Nieuws

Referentietransacties gezocht? Nu alle vastgoedbeleggingen tot december op een rij

11-12-2017

Naast nieuwsverslaggeving, het organiseren van events en een vacatureportal houdt VJ tal van vastgoedtransacties bij voor referentiedoeleinden. Nu met ruim 700 beleggingsdeals uit de periode januari-november 2017. Klik verder voor de complete Excellijst!

Lees meer ›

Foodconcept Dagelijks Lekker wil groeien naar 30 winkels

11-12-2017

Dagelijks Lekker heeft de afgelopen maanden vier nieuwe winkels geopend in Amsterdam, Utrecht en Delft. Maar hier houden de ambities niet op. 

Lees meer ›

Jaap van Rhijn maakt overstap naar Cordaan

11-12-2017

Per 1 januari begint Jaap van Rhijn als programmadirecteur herontwikkelingslocaties bij de Amsterdamse zorginstelling Cordaan. Hij wordt verantwoordelijk voor de realisatie van 1.500 woningen voor ouderen met een bescheiden inkomen en voor mensen met een beperking.

Lees meer ›

GroenLinks komt met drie voorstellen voor meer woningen voor middeninkomens

11-12-2017

Hoewel de verkiezingen voorbij zijn en we al een nieuw kabinet hebben, presenteert de Tweede Kamerfractie van GroenLinks een nieuw actieplan met 3 voorstellen om meer woningen voor middeninkomens te bouwen in de plaats waar ze werken. 

Lees meer ›

Grote transformatie in Utrecht: van één kantoor naar twee woontorens

11-12-2017

Het kantoorgebouw aan de Lomanlaan 55 te Utrecht in de wijk Transwijk wordt vervangen door twee woontorens van in totaal 119 woonappartementen. 

Lees meer ›

Internationale vastgoedbeslissers nog niet overtuigd van meerwaarde nieuwe technologieën

11-12-2017

Leidinggevenden in de commerciële vastgoedsector hebben nog behoorlijke bedenkingen over de meerwaarde van opkomende technologieën zoals big data, Predictive Analytics, AR/VR, Blockchain en zelfrijdende voertuigen. Dat blijkt uit een innovatierapport van Altus Group. 

Lees meer ›

Rotterdam transformeert meer dan 160.000 vierkante meter

11-12-2017

Het Rotterdamse college transformeerde de afgelopen jaren ruim 160.000 m2 kantoorruimte naar woningen. Dat is een derde meer dan dat het college zichzelf als doel had gesteld.

Lees meer ›

Haarlems Aziëpark uitgebreid met twee woontorens

11-12-2017

Gemeente Haarlem heeft VORM geselecteerd voor de ontwikkeling van twee woontorens met in totaal 125 appartementen. De gebouwen vormen een aanvulling van het Aziëpark en de start bouw staat gepland voor medio 2019.

Lees meer ›

Miljoenendeal voor Catella in Den Bosch

11-12-2017

Catella Residential Investment Management GmbH heeft 215 woningen gekocht in Den Bosch en het Duitse Lübeck. De aankoop van €27,2 miljoen is gedaan namens het investeringfonds Catella Wohnen Europa. 

Lees meer ›

Vastgoedsector opgelet: Bent u klaar voor de nieuwe privacyverordening?

11-12-2017

Vanaf 25 mei 2018 is in heel Europa de Europese privacyverordening van toepassing. Die is bijvoorbeeld van toepassing wanneer gegevens van klanten, huurders of werknemers worden opgeslagen. Valerie Lipman (Poelmann van den Broek Advocaten) legt uit wat dit voor u betekent en welke maatregelen u kunt nemen.

Lees meer ›

Energielabel C? Via Mogelijk eenvoudig te financieren

11-12-2017

Laatst sprak ik een ondernemer die een twintigtal kantoorpanden bezit. De vierkante meters worden prima verhuurd. Maar om zeker te zijn van de huurinkomsten, moet er het een en ander aan onderhoud worden gepleegd. Een bijdrage van Maarten Rövekamp van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Lees meer ›

Zienswijze indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan? Dit moet u weten

08-12-2017

Voor een belanghebbende bestaat de mogelijkheid om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen tegen het ontwerp bestemmingsplan, dan wel bezwaar te maken tegen de verleende omgevingsvergunning. Thijs Zusterzeel (Aben & Slag Advocaten) legt uit welke vergissing met enorme (financiële) gevolgen u niet moet maken.

Lees meer ›

Blauwhoed start online verkoop woningen eerste fase Defensie-eiland Zuid in Woerden

08-12-2017

Gisteren is de online verkoop gestart van de eerste fase van plandeel Zuid op Defensie-eiland te Woerden. Met de verkoop van de eerste fase van plandeel Zuid komt de voltooiing van Defensie-eiland weer een stapje dichterbij.

Lees meer ›

Aedes vraagt aandacht Tweede Kamer voor 8 pijnpunten omtrent wonen

08-12-2017

De Tweede Kamer bespreekt aanstaande maandag alle zaken die in de Rijksbegroting en het regeerakkoord staan op het gebied van wonen. Aedes, vereniging van woningcorporaties, heeft een brief geschreven aan de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor een aantal pijnpunten.

Lees meer ›

Amsterdamse brugwachtershuisjes vinden nieuwe functie als hotel

08-12-2017

In Amsterdam zijn zes brugwachtershuisjes nu te boeken als hotelkamer. Vanaf volgend jaar worden nog eens 22 brugwachtershuisjes als hotelkamer opgeleverd. Omdat de plannen er al sinds 2012 liggen, is het ondanks de hotelstop toegestaan de huisjes als hotel te exploiteren.

Lees meer ›

Is transformatie van gebouwen de heilige graal?

08-12-2017

Transformeren van lege kantoren in woningen gebeurt niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere gemeenten. Daar zijn veel successen te noteren, zo schrijft Madeline Buijs, sector econoom van ABN Amro in haar column. Vooral Nieuwegein leert ons nuttige lessen.   

Lees meer ›

Praktijkcasus: Wel of geen ontruiming woonruimte door huurachterstand?

08-12-2017

Een op het oog simpele incassozaak tussen huurder en corporatie is uitgelopen op een bodemprocedure, een executiegeschil, een kort geding, een hoger beroep van een vonnis in de bodemprocedure en een nieuwe bodemprocedure. Bart Poort (Weebers Vastgoed Advocaten) bespreekt deze bijzondere casus.

Lees meer ›

VanWonen in Zwolle van start vanuit gerenoveerd Rietveld-kantoor

08-12-2017

Gisteren onthulden burgemeester Henk Jan Meijer samen met algemeen directeur Alfred Bolks het nieuwe kantoor van woningontwikkelaar VanWonen aan de Willemsvaart in Zwolle. Het betreft het enige kantoorpand dat ooit door Gerrit Rietveld is ontworpen. 

Lees meer ›

Regeerakkoord verzwaart lasten voor woningbezitters, gering effect op woningmarkt

08-12-2017

De maatregelen van het nieuwe kabinet om het woningbezit fiscaal te verzwaren, pakken zoals verwacht negatief uit voor de woonlasten. Maar hier staat een bestedingsimpuls als gevolg van een algehele lastenverlichting tegenover. Dat blijkt uit berekeningen van de EIB.

Lees meer ›

Regiodirectie Van Wijnen Oost versterkt met twee nieuwe gezichten

08-12-2017

Deze maand start Joziene van de Linde als regiodirecteur bij Van Wijnen Oost. In januari start daarnaast Peter Thijssen als directeur Bouw in dezelfde regio. 

Lees meer ›

VJ Commentaar: Beleggers BAM zijn naïef

07-12-2017

Er blijft BAM weinig bespaard. Na het échec met de ingestorte parkeergarage bij Vliegveld Eindhoven duiken er extra tegenvallers op van tientallen miljoenen euro’s bij de bouw van de Zeesluis in IJmuiden. Beleggers rennen weg van het aandeel. Erg naïef.

Lees meer ›

Digitale kaart OMU pakt mismatch op Utrechtse werklocaties aan

07-12-2017

Om marktpartijen en overheden in de provincie Utrecht te helpen bij de aanpak van leegstand, heeft Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU) een leegstand- en transformatiekaart vormgegeven. Lees verder voor deze digitale kaart.

Lees meer ›

Is debiteur de dupe van de online strategie van ING?

07-12-2017

Online meebieden als alternatief voor zaalveilingen draagt bij aan het meer transparanter maken van executieveilingen. Maar is dat wel zo? Chris van Dam, directeur van veilinghuis de Eerste Amsterdamse, plaatst verschillende kanttekeningen.

Lees meer ›

Holland Immo Group stapt in zorgwoningen door deal met Domus Magnus

07-12-2017

Woonzorgorganisatie Domus Magnus en Holland Immo Group (HIG) hebben de handen ineen geslagen. Zo zal HIG drie woonzorglocaties van Domus overnemen. Er is geen prijs bekend gemaakt.

Lees meer ›

Bouwers pleiten voor 100% circulair bouwen met verplaatsbare woningen

07-12-2017

Dat vinden drie grote Nederlandse producenten van verplaatsbare woningen: Finch van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen, Heijmans ONE van Heijmans en NEZZT van De Meeuw. Op die manier is de klimaatimpact van de bouwsector het laagst. 

Lees meer ›

Heino Vink naar ontwikkelaar Bohemen

07-12-2017

De voormalige COO van Multi Corporation, Heino Vink, gaat participeren in Bohemen, het ontwikkelbedrijf van Stan Roestenberg. 

Lees meer ›

BAM sloopt en bouwt ingestorte parkeergarage bij vliegveld Eindhoven opnieuw

07-12-2017

De in aanbouw zijnde parkeergarage P1 op Eindhoven Airport die eind mei gedeeltelijk is bezweken door een foutieve betonplaatvloerconstructie, zal door BAM worden gesloopt en opnieuw worden gebouwd. Over wie er aansprakelijk is voor de instorting, daarover wordt nog overleg gevoerd.  

Lees meer ›

Muermans dagvaardt Nederlandse staat wegens 'onrechtmatige overheidsdaden'

07-12-2017

De Limburgse vastgoedondernemer Harry Muermans heeft voor de Haagse rechtbank de Nederlandse staat gedagvaard wegens tal van 'onrechtmatige overheidsdaden' in de afgelopen tien jaar, zo meldt Quotenet.

Lees meer ›

Vastned koopt winkel met bovenwoningen aan Ferdinand Bolstraat in Amsterdam

07-12-2017

Het betreft een verhuurde winkelruimte van circa 200 m2 alsmede vier bovenwoningen op een high traffic locatie in de Amsterdamse Pijp. De winkel is in gebruik bij Circle of Trust, een Nederlands ‘denim and apparel’ modemerk opgericht in 2005.

Lees meer ›

Synchroon en AM aan de slag met grote gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone

07-12-2017

Ontwikkelaar Synchroon heeft de wind in de rug: na het winnen van de tender in Breda mag het nu samen met AM de gloednieuwe Utrechtse stadswijk Merwede bouwen. Daarvoor wordt het nu verouderde bedrijventerrein getransformeerd.

Lees meer ›

TBI-bedrijven winnen tender Hoofdgebouw Chassékazerne in Breda

07-12-2017

De gemeente Breda heeft de markttender Hoofdgebouw Chassékazerne gegund aan de TBI-bedrijven Synchroon, Nico de Bont en HEVO. De tender is goed voor de realisatie van 60 huurwoningen en commerciële functies. Ook komt er een botanische kas.

Lees meer ›

Van der Vorm Vastgoed koopt Martini Hotel in Groningen

06-12-2017

Belegger Van der Vorm Vastgoed heeft het Martini hotel complex, gelegen in het zuidelijk centrumgebied van Groningen, gekocht van Dahold Holding.

Lees meer ›

In welke kantoorlocaties kunt u het beste beleggen? De beste en slechtste op een rij

06-12-2017

Waar moet je zijn als belegger in verhuurde kantoren? Spring Real Estate analyseerde 145 kantorenlocaties in 34 gemeenten en kwam met een zeer interessante ranglijst met opvallende uitkomsten. Klik verder voor de lijst. 

Lees meer ›

Verkiezing Brabantse Vastgoedman of –vrouw: John Kerkhoven ‘We willen vakmanschap belonen’

06-12-2017

Op 17 januari wordt de jaarlijkse Brabantse Vastgoeddag weer georganiseerd, met dit keer een nieuwe toevoeging: de verkiezing van de Vastgoedman of – vrouw van het jaar. “De vastgoedsector is en blijft namelijk people’s business.”

Lees meer ›

Aandelen BAM en VolkerWessels in duikvlucht door verliezen op zeesluis IJmuiden

06-12-2017

Het aandeel BAM ging vanochtend bijna 20% onderuit en die van VolkerWessels met bijna 9%. Beide bedrijven melden vanochtend vroeg dat ze forse verliezen boeken op de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden die langer gaat duren dan verwacht.  

Lees meer ›

Mulleners Vastgoed verkoopt grote woningportefeuille aan Prime Pitch

06-12-2017

Een woningportefeuille bestaande uit 11 eengezinswoningen, 76 meergezinswoningen, 1 commerciële ruimte en 11 garageboxen in Bussum, Rijen, Rotterdam en Sittard is door Mulleners Vastgoed verkocht. Er is geen prijs bekend gemaakt.

Lees meer ›

Amsterdam pakt tekort aan met 27.000 extra woningen in vier jaar

06-12-2017

De woningproductie in de hoofdstad komt op stoom. "Sinds de jaren ’80 is de productie van woningen niet zo hoog geweest als afgelopen bestuursperiode", zegt  wethouder Bouwen Laurens Ivens. 

Lees meer ›

In 2025 is dit de duurzaamste campus van Europa: hoe wordt dat bereikt?

06-12-2017

De High Tech Campus in Eindhoven moet in 2025 de duurzaamste campus van Europa zijn. Zeven grote facilitaire partners hebben hiervoor een uniek samenwerkingsconvenant getekend. VJ sprak met Peter van Gils, directeur van afvalbedrijf Beelen, over dit model waarmee de hoogst haalbare efficiëntie en duurzaamheid wordt nagestreefd.

Lees meer ›

Mango sluit onverwachts grootste winkel in ons land

06-12-2017

Kledingretailer Mango heeft zijn flagshipstore van 800 m2 in het centrum van Almere afgelopen maandag alweer gesloten. Het was nog geen drie jaar open geweest.

Lees meer ›

Camelot gaat leegstaande meters in Finland omzetten in tijdelijke woningen

06-12-2017

Leegstandsbeheerder en transformatiespecialist Camelot ziet kansen in Finland voor haar ‘Property Guardians’-concept en heeft in Helsinki een kantoor geopend. Helsinki kampt met een miljoen m2 aan leegstaande panden. "Voor de zomer van 2018 willen we winstgevend zijn". 

Lees meer ›

Kan een woning worden ontruimd als de huurder zijn huur netjes betaalt?

06-12-2017

Als een huurder ernstige tekortkomingen heeft, kan de huurovereenkomst worden ontbonden. Hoe zit dat bij tekortkomingen die direct aan de huurder zijn toe te rekenen, en tekortkomingen die dat niet zijn? Marc van Sintmaartensdijk (Adelmeijer Hoyng Advocaten) heeft het antwoord.

Lees meer ›

Corporaties zien voor zichzelf belangrijke rol in seniorenhuisvesting

05-12-2017

Bijna alle (95%) corporaties met zorgvastgoed vinden dat er in de komende 10 jaar een rol voor hen is weggelegd voor het huisvesten van senioren in de gereguleerde sector. Dat meldt Capital Value

Lees meer ›

Vastgoed in Utrechts Merwedekanaalzone nieuw leven ingeblazen

05-12-2017

Ontwikkelaar Sleeping Beauties heeft het 3.500 m2 grote pand aan de Konngin Wilhelminalaan 5 aangekocht om een 'nieuw leven in het pand te blazen.'

Lees meer ›

Kantorengebied Amsterdam Zuidoost opgewaardeerd door komst grote Zweedse bank

05-12-2017

Een aanwinst voor het kantorengebied in Amsterdam Zuidoost. Zo mag de komst van het hoofdkantoor Handelsbanken Nederland naar deze locatie wel worden genoemd. De bank huurt 3500 m2 aan in gebouw Diana & Vesta, dubbel zoveel als eerst op Schiphol.   

Lees meer ›

Belangrijk voor projectontwikkelaars: Geldt bevolkingskrimp als 'onvoorziene omstandigheid'?

05-12-2017

Projectontwikkelaar X maakt afspraken met gemeente Y over de bouw van woonwijken, in verschillende fases, over een aantal jaren. Zulke overeenkomsten bevatten een bepaling voor ‘onvoorziene omstandigheden’, op grond waarvan een contract soms kan worden opengebroken. Jaco van den Brink (BVD Advocaten) bespreekt hierover een interessante casus.

Lees meer ›

Action opent filialen in Amstelveen en Mijdrecht

05-12-2017

Hoorne Vastgoed heeft twee winkelruimtes verhuurd aan winkelketen Action. In het Amstelveense winkelcentrum Middenhoven en in winkelcentrum De Lindenboom in Mijdrecht neemt Action 1.000 m2 af. 

Lees meer ›

DHG realiseert grote DC voor ABIRD in Europoort

05-12-2017

Ontwikkelaar/belegger DHG heeft met Abird overeenstemming bereikt over de huur van 11.193 m² gelegen aan de Wolgaweg 21 te Rotterdam - Europoort. Verhuurbedrijf voor industrieel gereedschap Abird tekende een 10-jarige huurovereenkomst.

Lees meer ›

Tweede zeer grote ontwikkeldeal voor Foruminvest in Italië

05-12-2017

Onlangs tekende Foruminvest Italia, de Italiaanse vennootschap van ontwikkelaar Foruminvest, de overeenkomst voor de ontwikkeling van het 'Monopolis' retailpark in Monopoli (Puglia-Italië). Het is het tweede project in de regio Puglia in het zuiden van Italië.

Lees meer ›

Inbox Storage ziet gat in de markt: 'Onze doelgroep heeft weinig tijd'

05-12-2017

Opslagruimteverhuurder Inbox Storage haalt sinds 1 november 2017 de spullen die in de weg staan bij haar klanten op, bewaart ze en brengt ze indien gewenst weer terug. Alles wordt bijgehouden in een web-app. Oprichter Rik Snelleman vertelt over het concept.

Lees meer ›

Eerste geheel energieneutraal hotel in Houthavens komt dichterbij

05-12-2017

De komst was al aangekondigd, maar nu is de bouw van Amsterdams eerste energieneutrale hotel in de Houthavens van start. Het iconische gebouw BOOT&CO aan het IJ krijgt door een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen een zeer lage EPC-waarde.

Lees meer ›

Honderden sociale huurwoningen erbij in hoofdstad door verkoop zes gemeentepanden

05-12-2017

Verschillende Amsterdamse woningcorporaties hebben zes gemeentelijke panden in Amsterdam aangekocht. Deze panden worden getransformeerd naar 200 sociale huurwoningen.

Lees meer ›

Dit moet je niet vergeten bij het verduurzamen van je bedrijfspand

05-12-2017

Met een relatief eenvoudige ingreep kan een bedrijfspand een stuk beter geïsoleerd worden. Bijkomend voordeel is dat er ook meer daglicht binnenkomt, met een betere werkplek tot gevolg. VJ sprak met Heico van Roekel, eigenaar van Lichtstraten.nl.

Lees meer ›

Uitspraken Vastgoedbeslissers: 'Een nieuwe VINEX-operatie biedt uitkomst'

04-12-2017

Naast de kantoren- en retailmarkt, werd ook de woningmarkt besproken op het Vastgoedbeslisserscongres. Paul de Vries (woningmarktexpert bij Het Kadaster) gaf een college en Rob Vester (Syntrus Achmea RE&F) werd geïnterviewd over knelpunten en oplossingen.

Lees meer ›

Gezocht: de beste kantoorinnovatie van 2018!

04-12-2017

Heb jij de beste kantoorinnovatie van 2018? En maak jij met jouw idee het leven op kantoor leuker, beter en gemakkelijker? Dan maak jij kans op een ruime investering in jouw idee! Doe dan mee met de Ditt.pitch op 11 januari 2018. 

Lees meer ›

Phillip Smits (directeur Blauwhoed): “Wie niet digitaliseert is ten dode opgeschreven”

04-12-2017

Deze keer stapt de Algemeen Directeur van Blauwhoed in de Kever. De projectontwikkelaar vertelt over wat hij doet om als projectontwikkelaar voorop te blijven lopen in de branche. 

Lees meer ›

Big data voorspelt aantal en soort woningen voor gemeenten

04-12-2017

Gemeenten die de optimale mix zoeken van woningen – aantal, huur of koop, vrijstaand of twee onder een kap – in nieuwe wijken, kunnen terecht bij een zogenoemde Woningvoorspeller. "Het is voor grote en kleine gemeenten geschikt".

Lees meer ›

Beleggen in starterswoningen: Woningfonds Nieuwegein

04-12-2017

De vraag naar starterswoningen is groot. U kunt nu investeren in dit segment van de huurwoningmarkt via Woningfonds Nieuwegein. U investeert in 77 huurwoningen met eigen buitenruimte en parkeerplaats. Een bijdrage van Annexum.

Lees meer ›

'Big data leidt tot significante versnelling in de ouderenzorg(vastgoed)markt'

04-12-2017

Nederland vergrijst in een snel tempo. De komende decennia geeft deze vergrijzing zowel druk op de zorgverlening als op geschikt senioren- en zorgvastgoed. Zorgvastgoed 2.0, mogelijk gemaakt door Careinvest en haar partners, vormt hierop het integrale antwoord.

Lees meer ›

Versmarkt Mall of the Netherlands trekt nieuwe huurders aan

04-12-2017

Er zijn huurcontracten afgesloten met vijf nieuwe huurders voor Fresh!, de versmarkt van Mall of the Netherlands. Wie gaan in 2019 haar deuren openen? "We zijn nog op zoek naar een kwalitatieve wijnwinkel/slijterij." 

Lees meer ›

Geslaagde renovatie Hogeschool Inholland Alkmaar is voorbeeld voor andere hogescholen

04-12-2017

Hogeschool Inholland had als motto ‘duurzaamheid’ bij de renovatie van zijn vestiging. Dus geen nieuwbouw en reductie van het aantal meters. Maarten van Mierlo, adviseur Huisvesting & Vastgoed bij Inholland, en Alfred van Kessel, programma-adviseur Utiliteitsbouw bij RVO.nl, vertellen in VJ hierover.

Lees meer ›

BPD verkoopt laatste commerciële meters op Oosterdokseiland aan Prowinko

04-12-2017

Ontwikkelaar BPD verkoopt aan Prowinko de aan Albert Heijn, Trainmore, autoverhuurbedrijf Enterprise, Pippers en TomTom verhuurde commerciële ruimtes op het Oosterdokseiland in Amsterdam. Het gaat om 2500 m2.

Lees meer ›

HEMA ziet kans voor meerdere winkels in Wenen

04-12-2017

Retailer HEMA opent in het voorjaar van 2018 twee winkels in het centrum van Wenen. Voor volgend jaar staan er verdere winkelopeningen in de Oostenrijkse hoofdstad gepland.

Lees meer ›

Op Eindhovens NRE-terrein komen woningen, bedrijven en een hotel

04-12-2017

Collectief ‘Made by NRE’ en Houben/Van Mierlo architecten is door de gemeente Eindhoven geselecteerd voor de herontwikkeling van de laatste vier kavels op het NRE-terrein (Nuts Regio Eindhoven). Het bestaat uit 5.000 m2 wonen, werken en horeca. VJ sprak met architect Jelle Houben.

Lees meer ›

Patrizia doet grootste woningbeleggingsdeal van dit jaar

01-12-2017

Ruim drie jaar nadat de Duitse belegger Patrizia circa 5500 woningen kocht van corporatie Vestia, stoot het nu een derde daarvan door aan Amvest en Woonzorg Nederland. Met de deal is €200 miljoen gemoeid.

Lees meer ›

Het laatste congres van 2017 gaat over de kantorenmarkt

01-12-2017

De Nederlandse kantorenmarkt herstelt zich sterk. De nieuwbouw van kantoren is na een dieptepunt in 2015 weer toegenomen. Het kantorenaanbod is nog steeds substantieel, maar sluit lang niet altijd aan op de vraag. 

Lees meer ›

Parkeren: een (nog) onmisbaar onderdeel van de ruimtelijke ordening

01-12-2017

De groei in het aantal auto's is er nog lang niet uit. Parkeergarages blijven dus een interessant beleggingsobject. Paul Oudeman (manager Garageparkeren bij de gemeente Amsterdam) en Rolf Oostendorp (CEO Interparking Nederland) delen hun visie op parkeervastgoed.

Lees meer ›

SKEPP opent eerste URBAN-locatie in Vianen

01-12-2017

Aan De Limiet in Vianen is de eerste URBAN-locatie van SKEPP ingericht. Dit concept is op basis van het door SKEPP ontwikkelde C4, dat plek biedt om te verbinden, vergaderen, werken en concentreren in een kantoorruimte. Een bijdrage van SKEPP.

Lees meer ›

Van der Valk krijgt BREEAM Excellent: 'Duurzaamheid wordt dubbel beloond'

01-12-2017

Het nieuwe Van der Valk hotel in Tilburg is door BREEAM beoordeeld met het keurmerk ‘Excellent’. Thijs Vaneker van subsidieadviesbureau Subvention: ''Door bepaalde duurzaamheidselementen toe te voegen, zijn er vaak meer mogelijkheden voor subsidies.''

Lees meer ›

Gerenoveerde IJsseltoren trekt eerste huurder aan: nog 7000 m2 beschikbaar

01-12-2017

De grootscheepse verbouwing van de bekende IJsseltoren op bedrijventerrein De Grote Voort in Zwolle heeft inmiddels geleid tot de komst van de eerste huurder Brunel die 325 m2 zal betrekken.

Lees meer ›

Datagiganten komen met alternatieve vastgoedindex

01-12-2017

De bekende IPD Vastgoedindex krijgt concurrentie van twee bekende databureaus. Het CBS is samen met het Kadaster op zoek naar een eigen prijsindex voor verhuurd commercieel vastgoed.

Lees meer ›

Amsterdam laat inrichting Cruquiusgebied over aan marktpartijen

01-12-2017

De ontwikkelaars VORM en Porten Development maken gebruik van de vrijheid die de gemeente Amsterdam hen heeft gegeven. Zij ontwikkelen in het Cruquiusgebied drie gebouwen met 149 gasloze woningen, parkeergarage en 1500 m2 commerciële ruimte.

Lees meer ›

NVB positief verrast door fikse toename verkochte nieuwe woningen

01-12-2017

In de maand oktober hebben bouwers en ontwikkelaars gezamenlijk 3.822 nieuwe woningen verkocht. Dat meldt NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers. Dat is maar liefst 43% meer dan het aantal verkochte nieuwbouwwoningen in dezelfde maand in 2016.

Lees meer ›

Rabo Vastgoedgroep verhuurt ruim 1000 m2 aan Blauw Research in Cool63

01-12-2017

Marktonderzoekbureau Blauw Research heeft een huurovereenkomst getekend voor 1.051 m² kantoorruimte in Cool63. Het multifunctionele gebouw is gelegen in de binnenstad van Rotterdam aan de Coolsingel, tegenover het stadhuis.

Lees meer ›

Recente uitspraak: Geldt een nog niet tot woonruimte verbouwd kantoorgebouw als woning?

01-12-2017

Je koopt een kantoorgebouw ten behoeve van transformatie naar woningen, geldt dan de overdrachtsbelasting van 2% (woning) of 6% (kantoor) indien er ten tijde van de transactie al een woonbestemming geldt én een omgevingsvergunning is verkregen? Fiscaal Vanmorgen behandelt een uitspraak hierover.

Lees meer ›

VJ Commentaar: Vastgoedkapitaal moet niet aan de ketting

30-11-2017

Moet de Nederlandse vastgoedmarkt worden beschermd tegen beleggers en ontwikkelaars? Dat is wat overdreven, maar de angst voor de ‘Hoog Catharijnisering’ van de binnensteden leeft weer op. Die vrees deel ik niet.

Lees meer ›

Coca-Cola verhuist naar duurzaam pand in Rotterdam

30-11-2017

Frisdrankfabrikant Coca-Cola kiest voor een nieuw en duurzaam kantoor. Het bedrijf blijft Rotterdam trouw en verhuist per oktober 2018 naar MM25, een duurzaam kantoor ontwikkeld door projectontwikkelaar OVG Real Estate. 

Lees meer ›

Coever Vastgoed koopt grote nieuwbouwontwikkeling in Den Haag

30-11-2017

Neherkade Projectontwikkeling heeft een nieuwbouwontwikkeling aan de Neherkade in Den Haag verkocht aan Coever Vastgoed uit Roermond. Het nieuw te bouwen wooncomplex bestaat uit 271 meergezinswoningen op een opvallende plek nabij De Binckhorst.

Lees meer ›

Totstandkoming Markthal geboekstaafd

30-11-2017

Gisteren ontving Hamit Karakus, voormalig wethouder van de gemeente Rotterdam, het eerste exemplaar van Bloedstollend vastgoedverhaal Markthal Rotterdam - van idee tot icoon uit handen van de auteurs Hans Schröder en Ruud de Wit. 

Lees meer ›

Woonwijk 'Slottuin' op voormalig terrein Nova College in Heemstede

30-11-2017

Hoorne Vastgoed heeft met de gemeente Heemstede en Elan Wonen een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van de woonwijk Slottuin. Er komen 101 woningen, waarvan er 61 bestemd zijn voor de sociale huursector.

Lees meer ›

Ymere doet Haarlemmerpoort van de hand: wie biedt?

30-11-2017

Woningcorporatie Ymere gaat de Amsterdamse Haarlemmerpoort openbaar aanbesteden. Het bezit en onderhouden van een dergelijk monument is te kostbaar. “We investeren dat geld liever in andere sociale huurwoningen,'' zegt Ymere-regiomanager Chris Pettersson.

Lees meer ›

Wie gaat betalen voor de invoering van de Omgevingswet?

30-11-2017

Er zit een kink in de kabel bij de uitvoering van de nieuwe Omgevingswet. De nieuwe wet was al een keer uitgesteld, maar nu blijkt er ook nog een tekort van €200 miljoen op het ministerie van Binnenlandse Zaken te zijn. Wie gaat de rekening betalen?

Lees meer ›

Mag je studenten huisvesten als slechts één huishouden is toegestaan?

30-11-2017

Volgens vaste rechtspraak mag kamerverhuur aan studenten niet als ter plaatse slechts één huishouden is toegestaan. Maar let op: in het bestemmingsplan kan een andere regeling of definitie zijn opgenomen. Steven van Hengel (Asselbergs & Klinkhamer Advocaten) legt dit uit.

Lees meer ›

KFC: 'Wij willen met 10 restaurants per jaar groeien'

29-11-2017

Kentucky Fried Chicken opent deze week een drive thru vestiging langs de A2 te Utrecht, het 57ste restaurant in Nederland. Toch blijft het hier niet bij, zo wil de fastfoodketen jaarlijks met 10 restaurants uitbreiden. Waar moeten de locaties aan voldoen?

Lees meer ›

Delta Lloyd Vastgoed verkoopt drie woningcomplexen aan Vastgoed Syndicering Nederland

29-11-2017

Delta Lloyd Vastgoed heeft 3 wooncomplexen verkocht met in totaal 83 appartementen, 6 garageboxen en 55 parkeerplaatsen. De complexen liggen in Arnhem, Borne en Venray.

Lees meer ›

Vastgoedbeleggers moeten in Rotterdam zijn voor hoogste rendement + lijst

29-11-2017

Rotterdam heeft de koppositie overgenomen van Vlaardingen als het gaat om het hoogste rendement op beleggingen in verhuurde woningen. Dit blijkt uit 'big data' onderzoek onder 64 huurwoningmarkten in Nederland door Vastgoedtool.com. Klik verder voor de complete lijst met alle verhuurrendementen in 64 gemeenten. 

Lees meer ›

Werk aan de winkel: woningconsument gaat investeren in onderhoudsbeurt

29-11-2017

Uitgesteld onderhoud aan particuliere woningen wordt door de consument in de komende twee jaar alsnog uitgevoerd, blijkt uit onderzoek van UPS Marketing Consultancy. Dat leidt tot een stijging in de opdrachten voor bedrijven in de onderhoudssector.

Lees meer ›

Drone toont gerealiseerde waterwoningen op IJburg

29-11-2017

Deze bijzondere woningontwikkeling willen we de lezers van VJ niet onthouden. Vorige week kwam het project Zeeburgerbaai van Ooms Bouw & Ontwikkeling gereed. Veertien woningen op een platform in het water. Kijk met ons mee.

Lees meer ›

Transformatie faculteitsgebouw Universiteit Twente naar ruim 480 studentenwoningen

29-11-2017

Camelot heeft het eigendom verworven van het 26.000 m2 grote voormalige faculteitsgebouw de Hogekamp van de Universiteit Twente. Het pand wordt getransformeerd naar 444 moderne studentenstudio’s en ruim 40 appartementen. Daarnaast komt er onder hetzelfde dak een hotel met circa 80 hotelkamers.

Lees meer ›

AIG Careconcepts transformeert kantoorvilla in Amersfoort

29-11-2017

Zorgvastgoedontwikkelaar AIG Careconcepts heeft het voormalig hoofdkantoor van Nutreco in Amersfoort gekocht en is voornemens het object te transformeren naar een bestemming 'wonen en zorg'. Het gebouw zal ruimte bieden aan circa 24 luxe studio’s.

Lees meer ›

Casus: Makelaar moet €80.000 betalen wegens slecht screenen van huurder

29-11-2017

Als een verhuurmakelaar een huurder adequaat heeft gescreend, dan kan hij niet aansprakelijk gehouden worden voor het geval de huurder niet blijkt te betalen. Annemarie Wiesmeier-van der Brugge (Brugrecht Advocaten) zet op een rij wat je bij het beoordelen van huurders van woningen én bedrijfspanden allemaal moet nalopen.

Lees meer ›

Streep door plannen megapretpark in Limburg

29-11-2017

Nature Wonder World, een enorm pretpark dat de Efteling naar de kroon moest steken, komt er niet. Ondernemer Jean Gelissen die dit €750 miljoen kostende project in Brunssum wilde realiseren, ziet er definitief van af.

Lees meer ›

UPDATE Cromwell verkocht 22 kantoren in Nederland in half jaar tijd + lijst

29-11-2017

De Europese belegger Cromwell Property Group heeft 22 kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 111.124 m² in ons land verkocht. Een totaalbedrag is niet bekend gemaakt. Klik verder voor de complete lijst met verkopen. 

Lees meer ›

Deze bouwer verkocht nieuwe huizen voor €0,12 per klik + uitleg in YouTube

28-11-2017

Met een superslimme social media campagne wist ABB Bouwgroep heel snel de koopwoningen uit project De Hil in Kaatsheuvel van de hand te doen. De bedenker van deze campagne, bureau Fingerspitz Online Marketing, won er een prestigieuze prijs mee.

Lees meer ›

Vakbond profvoetballers neemt grote woningportefeuille over van Stichting Stadlander

28-11-2017

Het betreft relatief nieuwe complexen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur. Capital Value begeleidde Stadlander bij de verkoop.  

Lees meer ›

Cromwell verkocht 22 kantoren in Nederland in half jaar tijd

28-11-2017

De Europese belegger Cromwell Property Group heeft 22 kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 111.124 m² in ons land verkocht. Een totaalbedrag is niet bekend gemaakt.

Lees meer ›

Juiste horeca verhoogt waarde winkelcentra: De Stadskamer van Hoog Catharijne

28-11-2017

Het toevoegen en beheer van horeca in winkelcentra was lange tijd iets wat ‘erbij’ werd gedaan. Reoewein Niesten, oprichter van Conceptional, legt met een concrete status in Vastgoedjournaal uit hoe goed geplaatste horeca de waarde van winkelgebieden verhoogt.

Lees meer ›

‘Legoland Discovery Centre geeft een kwaliteitsimpuls aan Scheveningen’

28-11-2017

Scheveningen krijgt de primeur: de eerste Legoland Discovery Centre in Nederland. VJ sprak met ontwikkelaar SENS real estate en Merlin Entertainments, de Britse partij die het leisureconcept gaat exploiteren, over hun plannen voor Scheveningen en hun visie op leisure. “Leisure neemt een steeds grotere rol in.”

Lees meer ›

Stemmen Reynaers Projectprijs 2017 van start

28-11-2017

Lezers van Vastgoedjournaal kunnen vanaf nu tot en met 22 december 2017 stemmen voor de Reynaers Projectprijs 2017. Welk project volgt de villa in Zeist op als winnaar van de Reynaers Projectprijs van vorig jaar?

Lees meer ›

'2017 blijkt een zeer gunstig jaar voor de woningverkoper'

28-11-2017

Driekwart van de woningen werd in 2017 (tot nu toe) met winst verkocht. De verkoopsom lag gemiddeld €32.000 boven de oorspronkelijke aankoopsom. Calcasa onderzocht ook hoeveel woningen op papier in prijs zijn gestegen sinds hun aanschaf - per provincie en per gemeente.

Lees meer ›

Grote bouwopdracht van €26 miljoen voor BAM in Sittard-Geleen

28-11-2017

Op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen gaat BAM Bouw en Techniek twee multi-tenant gebouwen van in totaal 18.000 m2 realiseren. De opdracht omvat de engineering en realisatie van de gebouwen met laboratorium- en kantoorfuncties.

Lees meer ›