Nieuws

Europese aanbesteding voor bouw nieuw centrumgebied Waalsprong

23-06-2017

De gemeente Nijmegen is gestart met de ontwikkeling van het centrumgebied van de Waalsprong: Hof van Holland. Gepland zijn 12.750 m2 commerciële voorzieningen, maximaal 400 woningen en bijbehorende openbare ruimte met parkeervoorzieningen.

Lees meer ›

Action opent nieuw 85.000 m2 groot distributiecentrum in Duitsland

23-06-2017

Discounter Action heeft Fiege als partner gekozen voor alle logistiek activiteiten in het nieuwe DC in Biblis, Duitsland. Vrijdag 9 juni jongstleden opende Action, Fiege en de Duitse vastgoedontwikkelaar Dietz AG de deuren van Action’s eerste distributie centre in Duitsland. 

Lees meer ›

ONLY huurt van belegging Kroonenberg Groep in Hoofddorp

23-06-2017

Kroonenberg Groep en ProWinko hebben overeenstemming bereikt met ONLY voor een langjarige huurovereenkomst aan Marktlaan 2 in Hoofddorp. Het gehuurde betreft circa 280 m² winkelruimte. Het huurcontract is op 1 juni in gegaan. De winkel zal na een korte inbouwperiode haar deuren openen.

Lees meer ›

Goed nieuws voor Zuidas bedrijven: nieuwe internationale school in Amstelveen

23-06-2017

Internationale bedrijven rond Amsterdam hebben weer een nieuwe plek waar ze hun kinderen naartoe kunnen sturen. Amity International School Amsterdam heeft circa 6.500 m² en 155 parkeerplaatsen gehuurd in Heempark I in Amstelveen. 

Lees meer ›

Weer nieuw autodeelproject van BPD

23-06-2017

De autodeelprojecten voor bewoners in woningcomplexen beginnen steeds beter te lopen. Nu maken BMW Nederland en BPD carsharing mogelijk voor bewoners in een appartementencomplex op Zeeburgereiland in Amsterdam.

Lees meer ›

Beëindiging van een woonbegeleidingstraject: voer voor discussie

23-06-2017

Bart Poort adviseert als advocaat regelmatig woonbegeleidingspartijen en corporaties om te zorgen dat er goede afspraken worden gemaakt wanneer bijvoorbeeld het recht op woonruimte eindigt. Maar soms gaat het flink mis. Poort vertelt hierover in VJ aan de hand van een praktijkcasus.

Lees meer ›

VJ Commentaar: Geen belasting heffen op waardestijging bij gebiedsontwikkeling

23-06-2017

Het grondbeleid in Nederland moet grondig op de schop. Daarom heeft het demissionaire kabinet een achttal ‘aanbevelingen’ gekregen om het grondbeleid te moderniseren. Maar tenminste één daarvan kan wat mij betreft direct worden geschrapt.

Lees meer ›

‘Nieuw kantoor EPO wordt blikvanger voor Rijswijk’

23-06-2017

Een gebouw van 107 meter hoog, 156 meter lang en slechts 12,6 meter breed. Dat zijn afmetingen van het nieuwe Nederlandse kantoor van het Europese Octrooibureau in Rijswijk. Tijdens een bijeenkomst van Stichting Hoogbouw kreeg VJ een rondleiding door de nieuwbouw en sprak met de architect en de ingenieur achter dit indrukwekkende project.

Lees meer ›

Kabinet krijgt acht aanbevelingen voor modernisering grondbeleid

22-06-2017

Momenteel werkt het kabinet Rutte aan harmonisatie van de regelgeving voor grondbeleid in de Aanvullingswet grondeigendom. De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur pleit in dit licht voor 8 maatregelen.

Lees meer ›

Duits OVG kantoorproject krijgt wereldprimeur eerste kabelloze horizontale lift

22-06-2017

’s Werelds eerste horizontale-verticale, kabelloze liftsysteem genaamd MULTI is vandaag onthuld in Rottweil. De lift, ontwikkeld door staalproducent thyssenkrupp, wordt als eerste geïnstalleerd in OVG Real Estate’s nieuwe project, East Side Tower Berlijn. Met filmpje!

Lees meer ›

Franse belegger doet met aankoop hotel op Schiphol eerste Europese investering

22-06-2017

SCPI Atream Hôtels, onderdeel van de Franse assetmanager Corum, heeft op 9 juni het driesterren hotel Hampton by Hilton Amsterdam op Schiphol Airport gekocht.

Lees meer ›

€ 250,- verdienen?

20-06-2017

Vanwege ons succes zijn wij op zoek naar nieuwe woningen die wij mogen verkopen. Indien u een woning aandraagt die wij in de verkoop krijgen, ontvangt u van ons € 250,- !

Lees meer ›

CEO flexkantooraanbieder Merkspace ziet Nederland als startpunt Europese expansie

20-06-2017

Kort geleden is het flexkantoorconcept Merkspace neergestreken op de Herengracht in Amsterdam. VJ sprak met de Israëlische oprichter en CEO Sapir Sphigel van Merkspace over hun verdere plannen met ons land.

Lees meer ›

Tien jaar oud woningproject afgestoft: Rotta Nova komt naast Markthal

20-06-2017

De bekende Rotterdamse Markthal krijgt nieuwe buren. Na jarenlang juridisch gesteggel komt daar eindelijk Rotta Nova, twee getrapte woontorens van maximaal 70 meter hoog met 250-300 koop- en huurappartementen.

Lees meer ›

UPDATE Kantoorkosten blijven maar stijgen, Nieuwe Werken jaagt schoonmaakkosten op

20-06-2017

De totale exploitatiekosten (huur of eigendom plus alle kosten zoals overhead en beveiliging) per vierkante meter kantoor stegen in 2016 met 1,8% naar € 461 per m2 VVO. Dat blijkt uit de nieuwste NFC Indexcijfer die al 14 jaar de totale werkplekkosten bijhoudt. Vandaag met UPDATE!

Lees meer ›

'Energielabel C voor kantoren is geen probleem'

20-06-2017

Was er enige paniek onder kantorenbeleggers eind november? Of valt het allemaal wel een beetje mee? Zeker is dat nieuwe regelgeving vanuit de overheid, eind vorig jaar, menig kantorenbelegger flink heeft doen opschrikken. Want vóór het jaar 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland, indien ze nog willen verhuren, voorzien zijn van een energielabel C. Een bijdrage van TTB Plus voor VJ.

Lees meer ›

Kwaliteit en klant centraal: niet omdat het moet, maar omdat het kán!

20-06-2017

Phillip Smits, algemeen directeur Blauwhoed, kraakt in zijn presentatie tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 18 mei jongstleden kritische noten over de nieuwe wet kwaliteitsborging bouw. Smits gelooft meer in het meetbaar maken van geleverde prestaties.

Lees meer ›

AtoomClub: 'We willen twee vestigingen per jaar openen'

20-06-2017

Vanaf 1 september opent AtoomClub de deuren van hun nieuwste locatie, dit keer in Zwolle. Het is de vierde vestiging voor de flexibele kantoorconceptaanbieder, maar hier houdt de uitbreiding niet op. VJ sprak met Atoomclub over hun plannen.

Lees meer ›

UPDATE: 'Leden van de Centrale Raad NRVT spreken unaniem vertrouwen uit'

20-06-2017

UPDATE: Het NRVT Bestuur is met een uitgebreide schriftelijke toelichting gekomen na 'een roerig eerste halfjaar 2017'. 

Lees meer ›

Woningbouw grote aanjager voor omzet Trebbe

20-06-2017

Na een forse omzetstijging in 2015, nam ook in 2016 de omzet bij bouwer Trebbe aanzienlijk toe. De totale omzet steeg met ruim 22% naar € 230 miljoen. Voor dit jaar wordt een verdere stijging van de omzet en een verbetering van het nettoresultaat verwacht.

Lees meer ›

Vastgoedbedrijf Brenninkmeijer investeert €702 miljoen in nieuwe aankopen

20-06-2017

Redevco, het internationale vastgoedbedrijf van de familie Brenninkmeijer, is hard op weg om het recordniveau aan vastgoedbeleggingen uit 2007 te evenaren. Per 28 februari dit jaar komt de totale portefeuille uit op €7,4 miljard.

Lees meer ›

Omzet Roompot in Nederland groeit vooral door toeloop buitenlandse toeristen

20-06-2017

Hoewel het in 2011 verwachte halve miljard aan omzet nog lang niet is gehaald, blijft de omzet van vakantieketen Roompot gestaag groeien: in 2016 klom de omzet met 9,3% tot €305 miljoen en een EBITDA-winst van €46 miljoen.

Lees meer ›

De oorzaken waarom gemeenten moeilijk ‘van gas los’ komen

20-06-2017

Er is veel aandacht voor woningverduurzaming. De kritiek richt zich vooral op gasaansluitingen. Deze zouden ‘weggegooid geld’ zijn. Uit onderzoek van PBL blijkt echter dat de ambitie om ‘van gas los’ te gaan grote uitdagingen oplevert voor de gemeenten. PBL noemt oorzaken en oplossingen.

Lees meer ›

Wim Muijs Bunschoten

20-06-2017

Wim Muijs is begonnen als financieel adviseur bij Dé Beheermakelaar aangesloten bij Huis & Hypotheek Bunschoten-Spakenburg. Wellicht kennen jullie hem al als financieel adviseur van de Rabobank.

Lees meer ›

Kan een appartementseigenaar een contactverbod krijgen met de VVE?

19-06-2017

De rechtbank Amsterdam heeft recent een contactverbod opgelegd aan een eigenaar van een appartement die de beheerder van de VVE belaagde met verzoeken en procedures. De VVE dreigde onbestuurbaar te worden. Een analyse door advocaat Marius Hupkes.

Lees meer ›

Ontwikkelaars Top Vastgoed en AM starten bouw winkelcomplex in Brouwerspoort

19-06-2017

Top Vastgoed en AM Real Estate Development starten binnenkort met de bouw van ruim 5.800 m2 winkelruimte en een parkeerdek met ruim 200 parkeerplaatsen in het plan Brouwerspoort, in het kernwinkelgebied van Veenendaal.

Lees meer ›

Grote stap voorwaarts Syntrus Achmea RE&F in hypotheekbeheer

19-06-2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat stevig  investeren in de verdere verbetering van de dienstverlening gericht op het verstrekken en beheren van hypotheken. “Wij zetten een grote stap voorwaarts”, zegt director Hugo Ouwehand van het hypotheekbedrijf.

Lees meer ›

‘Sluit de rijen met eenduidig verhaal over duurzaamheid’

19-06-2017

Ook in de vastgoedwereld is het modeverschijnsel gaande om steeds het nieuwste op het terrein van verduurzaming te willen. Een duurzaam, groen gebouw bouwen is niet meer genoeg. Dat is niet de juiste weg, zo betoogt Thomas Metz, senior projectmanager bij DGBC in zijn blog.

Lees meer ›

Kantoorkosten blijven maar stijgen

19-06-2017

De kosten per vierkante meter kantoor stegen in 2016 met 1,8% naar € 461 per m2 VVO. Dat blijkt uit de nieuwste NFC Indexcijfer die al 14 jaar de (facilitaire) werkplekkosten bijhoudt.

Lees meer ›

Dit bouwaandeel geniet de voorkeur van beleggers

19-06-2017

Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in het beursklimaat is in juni opnieuw licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de maandelijkse Binck BeleggersBarometer. Welke aandelen zijn favoriet voor aankoop? En welke voor verkoop?

Lees meer ›

Nexus Real Estate verhuurt ruim 1.100 m2 in Almere 

19-06-2017

Voor het kantoorgebouw aan de Versterkerstraat 6 in Almere heeft Nexus Real Estate een langjarige huurovereenkomst gesloten met nieuwe huurder MTH accountants & adviseurs. Daarnaast heeft Syncasso haar huurovereenkomst langjarig verlengd.   

Lees meer ›

Nieuw bureau staat gemeenten bij in verkoop maatschappelijk vastgoed

19-06-2017

Tjeerd de Haan (35) en Sander Kusters (33) starten in Utrecht bureau Rondmakers. Het bureau is gespecialiseerd in de aan-en verkoop van maatschappelijk vastgoed. De eerste opdrachten zijn al binnen. “Het is geen makelaarsfunctie maar uitsluitend transactiemanagement”, vertelt De Haan aan VJ.

Lees meer ›

Connexxion Nederland verhuist hoofdkantoor binnen Hilversum

19-06-2017

Vervoersbedrijf Connexxion Nederland verruilt het hoofdkantoor aan het Laapersveld voor een nieuw onderkomen aan het Stationsplein in Hilversum. Connexxion huurt 4.410 m2, verspreid over 4 verdiepingen en 67 parkeerplaatsen. 

Lees meer ›

Wat als de AFM en DNB daadwerkelijk besluit tot wetgeving taxateurs?

19-06-2017

De afgelopen jaren is het landschap voor de taxateurs wezenlijk veranderd. Zij zijn onderdeel geworden van een zichzelf sterk regulerende (financiële) wereld, waaraan van alle kanten door overheden en toezichthouders regels worden gesteld. Mede als gevolg daarvan blijkt, zo is onze ervaring, zowel aan de kant van de taxateurs en opdrachtgevers de onduidelijkheid toe te nemen.

Lees meer ›

Hengelsportbedrijf huurt 3.200 m2 in Lage Weide

19-06-2017

Preston Innovations, onderdeel van Primo Distribution B.V., huurt per 1 juni 3.200 m2 bedrijfsruimte aan de Positronweg 12 in Utrecht op bedrijventerrein Lage Weide. 

Lees meer ›

Food courts steeds populairder: Hofhouse opent deuren in Den Haag

16-06-2017

De contouren van Hofhouse waren tijdens de sneak preview die VJ onlangs kreeg al zichtbaar, maar nu is het nieuwe Haagse foodcourtconcept met 8 verschillende horecaondernemingen echt af. Deze week gingen de deuren open en VJ ging langs om de sfeer én het eten te proeven.

Lees meer ›

NRVT: 'Leden van de Centrale Raad spreken unaniem vertrouwen uit'

16-06-2017

Na de raadsvergadering van de Centrale Raad gistermiddag heeft taxatie-instituut NRVT nog een reactie gegeven aan VJ na de aanleiding van de brief van de AFM en DNB.

Lees meer ›

Enorme metamorfose voor stationsgebied Eindhoven

16-06-2017

Het Stationsplein wordt ingrijpend veranderd. Het moet een locatie worden waar Eindhovenaren graag verblijven. Er komen onder meer drie hoge torens, 450 woningen, winkels, horeca, werk- en studieplekken en een hotel. Bekijk hier de ontwerpen van Amvest.

Lees meer ›

SKEPP start ‘IFRS-proof’ experiment voor verhuurders

16-06-2017

De nieuwe regelgeving IFRS 16 Leases, die per 1 januari 2019 ingaat, verandert de accountancy regelgeving ten aanzien van huurcontracten enorm. Grote veranderingen die nadelig zijn voor huurders, wat als gevolg heeft dat de wensen van huurders vanzelfsprekend ook wijzigen. SKEPP biedt een oplossing voor de nieuwe regelgeving.

Lees meer ›

Annet Bertram benoemd tot directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk

16-06-2017

De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Annet Bertram. Zij wordt per 15 november de directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk en tevens directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Lees meer ›

Duitse belegger verwerft Rotterdams kantoorpand voor ruim €9 miljoen

16-06-2017

Quadoro Doric heeft kantoorgebouw SQUARE van Maarsen Groep gekocht ten behoeve van het Europese duurzaamheidsfonds AIF Vontobel Sustainable Real Estate Europe. Het is de derde aankoop in Nederland voor Quadoro Doric. 

Lees meer ›

Column: Ook explosief stijgende huurprijzen in Rotterdam?

16-06-2017

De huizenprijzen in Amsterdam en Utrecht stijgen explosief. Beleggen in vastgoed door te verhuren is een activiteit die ook hier in Rotterdam het afgelopen jaar explosief gestegen is. Maar zijn de huurprijzen voor de Rotterdamse markt ook al ‘absurd’ hoog? En wat betekent dit voor u als belegger in het Rotterdamse? 

Lees meer ›

NBA: 'Woningcorporaties moeten omslaan in denken en doen'

16-06-2017

Corporaties zouden bedrijfsmatiger moeten opereren om te overleven in de veranderende woningmarkt. Dat stelt de beroepsorganisatie van accountants (NBA) in een adviesrapport, gevoed door de vele veranderingen waarvoor corporaties de laatste jaren zijn komen te staan. 

Lees meer ›

Toekomstbestendig gemeentelijk vastgoed vereist strategische portefeuillesturing

16-06-2017

Gemeentelijke vastgoedafdelingen moeten wendbaar zijn en kunnen inspelen op ontwikkelingen, zoals duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Investeringen in het vastgoed kennen echter een lange tijdshorizon. Daarom is het van belang de vastgoedportefeuille strategisch te sturen. 

Lees meer ›

AM neemt positie van a.s.r. over in gebiedsontwikkeling Ede

16-06-2017

Met de overname van de aandelen van a.s.r. verwerft AM direct de ontwikkeling van 400 woningen, boven haar bestaande planvoorraad van 400 woningen, en wordt volledig verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het gebied 'Op Enka'. 

Lees meer ›

VJ houdt enquête: Hoe innovatief zijn vastgoedbeheerders?

16-06-2017

Vul deze enquête in - duurt slechts 3 minuten - en maak kans op een entreebewijs voor de Breakfast Meeting ‘Vastgoedbeheer: hoe om te gaan met btw en overdrachtsbelasting?’ die op 28 juni 2017 wordt gehouden.

Lees meer ›

BREAKING NEWS: AFM en DNB overwegen wetgeving op taxateurs + Reactie NRVT

15-06-2017

AFM en DNB zijn ontevreden over de ontwikkelingen bij het NRVT. Daarom hebben beide toezichthouders op 14 juni een brief gestuurd naar het bestuur en de Centrale Raad van het NRVT. De voorlopige conclusie van de AFM en DNB is dat zelfregulering van de beroepsgroep taxateurs, zoals het er nu voor staat, niet leidt tot het gewenste resultaat.

Lees meer ›

De portefeuille van de overheid en crowdfunding

15-06-2017

Het Rijksvastgoedbedrijf, de grootste vastgoedbeheerder van Nederland, verkoopt haar diverse vastgoedaanbod aan andere overheden en aan derden. Er bestaan nog geen mogelijkheden de panden middels crowdfunding te verkopen. Maar hier zou het Rijksvastgoed een verschil in kunnen maken. Een bijdrage van New Funding. 

Lees meer ›

Angelo, Gordon en APF International kopen voormalig KPN-kantoor Utrecht voor €13 miljoen

15-06-2017

Een joint venture van Angelo, Gordon en APF International heeft een kantoorgebouw aan de Van Deventerlaan 31-51 in Utrecht gekocht. Het gebouw omvat 14.947 m2 kantoorruimte en 266 parkeerplaatsen. Volgens het Kadaster bedraagt de koopsom €13 miljoen. 

Lees meer ›

Hudson's Bay Nederland wordt 'premium brand warenhuis'

15-06-2017

De Canadese retailer gaat de samenwerking aan Amerikaanse premium brands, Europese maar ook Nederlandse merken. Hiermee wil Hudson's Bay zich positioneren als een 'premium brand warenhuis'.

Lees meer ›

Amsterdam-Noord beter bereikbaar: de plannen voor de IJ-sprong

15-06-2017

De gemeente Amsterdam wil de oversteek op meerdere plaatsen verbeteren. Het college heeft nu besluiten genomen. Eind juli beslist de gemeenteraad erover. In de planning staan onder meer twee bruggen, wat de verplaatsing van de Passenger Terminal tot gevolg zou hebben.

Lees meer ›

Huurrechten 14 benzinestationlocaties onder de hamer

15-06-2017

De huurrechten voor 14 bezinestationlocaties worden binnenkort geveild door het Rijksvastgoedbedrijf. Op 13 september gaan de huurrechten onder de hamer, het is de vijftiende veiling die het Rijksvastgoedbedrijf houdt.

Lees meer ›

Voorlopig geen duidelijkheid over ingestorte parkeergarage Eindhoven

15-06-2017

Eind mei stortte de in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport in. Het onderzoeksteam verwacht nog enkele maanden nodig te hebben om de oorzaak te kunnen vaststellen. Ook kijkt BAM naar mogelijkheden om de gehele of gedeeltelijke herbouw te realiseren.

Lees meer ›

Vastgoed en subsidies: toekomstplannen van de overheid

15-06-2017

De overheid heeft een grote stapel plannen op tafel liggen. Welke ontwikkelingen zijn te verwachten? Thijs Vaneker, subsidiespecialist bij Subvention, vertelt over de twee belangrijkste onderwerpen die de overheid op de agenda heeft staan in combinatie met interessante subsidiekansen.

Lees meer ›

'Omnichannel' blijkt succesvol: Fietsenwinkel.nl opent ook winkels in België

15-06-2017

Oorspronkelijk verkocht het bedrijf alleen online, maar na de opening van 30 fysieke vestigingen in Nederland wordt er nu ook internationaal uitgebreid. ''Veel klanten beginnen hun oriëntatie online, en kopen uiteindelijk in de winkel.''

Lees meer ›

Turbulente woningmarkt: 7 prangende uitdagingen voor een nieuw kabinet

15-06-2017

Het is nodig dat een nieuw kabinet de regierol meer naar zich toetrekt, zo stelt De Hypotheekshop. De financieel adviseur zet de belangrijkste woningmarktontwikkelingen op een rijtje, waaronder uitdagingen die een nieuw kabinet snel aan zou moeten pakken.

Lees meer ›

Renovatie voor rijksmonumentale hoofdkantoor Shell in Den Haag

15-06-2017

Shell International BV en BAM Bouw en Techniek BV hebben een overeenkomst gesloten voor de grootschalige renovatie van het monumentale hoofdkantoor C30 aan de Carel van Bylandtlaan in Den Haag. Eind 2019 moet de renovatie klaar zijn. 

Lees meer ›

Gemeentelijk vastgoedbeheer: Zelf doen of uitbesteden?

14-06-2017

Het organiseren van de vastgoedportefeuille en het centraliseren van het vastgoedbeheer staat bij gemeenten hoog op de agenda. Het begint met een uitgebreide inventarisatie van het totaal aan gebouwen en gronden. En dan? Vastgoedbeheer uitbesteden of zelf beheren? Een bijdrage van Metafoor Vastgoed en Software.

Lees meer ›

Groen licht voor Gilde: overname Leen Bakker een feit

14-06-2017

De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname van Leen Bakker door investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Het is de eerste horde in de afbouw van het Blokker-concern. 

Lees meer ›

Digitale transformatie: de sector is klaar voor de Next Step

14-06-2017

De PROVADA ligt alweer achter ons, maar de digitale transformatie gaat gewoon door. En dit keer heb ik níet het gevoel dat de sector daar - in tegenstelling tot het eindigen van de PROVADA - ook maar even rouwig om is. De sector is klaar voor de Next Step. Een column van Jurjen Thomas, oprichter van OSRE. 

Lees meer ›

Wake-up call: 'Verduurzaming woningvoorraad moet sneller'

14-06-2017

Om aan het Klimaatakkoord te voldoen moet de woningverduurzaming flink versneld worden. Dat concludeert ABN Amro uit eigen onderzoek. ''Woningeigenaren kunnen hoge kosten voorkomen door nu alvast de woning gereed te maken voor alternatieve energie.''

Lees meer ›

APF International verwelkomt nieuwe collega's

14-06-2017

Na vier jaar bij Fakton en zes jaar bij BAM is Martijn Boerkoel in dienst getreden bij APF International in de rol van Investment Manager. Daarnaast is Domenique de Jager (foto) gestart als Office Manager.

Lees meer ›

Herontwikkeld winkelcentrum verwelkomt Primark in Hilversum

14-06-2017

Met de opening van de Primark is de totale herontwikkeling van het winkelcentrum afgerond. De metamorfose heeft het mogelijk gemaakt dat verschillende retailers grotere winkels kunnen huren, zoals H&M en Zara. Binnenkort zullen ook Esprit, ICI Paris XL en KIKO Milano hun deuren openen.

Lees meer ›

Zo gaat het stadhuis van Leiden eruit zien (+ video)

14-06-2017

De gemeente vroeg drie architectenbureaus een voorstel te doen om het monumentale stadhuis geschikt te maken voor flexwerken en de ruimte efficiënter en duurzamer te benutten voor bestuurlijke en ambtelijke huisvesting. Bekijk hier het winnende voorstel.

Lees meer ›

Transformatie vastgoedobject: voorkom een bouwstop

14-06-2017

Wanneer bij een pand de kantoorfunctie wordt getransformeerd naar een woonfunctie of andersom, zijn er veel zaken waar de eigenaar rekening mee moet houden, waaronder het auteursrecht van de architect. Doet men dat niet, dan kan een bouwstop het gevolg zijn. Vier tips van Mitzi Litjens, advocaat bij De Kempenaer Advocaten. 

Lees meer ›

Grote aanbestedingsfraude: invallen in woningen en bedrijfspanden

14-06-2017

De FIOD heeft invallen gedaan bij negen van aanbestedingsfraude verdachte projectontwikkelaars. Zij zouden een bouwbedrijf, dat in 2014 failliet ging, geholpen hebben bij de doorstart.

Lees meer ›

Meer dan 2.800 m2 verhuurd en verkocht in Veenendaal en Ede

14-06-2017

CMC Bedrijfsmakelaars heeft de afgelopen maand een groot aantal transacties begeleid in Ede en Veenendaal. In totaal is er 2.838 m2 aan bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte verhuurd en verkocht. Lees verder voor een overzicht.

Lees meer ›

Nieuwe vestiging Regus business center in Utrecht

13-06-2017

Kantooraanbieder Regus heeft met vastgoedbelegger Vastint Netherlands een langjarig huurcontract afgesloten voor circa 945 m2 kantoorruimte aan de St. Jacobstraat 123-135 in Utrecht. In augustus gaan deuren van het nieuwe business center open. 

Lees meer ›

‘Amsterdam wordt bolwerk voor datacentra’

13-06-2017

De Dutch Data Association (DDA) verwacht dat het aantal vierkante meters datacentrum in de hoofdstad rap zal verdubbelen. Grondspeculanten en vastgoedontwikkelaars hebben deze snelgroeiende markt, die lang onder de radar bleef, inmiddels ontdekt. Maar er zijn uitdagingen.

Lees meer ›

Nieuw bestuurslid Vastgoedmanagement Nederland benoemd

13-06-2017

Tijdens de VGM NL ledenvergadering is Tom van Putten gekozen tot bestuurslid van VGM NL. Hij volgt hiermee Barbara Graaff van Colliers International op.

Lees meer ›

Merin breidt portefeuille uit met 20 kantoren

13-06-2017

Merin heeft een grote kantorenportefeuille van Victory Advisors gekocht. De portefeuille omvat 134.000 m2 verspreid over 20 gebouwen. VJ sprak met Merin over deze transactie en hun plannen voor de kantoren.

Lees meer ›

Staat verkoopt 25 miljoen aandelen a.s.r.

13-06-2017

NL Financial Investments heeft 25 miljoen aandelen a.s.r. verkocht voor een bedrag van €29 per aandeel. Het belang van NLFI neemt hierdoor af van 36,8% tot 20,1% van het totaal uitstaande aandelenkapitaal. ASR Nederland (a.s.r.) heeft hiervan 3 miljoen zelf ingekocht. 

Lees meer ›

Blokker Holding met €180 miljoen diep in het rood

13-06-2017

Het verlies van Blokker Holding is vorig jaar nog vele malen groter geworden dan ervoor. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde jaarcijfers. Het gaat om €180 miljoen onder de streep, waar het een jaar eerder nog €52 miljoen betrof.

Lees meer ›

Wat betekent de btw-herzieningsregeling 2018 voor de vastgoedsector?

13-06-2017

Het voornemen om de btw-herzieningsregeling uit te breiden tot kostbare diensten, zoals verbouwingen, wordt definitief. Met ingang van 1 januari 2018 treedt de regeling in werking, maar wat gaat dit betekenen en hoe voorkom je onaangename verrassingen?

Lees meer ›

Hoe pas je digitaal ondertekenen toe?

13-06-2017

Digitaal ondertekenen bespaart geld, tijd en zorgt voor controle en inzicht in het proces. Daarbij kan een persoon gelijk online geidentificeerd worden wanneer een document wordt ondertekend in combinatie met iDIN. Maar hoe pas je dit toe? 

Lees meer ›

VJ lanceert Vastgoedjournaal TV

13-06-2017

Het is vanaf heden mogelijk uw bedrijf middels video op ons platform te presenteren. Zo kan een video een persbericht aanvullen, de boodschap van een column versterken of uw product of dienst uitlichten. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Lees meer ›

Ontwikkelkans: kavel van 4.000 m2 in stationgebied Gouda

13-06-2017

De gemeente Gouda wil het plangebied Spoorzone Noord bij station Gouda verder ontwikkelen. Daarom gaat de gemeente de markt benaderen voor ontwikkeling van een kavel van circa 4.000 m2.

Lees meer ›

Altera Vastgoed koopt Utrechts winkelcentrum Rokade

13-06-2017

Rubens Capital Partners en Altera Vastgoed hebben een koopovereenkomst gesloten voor de overname van winkelcentrum Rokade in de wijk Zuilen in Utrecht. VJ sprak met Altera Vastgoed over de plannen voor dit winkelcentrum. 

Lees meer ›

Dé Beheermakelaar Wooncafé

12-06-2017

Dé Beheermakelaar Wooncafé is bedoeld om niet alleen woonstarters, maar ook woningeigenaren de gelegenheid te geven informatie in te winnen bij lokale woningmarkt experts over hun mogelijkheden op de woningmarkt. Zo stelt het Wooncafé deze brede doelgroep in staat zich te laten voorlichten over bijvoorbeeld het kopen van een nieuwe of volgende woning of het voordeliger te gaan wonen. Ook voor mensen die de keuze willen maken te gaan huren of kopen biedt het Wooncafé informatie.

Lees meer ›

Huzarenstukje bouwers met plaatsing brugconstructie Pontsteiger

12-06-2017

Met een nauwkeurigheid van slechts 8 millimeter zijn de eerste twee topzware vakwerkspanten op 65 meter hoogte geplaatst door de bouwers Dura Vermeer en M.J. de Nijs van het nu al iconische woongebouw Pontsteiger in de Amsterdamse Houthavens.

Lees meer ›

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars begeleidt meer dan 16.000 m2 aan transacties

12-06-2017

In de maanden februari tot en met juni heeft Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars een groot aantal transacties begeleid. Het betreft in totaal 16.297 m2 - zowel verhuurde als verkochte panden, van bedrijfsruimte tot retail en horeca.

Lees meer ›

Zo pakt Haarlem de enorme bouwopgave aan

12-06-2017

Haarlem moet de komende jaren 18.000 woningen gaan bouwen. Vooral voor de middeninkomens. Zo worden er momenteel slechts 63 koopwoningen en 4 huurwoningen voor deze groep aangeboden. Een schijntje ten opzichte van de vraag. VJ sprak met wethouder Jeroen van Spijk.

Lees meer ›

Nederlandse winkelstraten worden in hoog tempo internationaler

12-06-2017

De komst van internationale ketens is al jarenlang exponentieel groot. De winkelmarkt is interessant voor internationale retailers door de huurprijzen, koopkrachtige consumenten en de goede reputatie van winkelgebieden. In welke steden is de internationalisering het sterkst?

Lees meer ›

Gaat Lion Capital Hema verkopen?

12-06-2017

Volgens De Telegraaf is het investeringsbedrijf de markt voor een verkoop of beursgang aan het aftasten. De krant haalt zakenbankiers en bronnen binnen Hema aan.

Lees meer ›

Beleggingsobject aangeboden: 29.411 m2 verhuurde recreatiegrond in Anloo

12-06-2017

Deze beleggingsaanbieding betreft een investering in verhuurde recreatiegrond, bestaande uit 111 kavels met een totale grootte van 29.411 m². Deze grond wordt verkocht met vijfjarig huurcontract met optie tot verlenging.

Lees meer ›

Grootste dancelabel ter wereld verplaatst binnen Hilversum

12-06-2017

Per 1 augustus 2017 huurt Spinnin' Records een kantoorruimte aan de Marathon 4 te Hilversum. Het totaal gehuurde behelst 1.770 m², alsmede 48 parkeerplaatsen. 

Lees meer ›

Vastgoedjournaal in cijfers: grote groei op social media!

12-06-2017

De maand juni is aangebroken dus een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen zes maanden. Hoe staat het met de social media statistieken van VJ?

Lees meer ›

'Er is te weinig aandacht voor realisatie van kleine bedrijfsruimten'

12-06-2017

Het aanbod aan kleinschalige bedrijfsunits in middelgrote steden is beperkt en verouderd, blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning in opdracht van VBO Makelaar. Het rapport draagt enkele oplossingen aan, zoals het opsplitsen van bestaande panden naar kleinere units.

Lees meer ›

BOAG breidt uit met komst Esther Penders

12-06-2017

Per 1 juni is Esther Penders gestart als huisvestingsadviseur bij BOAG Advies en Management. Wat worden haar nieuwe werkzaamheden?

Lees meer ›

Column: Is de overheid een betrouwbare partner?

12-06-2017

De gemeenteraad heeft een grote vrijheid om een bestemmingsplan vast te stellen, maar ook om die uiteindelijk te weigeren. Maar die keuzevrijheid is niet onbegrensd. Een bijdrage van Arjan Loo, advocaat bij Poelmann van den Broek. 

Lees meer ›

Wat waren de grootste beleggingsdeals in Nederland in de eerste vijf maanden?

09-06-2017

Op veler verzoek publiceert VJ nu al de beleggingslijst met alle majeure deals die in de eerste vijf maanden van 2017 zijn gesloten. Het gaat om bijna 300 transacties met een gezamenlijke beleggingswaarde van ruim €6 miljard.

Lees meer ›

VJ-artikel over Utrechtse kantoorontwikkeling leidt tot vragen in Utrechtse gemeenteraad

09-06-2017

Tot teleurstelling van raadspartij Stadsbelang Utrecht houdt het Utrechts college vast aan een brede omschrijving van functies die 5000 m2 op de Winthontlaan mogen betrekken. De partij vreest dat via een omweg nieuwe kantoorruimte wordt toegestaan.

Lees meer ›

Starters krijgen ook een kans: 309 woningen op NDSM-werf

09-06-2017

Woonstichting De Key en Amsterdam Waterfront tekenden voor 309 sociale huurwoningen voor woonstarters tussen de 18 en 28 jaar. De huurprijs ligt tussen de €500 en €700. Het project 'NoordDok' bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen.

Lees meer ›

Voorjaarsupdate van Colliers: 'Beleggingsmarkt is hot'

09-06-2017

De interesse van beleggers in vastgoed blijft onverminderd groot. Nederland kent een zeer stabiele en een relatief krappe markt. De verwachting is dat aanvangsrendementen op ‘prime’ locaties voor nagenoeg alle sectoren verder dalen, met uitzondering van één sector.

Lees meer ›

Welke ontwikkelaars grijpen hier hun kans? Amsterdam start tender woningbouw op Sloterdijk

09-06-2017

Nu is het een en al kantoren, maar Sloterdijk moet een gemengd gebied worden waar ook woningen moeten komen. Deze week start de gemeente Amsterdam de tender voor de bouw van honderden extra woningen met een betaalbare huurprijs dat voor minstens 25 jaar vaststaat.

Lees meer ›

HighBrook Investors verkoopt Haags kantoorgebouw aan Nederlandse partij

09-06-2017

Het Amerikaanse HighBrook Investors, een private equity vastgoed investeerder, heeft het kantoorgebouw aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 123-127 in Den Haag verkocht aan een Nederlandse particuliere belegger.

Lees meer ›

'Kantorenparken zijn uit, centrum- en stationslocaties zijn in'

09-06-2017

Hoewel het kantorenaanbod nog altijd substantieel is, sluit het aanbod onvoldoende aan op de huidige vraag. Dit blijkt uit een recente publicatie van NVM Business op basis van onderzoek van Bureau Stedelijke Planning. Het rapport pleit voor vraaggestuurde nieuwbouw.

Lees meer ›

UPDATE Prestigieuze herontwikkeling Paleis Soestdijk voor €1,7 miljoen gegund aan MeyerBergman

09-06-2017

MeyerBergman Erfgoed Groep heeft in een begroting €25 miljoen uitgetrokken om Paleis Soestdijk om te toveren tot een platform en etalage van innoverend en ondernemend Nederland. 

Lees meer ›

STRAFZAAK: verdachten miljoenenfraude woningcorporatie Laurentius in december voor de rechter

09-06-2017

De kogel is door de kerk. De strafzaak tegen de kopstukken in de grote fraudezaak rond Laurentius is een feit. De voormalige topman van de woningcorporatie Laurentius Walter Vermeulen en zijn zakenpartner Wim S. moeten in december voor de rechter verschijnen.

Lees meer ›

Valt u in het mes van verjaring? Of stuit u tijdig?

08-06-2017

Heeft u oude vorderingen en wenst u nakoming daarvan? Voorkom dan verjaring door tijdige stuiting. Staat u aan de andere kant? Door behoedzaam te opereren kunt u profiteren van verjaring. Vastgoedadvocate Chantalle van Goethem heeft voor VJ een interessant artikel met een actuele casus geschreven. 

Lees meer ›