Nieuws

‘Geld voor Ballast Nedam op in oktober’

18-04-2018

Ondanks de overname ruim twee jaar geleden door de Turkse onderneming van Renaissance Infrastructure, stevent de bouwende ontwikkelaar Ballast Nedam af op een ernstig financieringstekort.

Lees meer ›

Team Savills breidt uit met Hinda van Galen

18-04-2018

Per 3 april is Hinda van Galen in dienst getreden bij Savills als Associate in het Tenant Representation team. In deze functie zal zij huurders adviseren bij het vinden van optimale kantoorruimte.

Lees meer ›

DHG: 'We gaan op risico 750.000 m2 logistiek vastgoed ontwikkelen'

18-04-2018

De private ontwikkelende belegger DHG van ondernemer David Hart gaat zich helemaal focusseren op logistiek vastgoed. Daarom zijn in de afgelopen maand drie panden in Breda en Almere aan M7 Real Estate verkocht. 

Lees meer ›

Rabobank biedt via omweg nieuwe woninghypotheken aan

18-04-2018

De bank hoeft er zelf geen geld voor aan te trekken, maar Rabobank kan nu via het label Vista Hypotheken consumenten voor hun eerste huis een simpele hypotheek aanbieden.

Lees meer ›

Raad van State wil simpeler fiscale regels voor eigen woning

18-04-2018

De belastingregels voor de eigen woning moeten voorspelbaar zijn en zo eenvoudig mogelijk. Dat is van groot belang voor het maatschappelijk draagvlak, stelt de Raad van State (RvS) in haar jaarverslag 2017. Op dit moment is dat volgens het adviesorgaan nog absoluut niet het geval.

Lees meer ›

Kantoorvilla in Roermond wordt getransformeerd naar woningen

18-04-2018

Boek en Offermans Makelaars heeft namens de twee particuliere eigenaren een koopovereenkomst tot stand gebracht met Matzinger Holding BV voor een kantoorvilla aan de Kapellerlaan 36-40 in Roermond. Het object wordt getransformeerd naar meerdere woonunits.

Lees meer ›

Woningverhuurders straks 'gedwongen' tot verduurzaming?

18-04-2018

Het kabinet gaat de mogelijkheden onderzoeken om huurders meer invloed te geven op het verduurzamen van hun woning. In eerste instantie door meer rechten te geven om de woning beter te laten isoleren, maar als dat niet lukt door minder huur te betalen.

Lees meer ›

Niels Ruijter benoemd tot nieuwe directeur NVTB

18-04-2018

Het bestuur van NVTB, de koepel van de Nederlandse bouwmaterialenindustrie, heeft Niels Ruijter benoemd tot nieuwe directeur. Op 1 juni treedt Ruijter in dienst. Hij volgt daarmee Peter Fraanje op die per die datum vertrekt.

Lees meer ›

Nu online: Derde minicollege over binnenstedelijke gebiedstransformaties

18-04-2018

In drie minicolleges (van elk tien minuten) op YouTube geeft emeritus hoogleraar Friso de Zeeuw inzicht in de belangrijkste aspecten van binnenstedelijke gebiedstransformaties. Vandaag het derde en laatste minicollege over de financiële aspecten. 

Lees meer ›

Plek voor 100.000 extra woningen in Noord-Hollandse stationsgebieden

18-04-2018

De provincie Noord-Holland zet in op woningbouw rondom stations. De ambitie is om 50% van alle nieuwbouwwoningen binnen 1.200 meter van OV-knooppunten te bouwen. Het aantal geplande woningen rond de knooppunten tot 2050 is ten opzichte van 2016 gestegen van 61.600 naar 99.300.

Lees meer ›

Wanneer mag je een woonruimte eigenlijk zelfstandig noemen?

18-04-2018

De rechten en plichten bij zelfstandige, maar ook onzelfstandige woonruimtes verschillen voor zowel huurder als verhuurder. Maar hoe zit het precies? Marcel van Hooijdonk van Zuylenstaete Vastgoed toont een recent vonnis waarbij een onzelfstandige ruimte toch werd aangewezen als zelfstandige woning. 

Lees meer ›

Prijsstijgingen van materiaal en personeel tasten hoog winstniveau Trebbe aan

17-04-2018

Na een forse omzetstijging in 2016, nam ook in 2017 de omzet bij bouwer Trebbe aanzienlijk toe. Ook de winst nam fors toe. Maar voor dit jaar zal het hoge winstniveau niet worden geëvenaard wegens aanhoudende prijsstijgingen van materialen en personeel.

Lees meer ›

‘We gaan veel kwaliteit aan het gebied ArenaPoort toevoegen’

17-04-2018

Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate hebben een kantoor aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost gekocht voor herontwikkeling in betaalbare huurwoningen. Ook het kantoordeel zal worden gehandhaafd. VJ sprak hierover met Doniger.

Lees meer ›

Parkeren in de ruimtelijke ordening: tips en tricks van specialisten

17-04-2018

Het onderwerp 'parkeren' speelt een rol bij iedere ruimtelijke ontwikkeling. Om deze reden is het voor ontwikkelaars en overheden belangrijk om te weten wat de ‘do's and don’ts’ zijn. Dit stond centraal bij de kennismiddag van Vastgoedjournaal en de Advocaten van Van Riet.

Lees meer ›

Assetmanager Internos voortaan verder als Principal Real Estate Europe

17-04-2018

De internationale assetmanager Principal Global Investors meldt dat zij Internos hebben overgenomen. Internos gaat voortaan verder onder de naam Principal Real Estate Europe.

Lees meer ›

AM en AM RED voortaan één bedrijf met driekoppige directie

17-04-2018

Om nog beter te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar multifunctionele gebieden en mixed-use gebouwen, vormen AM (gebieds- en woningontwikkeling) en AM Real Estate Development (commercieel vastgoed) voortaan één gezamenlijke onderneming.

Lees meer ›

Syntrus Achmea RE&F verwelkomt Anky Vink als nieuwe asset manager

17-04-2018

Anky Vink versterkt het team Commercieel Vastgoed bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance in de rol van asset manager. Vink komt van Cushman & Wakefield, waar zij sinds 2015 werkte als senior retail real estate advisor.

Lees meer ›

Positieve ervaringen met de gedragsaanwijzing in het huurrecht

17-04-2018

Om woonoverlast in een eerder stadium te kunnen aanpakken, is in 2014 de gedragsaanwijzing voor woningcorporaties geïntroduceerd. Onlangs werd hier een onderzoek over gepubliceerd. Vastgoedadvocaten Robert Janssen en Rick Jongen nemen dit instrument nader onder de loep.

Lees meer ›

Denk mee over nieuwe kansen voor ‘de Polfermolen’ in Valkenburg

17-04-2018

De gemeente Valkenburg aan de Geul wil het multifunctionele gebouw ‘de Polfermolen’ een nieuwe toekomst geven. Daarom worden marktpartijen uitgenodigd om deel te nemen aan een marktconsultatie die de gemeente is gestart.

Lees meer ›

Beursformule Building Holland verkocht aan Easyfairs

16-04-2018

De eigenaren van Duurzaam Gebouwd hebben hun beursformule Building Holland  verkocht aan Easyfairs, een grote Europese speler op het gebied van beursorganisatie en -uitvoering.

Lees meer ›

Zweeds innovatieplatform zet eerste voet op Nederlandse bodem

16-04-2018

Vastgoedtechnologiebedrijf EDGE Technologies gaat samen met het Zweedse digitale innovatieplatform Epicenter werkruimtes en 'experiences' aanbieden aan huurders van kantoorgebouw EDGE Olympic.

Lees meer ›

Heembouw ziet omzet en winst groeien

16-04-2018

Bouwer Heembouw heeft een goed jaar achter de rug. De omzet groeide van €158 naar €167 miljoen en het resultaat nà belasting steeg van €4,9 naar €5,8 miljoen.

Lees meer ›

19 juni: Duitse financiers voor Nederlands vastgoed

16-04-2018

Zeer betrouwbare, kapitaalkrachtige Duitse financiers en investeerders verschijnen de laatste tijd op de Nederlandse markt. Ze komen met concurrerende condities en rentetarieven. In welk vastgoed zijn zij geïnteresseerd? Kijken zij ook buiten de grote steden?

Lees meer ›

Vastned biedt forse premie op aandelen Belgische zusterfonds

16-04-2018

Vastned had al een 65% belang in Vastned Retail Belgium NV, maar wil de overige uitstaande aandelen verwerven om de kostbare beursnotering in België te kunnen schrappen. Een beursnotering is door veranderde wetgeving in België niet meer nodig,

Lees meer ›

'Steeds meer logistiek dienstverleners wijken uit naar tijdelijke huisvesting'

16-04-2018

Een grote logistiek dienstverlener heeft een huurovereenkomst gesloten voor circa 5.500 m2 bedrijfsruimte in IJsselstein - voor 'slechts' een half jaar. Jelle Boes (Cushman & Wakefield) vertelt waarom logistiek dienstverleners steeds vaker uitwijken naar tijdelijke huisvesting.

Lees meer ›

Internationale erkenning RICS voor Hanzehogeschool Groningen

16-04-2018

De bacheloropleiding Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen is als eerste hogeschoolopleiding in Nederland excellence geaccrediteerd door het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS).

Lees meer ›

DELA Vastgoed bevestigt vertrouwen in centrum Tilburg met twee aankopen

16-04-2018

Twee winkelcomplexen gelegen aan de Heuvelstraat 79 en 91-93 in Tilburg zijn gekocht door DELA Vastgoed. Het betreft volgens directeur Frank Hendriksen een strategische aankoop: ''We hebben vertrouwen in Tilburg als winkelstad. We breiden ons bezit daarom verder uit.''

Lees meer ›

Eerste elektrische hotel van ons land opent deuren

16-04-2018

Afgelopen vrijdag is het Conscious Hotel Westerpark, een kantoortransformatie van MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling en Hylkema Erfgoed, geopend voor het publiek.

Lees meer ›

Bouwer Moonen lijkt gered dankzij doorstart met Certitudo

16-04-2018

De curatoren in het faillissement van Bouwgroep Moonen hebben overeenstemming bereikt met de beleggende ontwikkelaar Certitudo Capital over een doorstart van het bouwbedrijf uit ’sHertogenbosch.

Lees meer ›

Göbel (ING) adviseert groene leiders: 'Wees enthousiaster en daadkrachtiger dan anderen'

16-04-2018

Drie jaargangen jonge duurzame leiders uit de bouw- en vastgoedsector kwamen afgelopen donderdag bijeen bij ING in Amsterdam tijdens de Alumnibijeenkomst van het DGBC Future Leader Program.

Lees meer ›

Aannemer gezocht voor restauratie Domtoren

13-04-2018

De Domtoren moet gerestaureerd worden en de gemeente Utrecht is deze week van start gegaan met de aanbesteding voor een aannemer die de uitvoering op zich neemt. De kosten van het groot onderhoud schat de gemeente op €37,2 miljoen.

Lees meer ›

Amsterdam treft voorbereidingen om ‘vrije’ sector te reguleren

13-04-2018

Het grote tekort aan huurwoningen in het middensegment wil de gemeente Amsterdam oplossen door middel van een doelgroepenverordening die recentelijk ter inzage lag. Vastgoedadvocaat Björn Mulder bespreekt hieruit de belangrijkste punten, maar ook enkele vragen die het oproept.

Lees meer ›

'Het ideale kantoorconcept creëert extra tijd voor de werknemer'

13-04-2018

Volgens Whitewood is het ideale kantoorconcept er een die werknemers volledig ontlast van alle 'onnodige' zorgen. Het riep daarom MAX in het leven: een scala van conciërge-services dat in de panden van Whitewood wordt geleverd - zoals een carwash en een fietsenmaker.

Lees meer ›

Internet of Things en verduurzaming: een relatie in ontwikkeling

13-04-2018

Bieden Internet of Things (IoT)-oplossingen uitkomst bij verduurzaming van vastgoed en hoe veilig is het gebruik daarvan? Een interview met twee experts: Bastiaan Knuijt (architect en consultant) en Rudie Egberink (technical accountmanager bij Contec).

Lees meer ›

Bas van Dam van Being: 'We doen bijna nooit aan tenders mee'

13-04-2018

In een nieuwe serie korte interviews belichten we de meest actieve projectontwikkelaars. Vandaag trapt Bas van Dam, mede-oprichter van Being Development de nieuwe rubriek af. In de antwoorden op vijf vragen laat hij zijn licht schijnen over tenders, duurzaamheid en financiering. 

Lees meer ›

Beleggingsaanbod De Eerste Amsterdamse nu ook via het Beleggersregister

13-04-2018

Hét veilinghuis voor onroerende zaken, De Eerste Amsterdamse, gaat nu ook haar grote wisselende aanbod onder de aandacht brengen onder de geregistreerde zoekers van het Beleggersregister van Vastgoedjournaal.

Lees meer ›

Vier nieuwe medewerkers in dienst bij Newomij

13-04-2018

John Snel, Duco Klynstra, Isaura Wolswijk en Martin Leuring gaan het team van Newomij versterken. Newomij is een grote particuliere vastgoedonderneming met woningen, kantoren, bedrijfsruimten en winkels in haar portefeuille.

Lees meer ›

Advocaat adviseert civiele actie bij ‘gedogen van kraken’

13-04-2018

Corporatie Ymere heeft wel degelijk juridische machtsmiddelen om de krakers uit haar woningen in Amsterdam-Oost te krijgen. Advocaat Roy Rouwen van Valegis Advocaten legt de procedure in VJ uit.

Lees meer ›

Janssen de Jong wint tender voor vier kavels in Leidsche Rijn Centrum

13-04-2018

De gemeente Utrecht heeft projectontwikkelaar Janssen de Jong geselecteerd voor de ontwikkeling van vier kavels in Leidsche Rijn Centrum (Oost). Het beoogde plan omvat circa 70 woningen, waarbij gezondheid en duurzaamheid centraal staan.

Lees meer ›

Woonbron opent nieuw regiokantoor in de Rotterdamse Schiecentrale

13-04-2018

De gemeente Rotterdam verhuurt circa 570 m² kantoorruimte in het complex de Schiecentrale op de Lloydpier aan Stichting Woonbron. De nieuwe huurder opent hier een nieuw regiokantoor voor de regio Delfshaven.

Lees meer ›

VodafoneZiggo vestigt callcenter van 3.250 m2 in 52Nijmegen

13-04-2018

Het kantoorgebouw 52Nijmegen zal binnenkort het callcenter van telecomprovider VodafoneZiggo huisvesten. Eigenaar Kadans Science Partner heeft met VodafoneZiggo een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 3.250 m² kantoorruimte.

Lees meer ›

Huren toch te duur, Rijk koopt Spark-gebouw voor EMA

12-04-2018

Het Rijksvastgoedbedrijf koopt voor €42,8 miljoen het Spark-gebouw in Amsterdam, waar tijdelijk het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) onderdak krijgt. Aanvankelijk zou het rijk het gebouw tien jaar huren van OVG Real Estate, maar kopen blijkt voordeliger, zeker voor de lange termijn.

Lees meer ›

Hogere winst voor Vesteda in 2017

12-04-2018

Woningfonds Vesteda heeft over 2017 nog betere resultaten gehaald. De winst steeg van €537 miljoen naar €701 miljoen. Ook de schuldpositie kwam gunstiger uit door een verlaging van de leverage van 28,3% naar 23,2%.

Lees meer ›

DHL realiseert grootste e-commerce sorteercentrum van Nederland

12-04-2018

Het nieuwe all-electric sorteercentrum van DHL op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel wordt turn-key gebouwd door Hercuton. Het betreft het grootste e-commerce sorteercentrum van Nederland. 

Lees meer ›

NVM pleit voor ingrijpen wegens vastlopen woningmarkt

12-04-2018

Stagnerende nieuwbouw, een slinkend aanbod aan koopwoningen, forse prijsstijgingen en er is te weinig overdracht van woningen uit de corporatiesector om de krappe markt aan te jagen. Dat zijn de ingrediënten voor de huidige woningmarkt die meer en meer vastloopt, stelt de NVM bij de publicatie van de eerste kwartaal verkoopcijfers.

Lees meer ›

Slapende retailreus van 63.000 m2 krijgt enorm leisurecentrum

12-04-2018

The Wall, het lange rode golvende gebouw aan de A2 bij Utrecht dat al een decennium met leegstand kampt, heeft een interessante huurder erbij gekregen.

Lees meer ›

Investeren in hotelvastgoed: de lessen van beleggers en ontwikkelaars

12-04-2018

Toerisme groeit met flinke cijfers. Hotelvastgoed is daardoor zeer gewild geworden. Op het Hotel- en Vastgoedcongres kwam de sector bij elkaar om het te hebben over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Ook vertelden beleidsmakers van de vier grote steden waar er nog kansen liggen.

Lees meer ›

Grote herfinanciering voor NSI leidt tot lagere rentelasten

12-04-2018

Beursfonds NSI heeft €480 miljoen aan uitstaande leningen opnieuw geherfinancierd voor nog eens vijf jaar. Daarvoor is een overeenkomst gesloten met een consortium van banken bestaande uit ABN Amro, Belfius, Deutsche Bank, ING en Rabobank.

Lees meer ›

Aantal woningtransacties neemt af in Zuidoost-Brabant, behalve in Helmond

12-04-2018

Het aantal verkochte woningen is in heel de regio Zuidoost-Brabant flink teruggelopen in Q1, blijkt uit onderzoek van Van Santvoort makelaars. ''De vraag verplaatst zich van de krapste markten zoals Eindhoven en Son en Breugel, naar plaatsen waar meer keuze is. Helmond in dit geval.''

Lees meer ›

Nieuwe assetmanager voor uitbreiding zorgvastgoedportefeuille Amvest

12-04-2018

Elric den Drijver is in dienst getreden bij Amvest op de afdeling Investment Management als assetmanager van het Amvest Living & Care Fund. Het fonds heeft momenteel 40 zorgcomplexen in portefeuille en heeft als doelstelling te groeien naar minimaal 200 complexen.

Lees meer ›

Te koop: verhuurd bedrijfspand in Almere met een jaarhuurstroom van €21.542

12-04-2018

Dit betreft een solitair kantoorpand van circa 290 m² met zes parkeerplaatsen op eigen terrein in Almere-Stad.  Het kantoorgebouw bestaat uit twee bouwlagen met kantoorruimte, twee pantries en twee toiletten. 

Lees meer ›

Nieuwe Utrechtse wijk Leeuwesteyn krijgt art deco woonbuurt

12-04-2018

TBI-onderneming ERA Contour gaat een art deco woonbuurt met 60 stadswoningen ontwikkelen in de nieuwe Utrechtse wijk Leeuwesteyn. De ontwikkelaar werd door de gemeente Utrecht geselecteerd voor de realisatie van het project op bouwveld 7.

Lees meer ›

Redevco: 'Wij willen ons retailplatform ook inzetten voor andere investeerders'

11-04-2018

Vandaag maakten PGGM en Redevco bekend dat ze een internationale joint venture hebben opgericht voor beleggingen in de meest kansrijke en duurzame winkel- en leisurecentra van Europa. VJ stelde enkele vragen aan Redevco over de invulling hiervan.  

Lees meer ›

PGGM en Redevco samen in Europees winkelfonds van €550 miljoen

11-04-2018

Pensioenbelegger PGGM Private Real Estate en Redevco, het private vastgoedbedrijf van de familie Brenninkmeijer, zijn gestart met Urban Retail Ventures. De joint venture investeert in de ‘de meest aantrekkelijke winkel- en vrijetijdsbestemmingen in Europa.

Lees meer ›

Breevast verliest kort geding: executieveiling mag doorgaan

11-04-2018

De veelbesproken executieveiling met het Nederlandse vastgoed van vastgoedfonds Breevast, eigendom van Frank Zweegers, vindt geen hindernissen meer op zijn pad.

Lees meer ›

Belgisch winkelfonds investeert in korte tijd honderden miljoenen in Nederlandse winkelboulevards

11-04-2018

Het Belgische beursgenoteerde winkelfonds Retail Estates ziet veel kansen in beleggingen in PDV/GDV-locaties. Volgens CEO Jan De Nys is ons land dankzij de aantrekkende economie en bloeiende woningmarkt een zeer aantrekkelijke markt. Het fonds maakte vanochtend met een tweede beursnotering zijn debuut aan de Euronext Amsterdam. 

Lees meer ›

Deze factoren maken een winkelgebied tot een succes

11-04-2018

De afgelopen jaren heeft de retailsector in Nederland het flink te verduren gehad: van grote faillissementen tot de toenemende invloed van internet. Toch zijn er nog steeds een aantal voorbeelden van succesvolle winkelgebieden te vinden. Daarom ging VJ mee op RetailSafari om te zien wat de sleutel tot succes is. 

Lees meer ›

Lidl opent deuren in Rotterdams rijksmonument Slaakhuys

11-04-2018

Vandaag opent de nieuwe Lidl foodmarkt in het monumentale Slaakhuys in de Rotterdamse wijk Kralingen. Frame Vastgoed heeft ruim een jaar gewerkt aan de restauratie en renovatie van de voormalige dagbladdrukkerij. Er komen ook nog een hotel, restaurant en bar in het pand.

Lees meer ›

'Ondanks groei, ook grote uitdagingen voor logistieke sector'

11-04-2018

De vooruitzichten voor de sector Transport & Logistiek zijn op korte termijn zeer goed, meldt ABN Amro in haar sectorprognose. Het is daarom niet vreemd dat de vastgoedsector volop investeert in logistiek vastgoed. Er liggen echter ook enkele grote uitdagingen op de loer.

Lees meer ›

'Overheid houdt onterecht vast aan Groene Hart'

11-04-2018

Al een aantal jaren wordt het publieke debat beheerst door de vraag of we moeten bouwen in het weiland of in de stad. Tot nu toe is het ‘groen’ gespaard. Maar niet al het groen is de moeite waard om te sparen als je het afweegt tegen de immense bouwopgave waar we voor staan, stelt Hans van der Ploeg, directeur van VBO Makelaar in VJ.

Lees meer ›

Nu online: Tweede minicollege over binnenstedelijke gebiedstransformaties

11-04-2018

Binnenstedelijke gebiedstransformaties staan volop in de schijnwerpers. In drie minicolleges (van elk tien minuten) op YouTube geeft emeritus hoogleraar Friso de Zeeuw inzicht in de belangrijkste aspecten van deze uiterst complexe plannen. Vandaag nummer 2.

Lees meer ›

Overdrachtsbelasting zorgvastgoed: 2% of 6%?

11-04-2018

Verzorgings- en verpleeghuizen voor langdurige zorg zijn ontworpen en gebouwd voor bewoning. Daarmee zou 2% overdrachtsbelasting van toepassing zijn. Maar de belastingdienst zegt dat het toch 6% bedraagt. René Middelkoop van bbn adviseurs vindt dit onterecht. Lees verder voor zijn argumentatie.

Lees meer ›

‘Tientallen miljarden aan ongebruikt vastgoed leveren geen rendement’

10-04-2018

Alle lichten in het Nederlands vastgoed lijken op groen te staan. Maar ons land worstelt ook met enorme aantallen vierkante meters ongebruikt vastgoed. Wat hiermee te doen? VJ in gesprek met Roel van de Bilt en Maarten Donkers van Rabo Real Estate Finance bij het verschijnen van de nieuwste editie van het Vastgoedbericht 2018.

Lees meer ›

En het beste zorgvastgoedproject is..

10-04-2018

Zojuist is op het VJ-congres 'Praktijkervaringen Zorgvastgoed' gestemd op het beste zorgvastgoedproject van de laatste jaren. De aanwezigen in de zaal hebben het project Hart van Vathorst in Amersfoort tot absolute winnaar gekroond. 

Lees meer ›

Flexconcept MyOffice expandeert verder: nu 2e vestiging in Groningen

10-04-2018

MyOffice opent in mei 2018 een tweede vestiging in Groningen aan de Leonard Springerlaan 35. Het gebouw heeft 6.500 m² verhuurbare vloeroppervlakte. Het is de zesde vestiging van dit flexkantoorconcept binnen een jaar.

Lees meer ›

Opnieuw groot woningproject in Laakhaven op de rails

10-04-2018

NU Projectontwikkeling realiseert in samenwerking met Kampman Architecten en Stebru Bouw vijf gebouwen met 550 woningen, drie parkeergarages en ca. 1125 m2 commerciële ruimte (inclusief horeca) in Laakehaven-West in Den Haag.

Lees meer ›

De ontwikkelingen en kansen op de Amsterdamse vastgoedmarkt

10-04-2018

De vastgoedmarkt is ‘booming’ en Amsterdam is daarvan het beste bewijs. De vraag onder beleggers en ontwikkelaars is reuze, maar aanbod van grondposities en vastgoed is schaars. Wat speelt er allemaal en waar liggen de kansen? Dat werd besproken op de Amsterdamse Vastgoeddag 2018.

Lees meer ›

UPDATE Eindhovense kantorenmarkt loopt vast door gebrek aan kwaliteit + reacties

10-04-2018

Brainport Eindhoven kampt nu met serieuze groeipijnen. De kantorenmarkt loopt daar vast door gebrek aan kwaliteit. Volgens een onderzoek van JLL ligt de oplossing voor dit probleem dieper. Nu met analyses van andere vastgoedadviseurs

Lees meer ›

Beginnen met beleggen in vastgoed? Zorg voor een goede basis!

10-04-2018

Nog nooit werd zoveel vastgoed verkocht aan beginnende particuliere beleggers. En dat is ook niet zo gek. Beleggen in vastgoed kan een mooi rendement opleveren. Een artikel van Esther Dekker van Max Property Group.

Lees meer ›

Kantoorconcepten – flexwerkplekken niet zo flexibel

10-04-2018

Er bestaat een spanningsveld tussen maatschappelijke ontwikkelingen enerzijds en bestaande wetgeving en de (rechts)praktijk anderzijds, zo ook bij de ingebruikgeving van flexwerkplekken. Vastgoedadvocaat Lasse van Waegeningh bespreekt enkele aandachtspunten.

Lees meer ›

Chocolademerk Tony’s opent winkel in hartje Amsterdam

10-04-2018

Vanaf aankomende vrijdag opent het ambitieuze chocolademerk Tony’s Chocolonely de deuren van haar eerste Super Store in Beurs van Berlage aan de Oudebrugsteeg 15 in Amsterdam.

Lees meer ›

Bouwen als experience: het onmogelijke mogelijk maken

10-04-2018

De Heineken Experience in Amsterdam trekt jaarlijks zo’n miljoen bezoekers. Belangrijk onderdeel hiervan is de ‘Brew You Ride’ die recent geheel is vernieuwd. Het bouwproces, zonder r dus, vormde een experience op zich, omdat er binnen een korte tijd, op een relatief klein vloeroppervlak, heel veel moest worden gedaan. Hans Grootendorst van Koers Groep vertelt VJ hierover. 

Lees meer ›

Vooral woningprijsstijgingen in het hogere segment

10-04-2018

De woningprijzen stijgen in 2018 nog harder dan gedacht, meldt het Economisch Bureau van ABN Amro. Dit geldt vooral in de hogere segmenten, want daar zijn vooral doorstromers actief. Een potentiële restschuld vormt voor hen niet langer een belemmering om te verhuizen.

Lees meer ›

Winnaar bekend: Hart van Vathorst is beste zorgvastgoedproject!

10-04-2018

Zojuist is op het VJ-congres 'Praktijkervaringen Zorgvastgoed' gestemd op het beste zorgvastgoedproject van de laatste jaren. De aanwezigen in de zaal hebben het project Hart van Vathorst in Amersfoort tot winnaar gekroond. 

Lees meer ›

Rockspring verkoopt kantoor La Mirage eerder dan verwacht aan HighBrook

09-04-2018

Toen Rockspring het Utrechtse kantoor La Mirage (18.000 m2) in 2015 kocht, stond het voor tweederde leeg. Na het aantrekken van nieuwe huurders heeft de eigenaar het pand na drie jaar verkocht aan HighBrook Investors.

Lees meer ›

Pilot verduurzaming huur- en koopwoningen door Woonwaard en Dura Vermeer

09-04-2018

Corporatie Woonwaard en Dura Vermeer gaan met woningeigenaren onderzoeken hoe zij gezamenlijke woningblokken kunnen verduurzamen. Als de uitslag van de pilot een succes wordt, kan dit een oplossing voor vele corporaties en huiseigenaren zijn.

Lees meer ›

Groot huurcontract gesloten in kantorenconcept Life op Papendorp

09-04-2018

ICT-bedrijf T-Systems heeft een langjarige huurovereenkomst voor ruim 2.300 m² v.v.o getekend met een joint venture tussen AFP International en Angelo Gorden in het recent gelanceerde kantorenconcept ‘Life’ te Papendorp.

Lees meer ›

OVG Real Estate bouwt extreem duurzaam en circulair kantoor voor Triodos

09-04-2018

JOIN, een joint venture van OVG Real Estate en Triodos Bank, is gestart met de bouw van het nieuwe kantoor van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management in Driebergen. Het gebouw wordt circulair gebouwd door J.P. van Eesteren. 

Lees meer ›

De acht V’s die de toekomst van winkelgebieden bepalen

09-04-2018

Retailadviseur Tony Wijntuin (WYNE Strategy & Innovation) noemt de succesfactoren bij het herontwikkelen van retailvastgoed aan de hand van acht V's, waaronder vergrijzing, verduurzaming en verdichting.

Lees meer ›

Vastgoedbedrijven vragen faillissement aan voor winkelhuurder Vidrea Retail

09-04-2018

Vastgoedbedrijven Tres Invest en Vastned hebben de rechter verzocht het faillissement uit te spreken over Vidrea Retail. Verhuurders en leveranciers zouden al maanden niet meer worden betaald. Dat schrijft Retailnews.

Lees meer ›

Hoe kan techniek bijdragen aan een plezierige en gezonde werkomgeving?

09-04-2018

“Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. Ken je die slogan van Bever Buitensport? Toch zitten we 90% van onze tijd binnen.” Aan het woord is Marc Hopman, sinds 2 maanden Revitalisatie directeur bij Croonwolter&dros. 

Lees meer ›

TBI buigt verlies om in winst

09-04-2018

Veel betere jaarcijfers boekte bouw- en ontwikkelconcern TBI Holdings (5700 medewerkers) in 2017. 

Lees meer ›

Vastned doet grote winkeldeals in Nederland en Frankrijk

09-04-2018

Beursfonds Vastned heeft haar winkelportefeuille uitgebreid door twee acquisities te doen in de historische binnenstad van Utrecht voor een totaalbedrag van € 15,1 miljoen.

Lees meer ›

Laatste plaatsen voor opleidingen VJ Academie nu beschikbaar!

09-04-2018

VJ Aacdemie heeft voor een drietal opleidingen nog enkele plaatsen beschikbaar. Het gaat om de cursussen ‘Introductie Vastgoedbeleggen, ‘Huurrecht Winkel- en Kantoorruimte’ en ‘Vastgoedrekenen’.

Lees meer ›

Hoofddorpers en Amsterdammers ontdekken Nieuw-Vennep

09-04-2018

Het eerste kwartaal van 2018 zit er alweer op en de woningmarkt in de regio is nog steeds hectisch. Wietse Dantuma van WK makelaars uit Hoofddorp vergeleek voor VJ de plaatsen Hoofddorp en Nieuw-Vennep met Haarlem en Amsterdam.

Lees meer ›

VJ Commentaar: Rampzalig besluit om kraken tijdelijk te gedogen

06-04-2018

De jaren zeventig en tachtig lijken weer terug te keren in onze hoofdstad. Krakers met een ‘migratieachtergrond’ zetten de boel op stelten. En niet alleen verhuurder Ymere is de dupe. Lees verder voor het nieuwe VJ Commentaar.

Lees meer ›

Snippe: 'Er gebeuren altijd wel gekke dingen in de bouw'

06-04-2018

Het plotselinge faillissement van Bouwgroep Moonen treft diverse grote woningprojecten die hierdoor zijn stil gevallen. VJ sprak hierover met ontwikkelaar André Snippe, de initiatiefnemer van Holland Park in Diemen.

Lees meer ›

Woningbeleggers vrezen financiële klap uit onverwachte hoek

06-04-2018

Huurders van woningen op erfpachtgrond kunnen te forse huurstijgingen terugvorderen bij de verhuurder. Dat blijkt uit analyse van een vonnis van de Amsterdamse rechtbank door advocaat Koos van der Linden van VVH Advocaten.

Lees meer ›

Grote vastgoedprojecten liggen stil wegens faillissement bouwer

06-04-2018

Wat VJ al vreesde enkele maanden geleden, wordt nu bewaarheid. Bouwgroep Moonen, een middelgrote bouwer uit Den Bosch is failliet. Het bedrijf kan de gestegen bouwkosten niet meer aan.

Lees meer ›

Stadskazerne in Kampen in handen van Posthoorn Vastgoed

06-04-2018

De Stadskazerne in Kampen is gekocht door Posthoorn Vastgoed. Dit monumentale pand, circa 5.000 vierkante meter groot en gelegen aan de IJssel, is het maatschappelijk, historisch en cultureel kenniscentrum van Kampen. 

Lees meer ›

Nieuw taxatiebedrijf forvalue opgericht voor exploitatiegebonden vastgoed

06-04-2018

Dorus Helsen (links) en Koos Schreuder zijn de nieuwe onderneming forvalue gestart voor het taxeren van explotatiegebonden vastgoed. Beiden hebben jarenlang ervaring in specifiek vastgoed zoals hotels, restaurants, cafés, leisure objecten en sport gerelateerd vastgoed.

Lees meer ›

Van dagzaak tot avondhoreca: nieuwe namen voor Leidsche Rijn Centrum

06-04-2018

Vier nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Het gaat om Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café en Miyabi Asian Cuisine. In totaal huren de partijen circa 815 vierkante meter. 

Lees meer ›

Certitudo Capital breidt eigendom in Amstel III verder uit

06-04-2018

Ontwikkelend belegger Certitudo Capital heeft een het pand aan de Hessenbergweg 95 in Amsterdam gekocht ten behoeve van haar eigen vastgoedportefeuille en breidt hier haar eigendomspositie binnen het Amstel III-gebied daarmee verder uit. Het pand is verhuurd aan Croon Wolters & Dros.

Lees meer ›

Jan-Jaap Meindersma naar vastgoedfinancieringstak UniforeDMC

06-04-2018

UniforeDMC, de Nederlandse vastgoedmanager heeft bankier Jan-Jaap Meindersma aangetrokken als partner om UniforeDMC’s activiteiten op gebied van vastgoedfinanciering uit te breiden.

Lees meer ›

Camelot en Storage Share zien kansen opslagruimtes in leegstaande panden België

06-04-2018

Opslagaanbieder Storage Share breidt de samenwerking met leegstandsbeheerder Camelot Europe uit naar België. In Antwerpen en Kortrijk is gestart met de verhuur van opslagruimtes in leegstaande gebouwen.

Lees meer ›

Voormalig TNO-gebouw in Leiden biedt kansen voor starters

06-04-2018

In Leiden is het startschot gegeven voor de bouw van 213 vrijesector huurappartementen. Het project betreft de renovatie van het voormalige TNO-kantoorgebouw en de bouw van twee nieuwe woontorens met ondergrondse bergingen en een parkeerkelder. 

Lees meer ›

Lesley Bamberger en Eva Hekkenberg: Amsterdamse vastgoedman- en vrouw!

05-04-2018

Op de Amsterdamse Vastgoeddag zijn zojuist Lesley Bamberger (Kroonenberg Groep) en Eva Hekkenberg (AM) uitgeroepen tot Amsterdamse vastgoedman- en vrouw. Hun inzet voor de sector is door de lezers van Vastgoedjournaal niet onopgemerkt gebleven en werd met deze titel beloond.

Lees meer ›

Zuid-Holland biedt €500.000 subsidie aan winkelgebieden onder druk

05-04-2018

De provincie Zuid-Holland stelt de subsidie beschikbaar voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- of centrumgebied gaan verbeteren. In totaal komen 35 middelgrote winkel- en centrumgebieden die onder druk staan in aanmerking.  

Lees meer ›

Partij gezocht voor transformatie kantoorvilla bij de Amstel

05-04-2018

Een monumentale kantoorvilla bij de Amstel - met de mogelijkheid het te transformeren naar woonruimte - kom je waarschijnlijk nooit meer tegen. De gemeente zoekt een ontwikkelaar die het pand van 950 m2 middenin het Amstelkwartier wil kopen en opknappen. VJ kreeg er een rondleiding.

Lees meer ›

Ook Almere gaat de hoogte in met vier nieuwe woontorens

05-04-2018

Ontwikkelaar-belegger Amvest heeft het startsein gegeven voor de bouw van vier woontorens in Kop Zuid van project 'Duin' in Almere. De woontorens, die circa 340 woningen gaan tellen, zijn onderdeel van een gebiedsontwikkeling van meer dan 3.000 woningen, horeca, hotel en leisure. 

Lees meer ›