Nieuws

Amsterdam verscherpt én verzacht regels woningdelen

20-07-2018

De gemeente Amsterdam wil dat alle woningverhuurders een vergunning aanvragen en iedere huurder die een woning deelt, hoort een eigen huurcontract te hebben. Maar verhuurders hebben ook iets om naar uit te kijken.

Lees meer ›

Monumentaal woon-/winkelpand verkocht en kantoorruimte verhuurd

20-07-2018

In Venlo en Maastricht heeft Boek & Offermans Makelaars, partner in Dynamis, tweetal transacties begeleid. In totaal gaat het om 380 m2 aan kantoor- en winkelruimte.

Lees meer ›

Eindelijk klap op groot sociaal woonproject nieuwe stijl in Haarlem

20-07-2018

Na een forse vertraging kan het grote nieuwbouwproject Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem van start. Deze week zijn alle handtekeningen gezet en staat niets de bouw meer in de weg.

Lees meer ›

MVGM levert eerste compleet digitale taxatierapport aan Rabobank

20-07-2018

MVGM leverde vorige week vrijdag met software van XBRLreports het allereerste digitale taxatierapport aan bij Rabobank via SBR Banken. Volgens MVGM is hier sprake van een primeur.

Lees meer ›

'Bouwprocedures zijn het grootste struikelblok in het snel realiseren van woningen’

20-07-2018

WMNL interviewde Chris Schaapman, directievoorzitter van Elan Wonen. De woningcorporatie beheert zo’n 7.000 woningen in Haarlem en Heemstede. “Ik hoop dat het kabinet geleidelijk doch zeker de Verhuurdersheffing afschaft.”

Lees meer ›

Friso de Zeeuw: 'Provincie remt prima regio-initiatief'

20-07-2018

Maar liefst 40.000 extra woningen willen de Noord-Hollandse gemeenten bouwen om de druk op de Amsterdamse woningmarkt te verlichten. Het is verbijsterend dat de provincie Noord-Holland dit overbodig vindt, schrijft Friso de Zeeuw in een opinieartikel voor VJ.

Lees meer ›

Confinimmo koopt zorgsite in Hillegersberg

20-07-2018

Fundis en Confinimmo hebben een overeenkomst gesloten tot de verwerving van een zorgsite gelegen in het Rotterdamse Hillegersberg. Op deze locatie gaat de Belgische belegger de twee bestaande gebouwen renoveren en tevens sloop-nieuwbouw plegen. De aankoopprijs en het budget voor de werkzaamheden zijn samen €23 miljoen.

Lees meer ›

Groot terrein PENdorp in handen van HBB Groep en De Geus Bouw

20-07-2018

Deze week zijn HBB groep en De Geus Bouw definitief eigenaar geworden van het terrein aan de Voltastraat in Alkmaar, het voormalige PENdorp. Het terrein met een oppervlakte van circa 7 hectare zal ontwikkeld worden tot een woonwijk.

Lees meer ›

Na 22 jaar neemt Marco Schol afscheid bij Ooms makelaars

20-07-2018

Marco Schol neemt afscheid bij Ooms makelaars, na een carrière van ruim 22 jaar heeft Schol besloten een nieuwe stap te zetten. Onlangs heeft hij al afscheid genomen bij Dynamis, maar hoe zullen de taken worden verdeeld bij Ooms? 

Lees meer ›

Aedifica koopt zorgresidentie ‘Sorghuys Tilburg’ voor €1 miljoen

20-07-2018

In Berkel-Enschot heeft Aedifica Nederland BV heeft een zorgresidenties verworven met een totale capaciteit van 22 eenheden voor een bedrag van circa €1 miljoen. De zorgresidentie Sorghuys Tilburg zal grondig worden gerenoveerd en uitgebreid tot een woonzorglocatie voor senioren met hoge zorgbehoeften.

Lees meer ›

Grote retaildeal: ASR koopt deel portefeuille Ronstreet Properties

20-07-2018

Namens het ASR Dutch Prime Retail Fund heeft a.s.r. real estate een deel van de winkelportefeuille van Ronstreet Properties gekocht. De portefeuille bestaat uit high street winkelpanden in heel Nederland. Met de transactie is een overnameprijs van circa €94 miljoen gemoeid.

Lees meer ›

Nova Capital koopt winkels en woningen in Gelderse Beuningen

19-07-2018

Voor haar nieuwste vastgoedfonds Thorbeckeplein CV heeft Nova Capital een woon-winkelobject gekocht in het Gelderse Beuningen. Het gaat daarbij om 15 winkels van in totaal 3.789 m2 en 17 bovenwoningen van gemiddeld 81 m2. 

Lees meer ›

‘Actie grote steden tegen woningspeculanten is beschamend’

19-07-2018

Het is werkelijk niet te geloven dat acht rijke steden een brandbrief hebben gestuurd naar de Verenigde Naties voor hulp tegen de oprukkende huizenprijzen, speculanten en massatoerisme. De VN heeft belangrijkere zaken op te lossen. Lees verder voor het VJ Commentaar.

Lees meer ›

Linda van Son maakt overstap naar Syntrus Achmea RE&F

19-07-2018

Op 1 juli is Linda van Son begonnen als asset manager Winkels bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Van Son (37) komt van CBRE, waar zij sinds 1 juli 2014 actief was als commercieel en marketing manager.

Lees meer ›

‘De vastgoedmarkt kan een grote rol spelen in het veerkrachtiger maken van Rotterdam’

19-07-2018

VJ sprak met Robert van Ieperen, directeur bij Fakton en Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer van de gemeente Rotterdam. Hoe ziet de toekomst van Rotterdam eruit en welke stappen moeten worden genomen om een weerbare en sterke Maasstad te creëren?

Lees meer ›

80% van betaalbare starterswoningen staat buiten de 25 grootste steden

19-07-2018

Jonge starters van onder de 35 jaar met weinig geld en vermogen kunnen het beste een woning kopen in de dorpen buiten de grote steden. Dat raadt het Economisch Bureau van ING aan.

Lees meer ›

DGBC en CBRE Gl verduurzamen Nederlandse winkelportefeuille

19-07-2018

CBRE Global Investors en de Dutch Green Building Council (DGBC) zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de CBRE Dutch High Street Club (DHC) met BREEAM-NL In Use te certificeren en verder te verduurzamen.

Lees meer ›

Flexwoningen voor statushouders en jongeren in circulair ‘Stek Oost’ in Amsterdam Oost

19-07-2018

Op een voormalig trainingsveld van voetbalvereniging Zeeburgia in het Amsterdamse Watergraafsmeer komt een gebouw met 250 verplaatsbare studio’s. Het is een samenwerking van woningcorporatie Stadgenoot en het flexibele woonconcept NEZZT.

Lees meer ›

Koning volgt Erents op als nieuwe voorzitter RvC Kennemer Wonen

19-07-2018

Op 1 juli heeft voorzitter Gerard Erents (links op de foto) na bijna 8 jaar afscheid genomen van de Raad van Commissarissen van Kennemer Wonen. Voormalig commissaris Hans Koning neemt nu zijn functie over. Hoe kijkt Erents op terug?

Lees meer ›

Kroonenberg Groep verhuurt alle kantoormeters voormalige Kasbank

19-07-2018

Video-ontwikkelaar Guerilla huurt circa 7.300 m2 kantoorruimte, met een inpandige parkeergarage voor 24 auto’s, 30 scooters en 300 fietsen. Hiermee is de kantoorruimte geheel verhuurd. Voor de resterende retailruimte (2.700 m2) die op de begane grond wordt gecreëerd, wordt nog een geschikte huurder gezocht.

Lees meer ›

Stijgende waarderingen en afnemende leegstand bij NSI

19-07-2018

Beursfonds NSI heeft goede cijfers laten zien in het eeste halfjaar. De winst per aandeel steeg fors (van €2,09 naar €2,70) dankzij stijgende waarderingen. De CEO van NSI maakt zich zorgen over de dreigende afschaffing van de FBI status.

Lees meer ›

Uniek Makelaars begeleidt circa 6.100 m2 aan transacties

19-07-2018

In Overijssel, Gelderland en Flevoland is Uniek Makelaars deze maand weer actief geweest met het verhuren en verkopen van commercieel vastgoed, in totaal gaat het om circa 6.100 m2. Lees verder van een overzicht met huur- en verkoopprijzen.

Lees meer ›

Retaildeal van de maand: W.P. Carey koopt 36 bouwmarkten

18-07-2018

De internationale belegger W.P. Carey heeft omgerekend voor €153 miljoen een retailportefeuille van 36 bouwmarkten van Gamma en Karwei overgenomen van Intergamma.

Lees meer ›

M7 koopt grote landelijke vastgoedportefeuille in sale-and-lease-back-deal

18-07-2018

Belegger M7 Real Estate heeft ten behoeve van haar fonds M7 EREIP IV Dutch PropCo 3 BV, een portefeuille bestaande uit 28 kantoor- en bedrijfsgebouwen verspreid over Nederland. aangekocht.

Lees meer ›

ABN AMRO: huizenprijzen gaan dit jaar nog harder omhoog

18-07-2018

Nu de hypotheekrente langer laag blijft dan verwacht en het gebrek aan nieuwbouw zich wreekt, zullen de huizenprijzen dit jaar en in 2019 nog meer omhoog gaan. Dat verwacht het Economisch Bureau van ABN AMRO.

Lees meer ›

Hoofdkantoor Sole Technology in Amsterdam verkocht 

18-07-2018

Triple I Properties LLC heeft recent haar eigendom gelegen aan de Koivistokade 54 in de Amsterdamse Houthavens verkocht. Koper is een private investeerder.

Lees meer ›

Grote units voor agro- en levensmiddelensector ontwikkeld in Dinteloord

18-07-2018

Brisck realiseert op dit moment INICIO op het bedrijventerrein van het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord. De locatie is vooral geschikt voor kleinschalige productieactiviteiten en proeffabrieken.

Lees meer ›

Reggestede Invest start realisatie drie foodcourts

18-07-2018

Na jaren van voorbereiding zal Reggestede Invest starten met de bouw van drie foodcourts in Amersfoort, Zwolle en Uden (foto). In totaal wordt circa 6.000 m² aan horecaruimten gerealiseerd. 

Lees meer ›

Twee nieuwe vastgoedontwikkelaars aan de slag bij Being Development

18-07-2018

Jurriaan van Agthoven en Iris van de Beek zijn per 2 juli gestart als vastgoedontwikkelaars bij Being Development. 

Lees meer ›

Oude tracé A9 Badhoevedorp maakt plaats voor nieuwe woonwijk

18-07-2018

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, kan nu gestart worden met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp. Het eerste deelgebied dat ontwikkeld wordt, is de nieuwe woonwijk Park Quatrebras met circa 550 woningen. 

Lees meer ›

Wel of geen record in beleggingsvolume Nederlands vastgoed?

18-07-2018

In de eerste helft van 2018 werd volgens JLL voor € 8,7 miljard belegd in Nederlands vastgoed. In vergelijking met het recordjaar 2017 betekent dit een daling van 7%. Gisteren meldde CBRE dat er juist sprake was van een recordvolume.

Lees meer ›

Kantoor Wonderwoods in handen van ASR Dutch Mobility Office Fund

18-07-2018

Het nog te bouwen kantoor Wonderwoods aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht van G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten is gekocht door a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Mobility Office Fund. Het gaat om circa 16.400 m2 aan kantoren, een museum, voorzieningen in de plint en de onderliggende parkeergarage. Er is geen aankoopprijs bekend gemaakt. 

Lees meer ›

Annexum koopt supermarktportefeuille van Accres

18-07-2018

Accres Real Estate heeft een supermarktportefeuille van 5 supermarkten, dagwinkels en enkele woningen gelegen in Amersfoort, Den Haag, Gouda, Hollandscheveld en Rotterdam verkocht aan Annexum.

Lees meer ›

Bouwoffensief voor 40.000 nieuwe woningen boven hoofdstad

17-07-2018

Nu de Amsterdamse woningmarkt al jaren onder druk staat, biedt de regio Holland boven Amsterdam aan om Amsterdam en omliggende gemeenten te ondersteunen door de bouw van 40.000 extra woningen. Dit blijkt uit het vrijgegeven bidbook. 

Lees meer ›

Eigendom Utrechts klooster naar Innova Investeringen

17-07-2018

De Nederlandse Provincie van de Orde der Minderbroeders heeft het karakteristieke klooster gelegen aan de Deken Roesstraat 13 te Utrecht verkocht aan Innova Investeringen.

Lees meer ›

Exclusief interview Deka: ‘Als wij ergens aan beginnen dan maken wij de deal ook af’

17-07-2018

VJ sprak met Geoff de Booij, General Manager Real Estate bij Deka Immobilien, over de Nederlandse beleggingsmarkt. Hoe houd je als buitenlandse belegger een vinger aan de pols en zorg je voor de beste deals?

Lees meer ›

Nieuwe investeerders beleggen voor €395 miljoen in fondsen Bouwinvest

17-07-2018

Het Bouwinvest Residential Fund en het Bouwinvest Retail Fund hebben in de eerste helft van 2018 nieuwe investeerders aan zich weten te binden, waaronder Pensioenfonds Vervoer en Pensioenfonds Horeca & Catering. 

Lees meer ›

Records blijven sneuvelen: hoogste niveau aan vastgoedbeleggingen in H1

17-07-2018

In de eerste helft van 2018 is er voor ruim €10 miljard belegd in Nederlands vastgoed. Nooit eerder lag het beleggingsvolume zo hoog in een eerste half jaar, aldus CBRE. Vooral woningen en hotels breken records.

Lees meer ›

Bever opent nieuwe grotere winkel in Den Haag

17-07-2018

Impact Vastgoed en Nieuw Holland Projectontwikkeling hebben namens Bryant Park Maxima VII B.V. een nieuwe huurovereenkomst afgesloten met outdoorketen Bever.

Lees meer ›

MyOffice opent in Enschede en tweede vestiging in Groningen

17-07-2018

Het co-working concept MyOffice heeft na locaties in Zwolle, Groningen èn Utrecht twee nieuwe vestigingen geopend. Een aan de Wethouder Beversstraat 185 in Enschede, en in Groningen aan de Leonard Springerlaan 35. 

Lees meer ›

BOAG: Vliegensvlug verhuizen binnen 6 maanden is mogelijk

17-07-2018

Op een steenworp afstand van ons voormalige kantoor vandaan en toch een wereld van verschil! BOAG blijft zich ontwikkelen en dat vroeg om een passende locatie. Vanwege de enorme behoefte aan eigentijdse huisvesting was snel optreden nodig. Een bijdrage van BOAG.

Lees meer ›

Huurprijzen vrije sector in Noord-Nederland blijven achter

17-07-2018

De afstand tussen de gemiddelde huurprijzen van de meest noordelijke provincies, Groningen uitgezonderd, en de rest van Nederland wordt steeds groter. In Friesland, Drenthe en Overijssel betalen nieuwe huurders niet meer dan € 10,00 per vierkante meter per maand. Dat meldt Pararius.

Lees meer ›

KKR en Round Hill Capital kopen voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht

17-07-2018

KKR en Round Hill Capital kondigen aan dat zij via een nieuwe joint venture het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht hebben gekocht met het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten en starterswoningen te realiseren.

Lees meer ›

Amsterdam vraagt hulp VN om stad te verlossen van 'woningspeculanten'

16-07-2018

Samen met zeven andere steden heeft Amsterdam in New York een gezamenlijke verklaring overhandigd aan de Verenigde Naties. In die verklaring stellen de steden dat het recht van inwoners op betaalbare huisvesting bedreigd wordt door woningbeleggers en massatoerisme.

Lees meer ›

Søstrene Grene nu ook in Hoog Catharijne te vinden

16-07-2018

Deense winkelketen Søstrene Grene heeft zijn twaalfde vestiging geopend in Nederland. Het bedrijf huurt 252 m2 winkelruimte en 151 m2 magazijnruimte in het volledig gerenoveerde winkelcentrum Hoog Catharijne.

Lees meer ›

Het belang van een inboedelverzekering voor vastgoedondernemers

16-07-2018

Als ondernemer in het vastgoed verzekert u zich voor veel zaken verplicht en neemt extra voorzorgsmaatregelen zodat u in het geval van een ongeval, schade of ziekte niet voor financiële verrassingen komt te staan. Pricewise vertelt u in VJ waarom een zakelijke inboedelverzekering van belang is. 

Lees meer ›

Tot €400 miljoen nodig om bedrijventerreinen MRA toekomstbestendig te maken

16-07-2018

Circa 30% van het bedrijventerreinenoppervlak in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) is nog niet klaar voor trends als circulaire economie, smart logistics en robotisering. Dit meldt Stec Groep in een onderzoek in opdracht van MRA.

Lees meer ›

Cofinimmo koopt tiende eerstelijnszorgcentrum in ons land

16-07-2018

Het Belgische beursfonds Cofinimmo heeft het eerstelijnszorgcentrum MC Oisterwijk in Oisterwijk voor €3 miljoen verworven. Het beursfonds bezit daar al twee andere panden, namelijk het eerstelijnszorgcentrum De Voorste Stroom en de Oisterwijk Kliniek.

Lees meer ›

'Gebrek aan vrije sector zorgwoningen remt doorstroom woningmarkt'

16-07-2018

Er is een groeiend tekort aan vrije sector zorgappartementen in Nederland. Door een sterk toenemende vraag is het huidige tekort opgelopen tot 32.000 appartementen. Dit tekort zal toenemen tot circa 52.000 in 2040 als er niet wordt bijgebouwd. Dit blijkt uit onderzoek van CBRE.

Lees meer ›

Rijksvastgoedbedrijf verkoopt groot monumentaal pand voor relatief laag bedrag

16-07-2018

Dit monumentale woonhuis/kantoor van 1846 m2 met 4 parkeerplekken op eigen terrein aan de Lange Voorhout 19-21 in Den Haag is voor €3,25 miljoen verkocht aan een particulier.

Lees meer ›

'De enorme bouwkostenstijging maakt traditioneel aanbesteden lastig'

16-07-2018

WMNL interviewde Elles Dost, directeur-bestuurder van woningcorporatie Actium die rond de 16.000 woningen verhuurt in Drenthe en Zuidoost Friesland. "Onvoldoende capaciteit en sterk stijgende bouwkosten zet toegezegde prestaties en onze begroting enorm onder druk."

Lees meer ›

Amvest Residential Core Fund breidt fonds uit met 99 woningen

16-07-2018

Een kleine 20 maanden na de start van de bouw, zijn de laatste woningen in het ChurchillPark opgeleverd aan de nieuwe eigenaar, het Amvest Residential Core Fund. Het gaat om 77 appartementen in drie appartementsgebouwen en 22 eengezinswoningen.

Lees meer ›

Robbert van Dijk treedt toe tot Bestuur RICS

16-07-2018

Robbert van Dijk, Managing Director a.s.r. Woningen en Fund Director van het a.s.r. Dutch Core Residential Fund treedt toe tot het RICS-bestuur.

Lees meer ›

Hoofdkantoor van Franse Somfy naar Bedrijvenpark De President

16-07-2018

Somfy Nederland is gestart met de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor op Bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Het nieuwe onderkomen wordt volledig gasloos en duurzaam gerealiseerd op een kavel van 11.320 m² en zal bestaan uit circa 2.000 m² kantoor- en circa 4.000 m² bedrijfsruimte.

Lees meer ›

Blokker verlaat opnieuw groot distributiecentrum

14-07-2018

Nadat vorig jaar het 55.000 m2 grote DC in Mijdrecht werd verlaten, gaat Blokker afscheid nemen van het 37.000 m2 grote e-dc in Gouda.

Lees meer ›

BRiQ verhuurt 3.800 m² kantoor in Poortugaal aan verschillende huurders

14-07-2018

Het kantoorgebouw aan de Hofhoek 20-48 te Poortugaal is verhuurd aan Fluor Consultants B.V., FESCO North West Europe B.V. en de Koninklijke Burger Groep B.V. 

Lees meer ›

Lingotto realiseert voor Syntrus Achmea groot woongebouw in Amsterdam-West

14-07-2018

Het gebouw aan de Lelylaan omvat 150 woningen met een binnentuin, circa 3500 m2 aan werkplekken, horeca in een spectaculaire plint boven een parkeergarage met 117 parkeerplaatsen.

Lees meer ›

Relevant voor winkel- en horecavastgoed: alles over het wetsvoorstel 'blurring'

13-07-2018

Blurring, wie kent het niet? Een proseccootje bij de kapper of een restaurant dat flessen wijn verkoopt om mee te nemen. Voor deze situaties en nieuwe ondernemersconcepten is het wetsvoorstel blurring, voluit 'regulering mengvormen', ingediend. Advocaat Lilian Smale bespreekt dit voorstel.

Lees meer ›

Foto's van de Amsterdamse Vastgoedborrel 2018

13-07-2018

Ruim 200 vastgoedprofessionals uit de regio trotseerden op 3 juli de hitte en verzamelden zich in Het Amsterdamse Proeflokaal voor de Amsterdamse Vastgoedborrel van VJ. Bekijk hier de foto's!

Lees meer ›

Timpaan, IBB Kondor en Bébouw Midreth aan de slag in Hoofddorp

13-07-2018

De overeenkomst voor de realisatie van de 84 gasloze woningen in nieuwbouwproject Het Gemaalhuis in Hoofddorp is getekend. Het project is een ontwikkeling van Timpaan uit Rijsenhout. De aannemers van het project zijn IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Lees meer ›

Impact Vastgoed verhuurt laatste meters in kantoorgebouw Wijnhaven

13-07-2018

Huurder Seven Fields, die vorig jaar al 919 m² in het gebouw in gebruik heeft genomen, breidt haar ruimte per 1 oktober 2018 uit met 615 m². Door deze transactie is de Wijnhaven 36-94 volledig en langdurig verhuurd. 

Lees meer ›

Veendam krijgt logistiek centrum met allerhoogste BREEAM-certificaat

13-07-2018

Bouwer Remco Ruimtebouw heeft van Oldenburger | Fritom opdracht gekregen om in Veendam de eerste fase van een nieuw logistiek centrum te bouwen.

Lees meer ›

TK Maxx breidt uit met winkels in Almere en Zoetermeer

13-07-2018

Amerikaanse retailer TK Maxx opent dit najaar twee nieuwe winkels in Nederland. Een in Almere (circa 2.100 m2) en een winkel in Stadshart Zoetermeer (circa 2.500 m2). 

Lees meer ›

Fysieke winkels zien omzet online nevenactiviteit het snelst stijgen

13-07-2018

Waar ‘gewone’ webwinkels hun omzet in mei met 10% zagen toenemen in vergelijking met een jaar eerder, scoren fysieke winkels die online als nevenactiviteit hebben, nog beter: hun online omzet steeg daar met 19%.

Lees meer ›

Arthur van der Wal benoemd tot directievoorzitter van Syntrus Achmea RE&F

13-07-2018

Arthur van der Wal is met ingang van 1 september 2018 benoemd tot directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SA RE&F). Hij volgt George Dröge op, die deze functie sinds mei 2017 heeft waargenomen.   

Lees meer ›

Xior koopt 526 studentenkamers voor €95 miljoen

13-07-2018

Het Belgische beursfonds Xior Student Housing NV heeft een koopovereenkomst afgesloten voor de verwerving van twee studentencomplexen gelegen in Amsterdam en Utrecht.

Lees meer ›

Flexkantooraanbieders nemen steeds meer kantoorruimte op, WeWork het meest

12-07-2018

Het gemiddelde opname percentage van flexibele kantoorruimte in Europa bedroeg 7,5% in het eerste kwartaal van 2018, aldus een onderzoek van Savills. De opname zal naar verwachting in de komende jaren verder toenemen.

Lees meer ›

Robert de Joode nieuwe bestuursvoorzitter Dynamis

12-07-2018

Per 1 juli 2018 is Robert de Joode (Kuijs Reinder Kakes) de nieuwe bestuursvoorzitter van Dynamis. Hij volgt Marco Schol (Ooms) op die deze functie de afgelopen 4 jaar bekleedde.

Lees meer ›

Groen licht voor 144 woningen aan Rijnhaven in Alphen aan den Rijn

12-07-2018

De gemeente Alphen aan den Rijn en GREEN Real Estate hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkellocatie 'Baronie Haven', grenzend aan de Rijnhaven. In totaal komen er 144 woningen, een horecavoorziening en commerciële ruimte.

Lees meer ›

Alle aanhuurtransacties Rijksvastgoedbedrijf over 2017 nu te downloaden op VJ

12-07-2018

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in 2017 voor ruim 200.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak aan huurtransacties gesloten. Klik verder voor het complete Excel-bestand met alle huurprijzen en metrages.

Lees meer ›

Utrechtse woningverhuurders betalen half miljoen aan huur terug

12-07-2018

Het Huurteam Utrecht heeft in 2017 bijna een half miljoen euro aan huurprijsverlaging gerealiseerd. Dit bedrag is terugbetaald aan de huurders. "In een overspannen woningmarkt is de noodzaak om misstanden en huisjesmelkers op te sporen extra groot," zegt wethouder Kees Diepeveen.

Lees meer ›

Jaarsma (NVM): 'Aankoopmakelaar heeft steeds grotere meerwaarde'

12-07-2018

De NVM publiceert vandaag haar cijfers over het tweede kwartaal. De woningmarkt is in veel regio’s krap, in sommige evenwichtig en slechts in één regio ruim. De gemiddelde verkooptijd bedraagt 45 dagen. “Sinds 2000 is die niet zo kort geweest”, aldus NVM-voorzitter Ger Jaarsma.

Lees meer ›

Bedrijfscomplex van ca. 3.500 m² in Rheden verhuurd

12-07-2018

De bedrijfsgebouwen 40 en 41 aan de Havelandseweg 8 in Rheden zijn gehuurd door Ubbink B.V. In totaal gaat het om circa 3.500 m2 bedrijfsruimte. 

Lees meer ›

Rijksvastgoedbedrijf koopt Zurichtoren voor €66,5 miljoen

12-07-2018

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft weer een groot kantoor aangekocht. Het gaat om de Zurichtoren in de Muzenstraat in het centrum van Den Haag.

Lees meer ›

Italiaanse verzekeraar stapt in ASR Dutch Mobility Office Fund

12-07-2018

Een Italiaanse verzekeraar is per 1 juli toegetreden als participant in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De investering bedraagt circa € 30 miljoen. 

Lees meer ›

Komst VUE Cinemas naar voormalig postkantoor Enschede definitief 

12-07-2018

Het voormalige postkantoor in Enschede staat sinds begin 2018 leeg en wordt grootschalig herontwikkeld. Het Postkantoor wordt een multifunctioneel gebouw met een bioscoop, winkels, een horecaconcept en kantoor. Onlangs is de komst van Vue Cinemas bevestigd, eind 2019 zal de opening zijn.

Lees meer ›

Drie nieuwe Amsterdamse stadsiconen nu ook zelf te bewonderen

12-07-2018

Maandag plaatste VJ een reportage over de drie stadsiconen die Amsterdam er in 2020 bij zal krijgen. Drie enorme silo’s worden getransformeerd naar een grote mix aan functies. U kunt nu ook zelf 'een kijkje nemen'. Vanaf deze week staat er een maquette in architectuurcentrum ARCAM.

Lees meer ›

PingProperties verkoopt kantoorportefeuille van 60.000 m2

11-07-2018

Onlangs heeft PingProperties haar Office Fund III (in de markt bekend als Tango portefeuille), verkocht aan een buitenlandse institutionele belegger. De portefeuille bestaat uit negen hoogwaardige kantoorgebouwen, allen gelegen op sterke locaties in middelgrote steden.

Lees meer ›

Loodet koopt bedrijfscomplex van 10.000 m2 in Breda

11-07-2018

Het bedrijfscomplex Hazeldonk 6470-6472 in Breda, met een oppervlakte van ruim 10.000 m2, is verkocht aan Loodet B.V. Het pand is aangekocht vanwege de verdere groei van de opdrachtenportefeuille en ter uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten.

Lees meer ›

'Onderzoeksplicht voor balkons omvat lang niet volledige risicogroep'

11-07-2018

Diverse incidenten met balkons leidden tot een onderzoeksplicht voor ‘uitkragende' galerijplaten. Een recent afgebroken balkon doet de discussie echter weer oplaaien, omdat het een flat betrof die niet binnen die onderzoeksplicht viel. VJ sprak met Errol Ooft van ingenieursbureau IOB.

Lees meer ›

Mediabedrijf Hearst vertrekt naar gloednieuw kantoor in Houthavens

11-07-2018

Hearst Netherlands, uitgever van onder ander Quote, Esquire en Men's Health, verlaat het Koningsplein in de hoofdstad voor Moermansk 500, een ontwikkeling van G&S Vastgoed in de Amsterdamse Houthavens en een belegging van UBS Asset Management. 

Lees meer ›

'Bouwkosten stijgen harder dan huurprijzen logistiek'

11-07-2018

In 2018 is bijna 1,4 miljoen m2 opgenomen door logistieke gebruikers, bijna 6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Hoewel er nog voldoende aanbod lijkt te zijn, is veel logistiek vastgoed sterk verouderd en staat het op de verkeerde locatie. En dat terwijl de bouwkosten blijven stijgen voor nieuwe ontwikkelingen. Waar liggen nog de kansen? 

Lees meer ›

Greystar koopt grote grondkavel van 37.000 m2 in Merwedekanaalzone

11-07-2018

De internationale ontwikkelaar, belegger en vastgoedmanager Greystar heeft een ontwikkellocatie van 37.000 m2 gekocht aan de Europalaan 30 en 34 in Utrecht. Op die locatie moeten duizenden nieuwe woningen komen. 

Lees meer ›

Enorm Amsterdams grachtenpand in andere handen: ‘Alle opties staan open’

11-07-2018

Opnieuw is in korte tijd een Amsterdams grachtenpand verkocht. Het 2000 m2 grote monument aan Keizersgracht 572 is aangekocht door een joint venture van APF International en Angelo Gordon. Wat gaan ze ermee doen?

Lees meer ›

Opname van industrieel vastgoed gehinderd door schaarste

11-07-2018

Hoewel de landelijke vraag naar industrieel vastgoed onverminderd hoog blijft, verwacht Cushman & Wakefield dat het opnameniveau over heel 2018 circa 10% achter blijft bij het niveau van 2017. Dit is het gevolg van het schaarse kwalitatief hoogwaardige aanbod.

Lees meer ›

AG/APF en VolkerWessels gaan grote kantoorontwikkeling in Utrecht realiseren

11-07-2018

De joint venture zal het ontwerp en de realisatie van het kantoorgebouw 'Central Park' met circa 30.000 m² bruto vloeroppervlak uitvoeren, met meer dan 110 appartementen alsmede het bijbehorende parkeren in de ondergelegen parkeergarage. 

Lees meer ›

Hotel op stationslocatie Voorburg wordt nieuw leven ingeblazen

11-07-2018

All-In Real Estate & JaZet Leisure Holding hebben een hotel met 125 kamers in Voorburg gekocht. Het pand was voorheen eigendom van een Duits vastgoedconcern en werd ruim twintig jaar lang gehuurd door Mövenpick.

Lees meer ›

In 2019 telt Nederland 25 gemeenten minder

11-07-2018

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met 12 herindelingsvoorstellen. Hierbij zijn 37 gemeenten betrokken. Dit betekent dat met de start van 2019 Nederland 355 gemeenten telt. Begin 2018 waren dit er 380.

Lees meer ›

Industrieel complex van 52.000 m2 in Zwolle verkocht

10-07-2018

Het voormalig Vishay terrein aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle is verkocht aan MEG Project B.V. Het industriële complex is ca. 52.000 m2 groot en bestaat uit diverse gebouwen met een totaal oppervlak van ca. 25.000 m2, momenteel zitten er diverse gebruikers op het terrein.

Lees meer ›

Aanleg nieuwbouwwijk 'Defensie-eiland' in Woerden nadert sluitstuk

10-07-2018

De laatste appartementen op Defensie-eiland in Woerden zijn in de verkoop gegaan. De transformatie van het voormalige defensieterrein naar een rustige woonwijk is al langer gaande. Het is een ontwikkeling van De Wasserij CV, een samenwerking tussen Blauwhoed en VORM.

Lees meer ›

‘Overheden moeten hun rug rechthouden’

10-07-2018

Er is nog geen enkele reden om de rem op de bouw van nieuwe kantoren te vieren, uitgezonderd rond de ‘hotspots’. “Laten we vooral vasthouden op de ingeslagen weg tot duurzame verstedelijking”, zegt lector Cees-Jan Pen van Fontys Hogescholen in VJ. Zeven antwoorden van Pen op vragen over leegstand, transformatie en renovatie.

Lees meer ›

Belfries verkoopt Eindhovens kantoor aan Encore+

10-07-2018

Het Belfries Real Estate Fund II C.V. heeft het 4.400 m2 grote kantoorgebouw gelegen aan het Kennedyplein 1-13 in Eindhoven recent verkocht aan Encore+. Volgens het Beleggersregister zoeken nog 13 andere partijen kantoren op deze locatie.

Lees meer ›

Rotterdam stapt uit de schaduw van een 'second city'

10-07-2018

Het imago van Rotterdam is in een periode van tien jaar aanzienlijk verbeterd en dat is goed te merken in de vastgoedsector. Op de Rotterdamse Vastgoeddag van Vastgoedjournaal stonden de opkomst én de bijbehorende uitdagingen van de Maasstad centraal. Hoe staat het ervoor?

Lees meer ›

Deel ministerie van Algemene Zaken tijdelijk op Catshuisterrein

10-07-2018

In de zomer van 2020 gaan ruim 200 medewerkers van Algemene Zaken over naar tijdelijke huisvesting op het Catshuisterrein vanwege de grootschalige renovatie van het Binnenhof.

Lees meer ›

Poll: Rem op nieuwe koopwoningplannen in Amsterdam

10-07-2018

Het Amsterdamse gemeentebestuur wil geen nieuwe koopwoningplannen toelaten tot 2025 buiten de al geplande 12.500 stuks. Wat vindt u daarvan? Doe mee met onze actuele Twitterpoll.

Lees meer ›

Woonstad Rotterdam sluit 600 woningen aan op warmtenet

10-07-2018

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energieleverancier Nuon halen 600 bestaande sociale huurwoningen in Pendrecht van het aardgas, om ze daarna aan te sluiten op het Rotterdamse warmtenet. Binnen vijf jaar worden alle 600 woningen verwarmd met industriële restwarmte en koken de bewoners elektrisch. 

Lees meer ›

All-In Real Estate vult Arnhems verzamelcomplex op met woonruimte

10-07-2018

Een Arnhems verzamelcomplex met een BVO van 6.500 m2 is aangekocht door All-In Real Estate (AIR). De tweede en derde etage staan leeg en zullen door AIR getransformeerd worden tot 40 woon- en zorgappartementen.

Lees meer ›

Reguliere detailhandel op een woonboulevard weigeren, mag dat?

10-07-2018

Brancheringsbeperkingen ten aanzien van detailhandel hoeven niet in strijd te zijn met de Europese Dienstenrichtlijn. Dat blijkt uit een analyse van NRW van de voorlopige uitspraak die de Raad van State op 20 juni deed. Wel is er sprake van een verzwaring van de motiveringseis.

Lees meer ›

Circa 4.750 m2 verhuurd en verkocht in regio Rotterdam

10-07-2018

De afgelopen week heeft De Mik Bedrijfshuisvesting meerdere transacties begeleid in Rotterdam, Ridderkerk en Berkel en Rodenrijs. Zo is er circa 4.750 vierkante meter aan bedrijfs- en kantoorruimte verhuurd en verkocht. Lees verder voor een overzicht.

Lees meer ›

‘Het draait om feitelijk energieverbruik, niet om labels’

09-07-2018

Jaap van Rhijn, voorzitter van de Werkgroep Kantoren wil de kantorenvoorraad snel Paris Proof maken. Daarom pleit hij voor een maximum netto energieverbruik en om nieuwe wetten die systeemblokkades opheffen.

Lees meer ›