Roos, Jeroen van Osch en Florus Paans aangetrokken ter versterking van het Industrial team in de Nederlandse organisatie.

Lees meer ›

Schiedamse sportvelden maken plaats voor 380 woningen

18-10-2017

Harga Midden in Schiedam krijgt een vervolg. VJ sprak met de gemeente Schiedam over de plannen: "Schiedammers kunnen nu binnen de eigen stad een wooncarrière maken." 

Lees meer ›

Groot nieuw DC van 34.000 m2 op Schiphol Logistics Park

18-10-2017

Built to Build en Proptimize zijn als ontwikkelaars betrokken bij dit nieuwe distributiecentrum. Adelaer Real Estate Finance trad hierbij als adviseur op bij de project- en beleggingsfinanciering.

Lees meer ›

VvE-beheerder failliet door geschuif met betalingen

17-10-2017

Een Haarlemse VvE-beheerder is failliet verklaard, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Noord-Holland. Dit was op verzoek van een door hem beheerde VvE uit Zandvoort die voor €115.000 zou zijn gedupeerd.

Lees meer ›

Nieuw initiatief PropertyPRO toont alle vastgoedtransacties vanaf €1 miljoen

17-10-2017

Jaarlijks wordt er in Nederland voor honderden miljoenen euro’s aan vastgoed verkocht, zonder dat dit in de media komt. De nieuwe webapplicatie PropertyPRO publiceert alle recente vastgoedtransacties vanaf €1 miljoen in Nederland.

Lees meer ›

Leidsche Rijn Centrum krijgt grote vestiging C&A 'nieuwe stijl'

17-10-2017

Retailer C&A gaat een vestiging openen in Leidsche Rijn Centrum. De vestiging van 1.000 vierkante meter zal een C&A 'nieuwe stijl' zijn. De opening van de winkel staat gepland voor het voorjaar van 2018.

Lees meer ›

Nieuwe woonwijk plus een duurzame campus gepland voor Arnhem

17-10-2017

PingProperties, KlokGroep en BPD zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Arnhem. In totaal zal op circa 5 hectare woningen komen. 

Lees meer ›

Derde vestiging voor Tribes op Amsterdamse Zuidas

17-10-2017

Tribes gaat verder uitbreiden in Amsterdam en heeft haar zesde locatie in de hoofdstad aangekondigd. Begin volgend jaar zal Tribes haar deuren openen in het Zuiderhof II gebouw aan de Jachthavenweg op de Zuidas.

Lees meer ›

Woningbeleggers opgelet: Géén ontbinding huurcontract bij onderverhuur via Airbnb

17-10-2017

Het hof Den Haag heeft eerder dit jaar een interessante uitspraak gedaan die van belang is voor woningverhuurders.Het komt erop neer dat wie tegen de voorwaarden zijn sociale huurwoning toch onderverhuurt via Airbnb niet hoeft te vrezen voor ontbinding van het huurcontract.

Lees meer ›

Column: De puzzel van het regeerakkoord

17-10-2017

Het regeerakkoord is gepresenteerd en de woningmarkt komt flink aanbod, vooral de enorme verduurzamingsopgave. Dit zal vooral op het bordje van de corporatiesector komen te liggen. Dan rijst de vraag hoe ze dit moeten betalen. Een bijdrage van Bob Stolker van Corporatiekracht. 

Lees meer ›

Dit is het goedkoopste vrijstaande huis van Nederland

17-10-2017

Het instapmodel van de Audi A6 is nog duurder dan dit Nederlandse huis dat een woonoppervlakte heeft van 120 m2. Wie dit nog te duur vindt, kan (klus)huizen vinden die slechts een luttele euro kosten. VJ dook in de wereld van goedkope huizen.

Lees meer ›

‘Internationalisering is een hefboom voor meer groei’

17-10-2017

De vastgoedwereld en bouwketen wordt steeds internationaler, maar hoe ga je als bedrijf daarmee om? Familiebedrijf Reynaers is uitgegroeid tot een multinational en deed samen met bouwer Ballast Nedam en belegger Whitewood hun visie uit de doeken. VJ was erbij en deed verslag.

Lees meer ›

Buitenlandse partijen blieven geen beleggingen in Haagse kantoren

17-10-2017

De hoge leegstandsniveaus van ministeries die het Rijksvastgoedbedrijf de afgelopen jaren heeft afgestoten, schrikken buitenlandse partijen af. Hierdoor liggen er mooie kansen voor binnenlandse beleggers, zo meldt Savills in een onderzoek over de Haagse vastgoedmarkt.

Lees meer ›

FashionUnited nieuwe huurder kantoor Europlaza in Amsterdam

17-10-2017

Het ASR Dutch Mobility Office Fund heeft een huurovereenkomst gesloten met FashionUnited B.V. voor 742 m2 in kantoorgebouw Europlaza aan de Hoogoorddreef 54-58 in Amsterdam.

Lees meer ›

De nieuwe top 100 Vastgoedbeslissers is weer uit: Breng vandaag uw stem uit!

16-10-2017

Nog nooit waren er zoveel verschuivingen in de top 100 vastgoedbeslissers. Beleggers doen massaal hun intrede! Voor de vierde keer kunnen lezers van Vastgoedjournaal stemmen op de meest invloedrijke vastgoedbeslisser van het afgelopen jaar.

Lees meer ›

Specerijenproducent kiest Zwolle voor nieuwe locatie van 26.000 m2

16-10-2017

Kruiden- en specerijenproducent Euroma heeft een huurovereenkomst gesloten met een particuliere investeerder voor de nieuw te bouwen kruidenfabriek en het hoofdkantoor. In totaal komt er een complex van 26.000 m2 in Zwolle. 

Lees meer ›

Aantrekkende markt leidt tot promoties bij bouwer/ontwikkelaar Heilijgers

16-10-2017

Projectontwikkelaar en bouwer Heilijgers uit Amersfoort heeft nieuwe mensen aangesteld. Bij Heilijgers Projectontwikkeling is Guillaume Chevalier aangesteld als directeur en bij Heilijgers Bouw zijn Piet Dekker en Casper Helms aangesteld als respectievelijk bedrijfsleider Nieuwbouw en bedrijfsleider Renovatie & Onderhoud.

Lees meer ›

Gemeente Apeldoorn verkoopt schoolgebouw aan Amvest

16-10-2017

De gemeente Apeldoorn heeft het schoolgebouw aan de Ruys de Beerenbrouckstraat verkocht aan het Amvest Living & Care Fund. Amvest realiseert er onder andere een nieuw kleinschalig woonzorggebouw. 

Lees meer ›

RSM start Europese vastgoedadviestak

16-10-2017

Financieel dienstverlener RSM, het qua omvang het zesde grootste bedrijf ter wereld op het gebied van accountancy en consultancy dienstverlening, is gestart met de‘Europese Vastgoed Groep’.

Lees meer ›

Woningfonds a.s.r. krijgt kapitaalinjectie van tientallen miljoenen

16-10-2017

Stichting VSB Vermogensfonds, VvAA Levensverzekeringen en VvAA Schadeverzekeringen zijn als nieuwe participanten toegetreden in het ASR Dutch Core Residential Fund. Afgesproken is dat de nieuwe participanten vanaf 1 oktober 2017 in totaal circa €50 miljoen in het woningfonds investeren.

Lees meer ›

Make-a-Wish huurt ruim 700 m2 op Media Park

16-10-2017

Vanaf medio oktober is het Media Park de nieuwe thuisbasis van Make-A-Wish Nederland. Het huurcontract betreft in totaal ruim 730m2.

Lees meer ›

CBRE breidt team in Den Haag uit met twee medewerkers

16-10-2017

CBRE heeft zijn team in Den Haag uitgebreid met Nathan Stoltz (30) en Emilie van Rhede van der Kloot (33).

Lees meer ›

Blog: Als de zeepbel knapt ga je nat!

16-10-2017

We kunnen de vraag naar nieuwe woningen niet bijbenen. We hebben gewoon te weinig capaciteit om te bouwen en de motor komt maar weer langzaam op gang. Een kraakheldere blog van Joris van der Meijden, Product Owner bij Reasult, waarin hij waarschuwt voor chaos bij de software die door ontwikkelaars wordt gebruikt.

Lees meer ›

Verhuren en schade door de huurder: wat te doen?

16-10-2017

Als u een woning verhuurt kunt u het risico lopen dat een huurder schade veroorzaakt in de woning die niet te overzien is. Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om u tegen deze schade te laten verzekeren. In dit artikel vertelt Esther Dekker van Max Property Fund hoe dit werkt.

Lees meer ›

WDP kan met deze investering heel Texel van groene stroom voorzien

16-10-2017

Belgische logistieke belegger WDP gaat circa €25 miljoen investeren in de tweede fase van zijn zonnepanelenproject in Nederland. De investering is in het kader van de verduurzamingsstrategie van de portefeuille, dat reeds in 2015 werd opgestart.

Lees meer ›

VJ Commentaar: Sorry media, de Amsterdamse woningmarkt koelt helemaal niet af

13-10-2017

In de media waren gisteren de berichten te lezen als zou de overkokende Amsterdamse woningmarkt eindelijk aan het afkoelen zijn. VJ trekt een heel andere conclusie en signaleert een nieuw levensgroot probleem die de woningmarkt in het hart raakt. 

Lees meer ›

CONTINUE UPDATE: Nederland telt al bijna 60 flexkantoorconcepten

13-10-2017

Er komen in ons land in een hoog tempo nieuwe flexkantoorconcepten erbij. VJ heeft inmiddels een actuele lijst van 58 flex/coworking concepten (peildatum 13 oktober 2017) inclusief het aantal eigen fysieke locaties dat zij hier te lande hebben.

Lees meer ›

Dit kan er gebeuren als je niet weet wat je huurder uitspookt

13-10-2017

Vastgoedverhuurders kunnen een boete krijgen als hun huurders hennep telen. In dit artikel van GMW Advocaten wordt een casus besproken, waarin een verhuurder van bedrijfsruimte moet opdraaien voor de energiekosten van de hennepteelt die huurder heimelijk in het pand exploiteerde.

Lees meer ›

UPDATE Hoofdkantoor McDonalds in Amsterdam naar Brabantse vastgoedpartij

13-10-2017

Certitudo Capital, projectontwikkelaar en vastgoedbelegger uit Den Bosch, heeft het pand aan de Paasheuvelweg 14 te Amsterdam gekocht ten behoeve van haar eigen vastgoedportefeuille. "Er zit meer in het vat", zegt Tessa Kuiten, Chief Commercial Officer van Certitudo tegenover VJ. 

Lees meer ›

Laurens Warnink versterkt Region & Cities sector van Ecorys

13-10-2017

Op 1 oktober 2017 is Laurens Warnink gestart bij Ecorys als Principal Consultant. "Met de komst van Laurens kunnen wij de groeiende orderportefeuille binnen het ruimtelijk-economisch domein nog beter bedienen”, aldus Michel Hek, sectorleider Regions & Cities bij Ecorys.

Lees meer ›

Blockchain: vertrouwen in een wendbare vastgoedeconomie

13-10-2017

Niet alleen de wijze waarop disruptie, Blockchain en vastgoed zich de komende jaren ontwikkelen zijn de duidelijk dragende kenmerken van een bepaald tijdperk, maar ook haar maatschappelijke impact en het gedrag van de gebruiker. Een artikel van Jan Veuger.

Lees meer ›

Financiële topman Propertize stapt op

13-10-2017

 Jack Mondt, CFO van 'bad bank' Propertize is per 10 oktober teruggetreden als lid van de Raad van Bestuur en zal de onderneming per 1 januari 2018 verlaten.

Lees meer ›

Autoriteit Woningcorporaties bindt in: Tóch korting voor huurders Zeeuwland

13-10-2017

De Autoriteit Woningcorporaties (AW) verbood woningcorporatie Zeeuwland om eenmalig €170 korting te geven aan al haar huurders. Zeeuwland heeft alles in het werk gesteld om alsnog de korting te kunnen geven. Dat is gelukt. VJ sprak corporatiebestuurder Marco van der Wel: ''Het is wel de eerste en laatste eenmalige huurkorting die een corporatie ooit zal geven.''

Lees meer ›

Woon-zorgcomplex in Den Haag gekocht door Syntrus Achmea RE&F

13-10-2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft het nieuwe intramurale woon-zorgcomplex Westhovenplein in Den Haag aangekocht, bestaande uit 119 zorgwoningen en extra voorzieningen in de plint. De oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

Lees meer ›

Een A1 locatie van circa 6,3 hectare voor uw bedrijf

13-10-2017

Zoekt u een representatieve locatie voor uw bedrijf? Wij bieden een ruim bedrijventerrein aan van totaal circa 6,3 hectare waar wij op maat voor u kunnen bouwen. Gezamenlijk en in overleg bouwen wij naar uw wens en voor de verhuur. Dit ruime terrein is uitstekend gesitueerd, op zichtlocatie, langs de autosnelweg A28 (Zwolle-Nijkerk-Amersfoort).

Lees meer ›

Hanzevast verkoopt 25 kantoorpanden in binnenstad Groningen aan Highbrook

12-10-2017

De Amerikaanse private equity partij Highbrook Investors is nog niet uitgewinkeld. Na de aankoop van Blaak 333 koopt het nu een grote vastgoedportefeuille met panden in de binnenstad van Groningen van Hanzevast voor een nog onbekend gebleven prijs. 

Lees meer ›

Klapper! Grootste aanhuurtransactie van het jaar valt in Utrecht

12-10-2017

VodafoneZiggo sluit met belegger Klépierre een huurovereenkomst van maar liefst 17.000 m2 in Hoog Catharijne. Het is daarmee vermoedelijk de grootste aanhuurtransactie in Nederland dit jaar.

Lees meer ›

VJ checkt: Durven beleggers écht buiten de Randstad te kijken?

12-10-2017

Recent riep Syntrus Achmea RE&F op om meer buiten de toplocaties in verhuurd vastgoed te beleggen. VJ belde met George van Hooijdonk (MN), Frank Hendriksen (Dela Vastgoed), Hans Touw (Vesteda), Boris van der Gijp (Syntrus Achmea REF). Gaan zij hierin mee?

Lees meer ›

De juridische gevolgen van de Amsterdamse 'toeristenshop-stop'

12-10-2017

Vorige week meldde de gemeente Amsterdam dat er geen 'toeristenwinkels' in het centrum bij mogen komen. Dit wordt in het bestemmingsplan vastgelegd. Vastgoedadvocaat Maarten Klaassen zet de juridische gevolgen op een rij: ''De gemeente kan op grote schadebedragen rekenen.''

Lees meer ›

‘Nederland als hotspot voor Smart Sustainable Cities’

12-10-2017

De vastgoedsector in Nederland maakt maar weinig haast met verduurzamen. Zelfs voor de kansen die toekomstbestendige en gezonde gebouwen bieden bestaat weinig aandacht. Dit gebrek aan urgentie in het overgrote deel van de branche is Platform Duurzame Huisvesting een doorn in het oog.

Lees meer ›

Duitse assetmanager sluit open-end vastgoedfonds wegens te grote belangstelling

12-10-2017

Niet zo lang geleden gingen de open-end vastgoedfondsen van Duitse makelij op slot wanneer er een uittocht van beleggers dreigt. Bij Deutsche AM gebeurde het omgekeerde. 

Lees meer ›

Amerikaanse private equity partij Highbrook strijkt neer in Rotterdam met grote aankoop

12-10-2017

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft het 15.572 m2 grote kantoorgebouw aan de Blaak 333 in Rotterdam via een onderhandse transactie aangekocht. Er is geen prijs bekend gemaakt, maar afgaande op vergelijkbare kanoordeals, ligt de vermoedelijke aankoopsom tussen €30-35 miljoen. 

Lees meer ›

Welk type woning wordt het snelst verkocht?

12-10-2017

Vandaag heeft de NVM de woningmarktcijfers van het derde kwartaal gepubliceerd. Daaruit  blijkt dat woningen gemiddeld ruim acht maanden te koop staan. Dit neemt echter al tijden af en verschilt per type woning.

Lees meer ›

Nieuwe projectmanager aan de slag bij Bureau Stedelijke Planning

12-10-2017

Vivianne van Liebergen is als projectmanager in dienst getreden bij Bureau Stedelijke Planning. Zij gaat zich met name richten op stedelijke ontwikkeling en gebiedsontwikkeling.

Lees meer ›

‘Restwarmte van datacentra kan 2 miljoen woningen verwarmen’

12-10-2017

Het aantal datacentra neemt in rap tempo toe. Volgens Unica Ecopower kan met de restwarmte hiervan 2 miljoen bestaande woningen verwarmd worden in 2030. In een rapport wordt beschreven hoe dit te realiseren is. VJ legde het voor aan datacentrumexpert Honoré du Puy (ICTroom). 

Lees meer ›

UPDATE: Zandvoortse vastgoedrel leidt tot opstappen wethouder

12-10-2017

De gemeentegrond naast de Zandvoortse watertoren mag herontwikkeld worden. Daarvoor werden drie planinitiatieven ingediend. De wethouder heeft vertrouwelijke informatie over het project gedeeld met een van de betrokken partijen. Toen dit aan het licht kwam, werd hij verzocht af te treden.

Lees meer ›

Zandvoortse vastgoedrel leidt tot opstappen wethouder (mailwisseling met marktpartij in handen van VJ)

11-10-2017

Tijdens een aanbesteding van de gemeentegrond naast de Zandvoortse watertoren, heeft de wethouder herhaaldelijk vertrouwelijke informatie gedeeld met een van de betrokken partijen. Hierdoor kreeg één ontwikkelaar een grote voorsprong en werd de aanbesteding gewonnen.

Lees meer ›

Weer honderd beleggingsdeals erbij als referentie: VJ databank boven €10 miljard

11-10-2017

De vastgoedbeleggingsmarkt in Nederland is op een kookpunt beland. VJ heeft nog eens 100 deals toegevoegd aan haar uitgebreide beleggingsoverzicht over de periode januari-september 2017. Klik verder voor de complete Excellijst!

Lees meer ›

Wie maakt kans op de Reynaers Projectprijs 2017?

11-10-2017

De vakjury heeft de nominaties voor de Reynaers Projectprijs 2017 bekend gemaakt. Uit de 43 inzendingen zijn 10 projecten genomineerd. Van deze projecten wordt in samenwerking met de architect een film gemaakt. Op basis daarvan kan het publiek in november stemmen. Het project met de meeste stemmen wint.

Lees meer ›

Meer dan 8.400 m2 verkocht en verhuurd in Overijssel en Gelderland

11-10-2017

In Gelderland en Overijssel heeft Uniek Bedrijfsmakelaars de afgelopen weken een groot aantal transacties begeleid. In totaal gaat het om meer dan 8.400 m2 vastgoed, waaronder winkels, bedrijfsruimtes en bouwkavels. Lees verder voor een overzicht, inclusief jaarhuur en verkoopprijzen.

Lees meer ›

Haagse ontwikkelaar heeft flink aantal transformatieprojecten op stapel

11-10-2017

Canopy Investments heeft het kantoorgebouw gelegen aan de Riouwstraat 191 in Den Haag aangekocht voor een van haar ondernemingen. VJ sprak met met mede-oprichter Willem Wernink over de transformatieplannen en over een ander project dat bijna opgeleverd wordt.

Lees meer ›

Meer dan 3.400 vierkante meter verhuurd en verkocht in Zeeland

11-10-2017

In de maand september heeft Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars weer een aantal transacties begeleid in de provincie Zeeland. Het betreft in totaal ruim 3.400 vierkante meter. 

Lees meer ›

Pensioenfondsen investeren in innovatief erfpachtproduct voor woningstarters

11-10-2017

Starters op de Nederlandse woningmarkt kunnen nu hun huis kopen met lagere maandlasten. Die belofte komt van de Almeerse onderneming DNGB. Met steun van een aantal Europese pensioenfondsen kunnen 12.000 tot 14.000 starters worden geholpen.  

Lees meer ›

Rabo positief over regeerakkoord: 'juiste knoppen zijn gevonden en daaien in de juiste richting'

11-10-2017

Economen van de Rabobank zijn grosso modo positief over het gisteren gepresenteerde regeerakkoord van Rutte III. Hun opmerkingen en bevindingen zetten we voor u op een rij. 

Lees meer ›

Resido verkoopt nieuwbouwbelegging in Apeldoorn  

11-10-2017

Resido Vastgoed heeft een nieuwbouwbelegging in Apeldoorn verkocht. Het betreft een complex met 16 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte in de wijk Zevenhuizen.

Lees meer ›

Hoe FIT Vastgoedbeheer de sterke groei faciliteert

11-10-2017

FIT Vastgoedbeheer, onderdeel van KlokGroep, regelt het beheer van ca. 800 woningen en 400 overige objecten voor vastgoedbeleggers. Door de forse groei van de beheerportefeuille is er vorig jaar nieuwe software voor het vastgoedgoedbeheer geïmplementeerd.

Lees meer ›

NEPROM: Ontwikkelaars positief over Regeerakkoord 

10-10-2017

In een eerste reactie is de NEPROM optimistisch gestemd over het vandaag gepresenteerde Regeerakkoord. De ontwikkelaars verwachten dat het Regeerakkoord een stimulans zal zijn voor de duurzame woningproductie en dat vooral starters kunnen profiteren van de maatregelen. 

Lees meer ›

Kantoorgebruikers in spagaat: vestigen in CBD of periferie?

10-10-2017

Het gebrek aan beschikbare kantoorruimte in Europese 'Central Business Districts' leidt ertoe dat het aantrekken en vasthouden van talent een grote zorg voor werkgevers is geworden. Werknemers stellen namelijk hoge eisen aan hun werkplek. Savills zet de laatste ontwikkelingen op een rij.

Lees meer ›

Invloed internetverkopen in nieuwe berekeningsmethode fysieke winkels

10-10-2017

Recent publiceerden acht onderzoeksbureaus en INretail de omzetkengetallen 2016 voor fysieke winkels. Tegelijk werd een berekeningsmethode beschikbaar gesteld waarmee ook over 2016 al de invloed van internetverkopen verwerkt kan worden.

Lees meer ›

Zeventig BREEAM-NL specialisten bij C&W

10-10-2017

Cushman & Wakefield investeert verder in verduurzaming gebouwde omgeving nu 70 eigen werknemers het door Dutch Green Building Council (DGBC) verzorgde opleidingstraject BREEAM-NL In-Use hebben afgerond. 

Lees meer ›

Pensioenfonds Wonen zet grote woningportefeuille op afstand

10-10-2017

Negen woningcomplexen, met in totaal 424 woningen, heeft het pensioenfonds Wonen ingebracht in het CBRE Dutch Residential Fund. In ruil voor de inbreng van de complexen, heeft Pensioenfonds Wonen een belang in het fonds verworven.

Lees meer ›

Weer een reden om winkelvastgoed te verduurzamen: ze worden 10% meer waard

10-10-2017

Verduurzaamde gebouwen in de Nederlandse retail sector zijn 10,3% meer waard dan panden die minder energiezuinig zijn. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Universiteit Maastricht in samenwerking met ING Real Estate Finance.

Lees meer ›

Nog altijd race naar de bodem: 30 jarig hypotheekrente duikt onder 3%

10-10-2017

Ondanks diverse kleine renteverhogingen door ABN AMRO en SNS, daalde de gemiddelde hypotheekrente omdat meer partijen de rente juist verlaagden zoals NIBC, Lloyds, Venn en Hypotrust Comfort. Met een opmerkelijk gevolg.

Lees meer ›

Nieuwe eyecatcher op Java-eiland: Hotel Jakarta Amsterdam

10-10-2017

Het hotel is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels. Naar verwachting zullen in maart 2018 de deuren openen gaan van het duurzame hotel. 

Lees meer ›

Te koop aangeboden: twee verhuurde winkelpanden in Rotterdam

10-10-2017

Deze aanbieding betreft twee naast elkaar gelegen winkelpanden van in totaal ca. 300 m², gelegen aan de populaire Noorderboulevard te Rotterdam. De vraagprijs bedraagt €475.000 k.k.

Lees meer ›

Oude bestemmingsplannen bewegen mee met nieuwe zorgconcepten

10-10-2017

Een bouwplan en het voorgenomen gebruik worden getoetst aan de bepalingen van het bestemmingsplan. Voldoet het plan aan die regels, dan wordt de vergunning verleend. Dat lijkt eenvoudig, maar helaas is de uitleg van de gebruiksbepalingen bij zorgvastgoed vaak aanleiding tot moeizame discussies. Een artikel van advocaat Coen Geerdes van Poelmann van den Broek advocaten.

Lees meer ›

Welke herontwikkelaar transformeert deze enorme te koop staande Arnhemse koepelgevangenis?

09-10-2017

Vandaag start het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop van de voormalige koepelgevangenis in Arnhem en het terrein eromheen met bijgebouwen. Het complex ‘De Berg’ - circa 20.000 m2 - staat als één geheel te koop.

Lees meer ›

DNB: Los zoveel mogelijk af op de hypotheekschuld

09-10-2017

Meer dan de helft van de Nederlandse hypotheekschuld bestaat nog steeds uit aflossingsvrije leningen. Dat is een slechte zaak vindt toezichthouder DNB in een nieuw rapport. Huishoudens dienen waar mogelijk af te lossen op de hypotheek om problemen in de toekomst te vermijden. 

Lees meer ›

Raar of niet? Een aanbesteding doen zonder zekerheid van afnemer

09-10-2017

Op 20 november valt het besluit pas over de nieuwe vestiging van het Europees Medicijnagentschap, maar nu al wordt er gestart met de aanbestedingsprocedure voor de bouw. VJ sprak met het Rijksvastgoedbedrijf over deze opmerkelijke stap. "We willen geen tijd verliezen". 

Lees meer ›

Op deze manier maak je van jouw kantoor een echte eye-catcher

09-10-2017

Is het tijd om jouw kantoor ook een flinke boost te geven? Wat dacht je van een voetbaltafel op kantoor of een te gekke wijnbar? Zo zijn er meerdere ideeën om ook van jouw kantoor een echte eye-catcher te maken. We hebben een aantal suggesties op een rij gezet. Een bijdrage van SKEPP.

Lees meer ›

Abc-tje met monumentaal woonhuis in Haarlem levert binnen enkele uren drie ton winst op

09-10-2017

Het snel doorverkopen van vastgoed tegen een veel hogere prijs komt regelmatig voor. In Haarlem werd dit historisch rijksmonument in enkele uren doorverkocht voor een hogere prijs. Nu staat het weer te koop op funda met een vanafprijs van € 1 miljoen.

Lees meer ›

Mondiaal record voor beleggingen in studentenhuisvesting

09-10-2017

Het wereldwijde beleggingsvolume in institutionele studentenhuisvesting brak in 2016 records. Een hoogte van 16,45 miljard dollar werd bereikt, waarmee het de piek van 15,6 miljard dollar in 2015 overtrof. Verhoudingsgewijs was de groei in 2016 het grootste in de West-Europese landen.

Lees meer ›