Nieuws

Wat is het beste woningproject van Den Haag?

17-08-2017

Vastgoedjournaal is op zoek naar de beste woningprojecten van Den Haag!  VJ heeft al een voorzet gedaan en een lijst gemaakt van de beste gerealiseerde en het beste toekomstige woonprojecten, maar lezers van VJ mogen ook nomineren. 

Lees meer ›

Het is zo ver: Bouw Forum Rotterdam kan eindelijk van start

17-08-2017

De bouwvoorbereidingen van Forum Rotterdam, een groot project aan de Rotterdamse Coolsingel, zijn van start gegaan. Adjunct-directeur Arno Ruigrok van projectontwikkelaar Multi Netherlands spreekt van 'een van de ’s lands grootste binnenstedelijke ingrepen'.

Lees meer ›

Grote logistieke vastgoeddeal: Dudok verkoopt 140.000 m2 aan DC's

17-08-2017

Savills Investment Management heeft namens een strategische partner een logistieke portefeuille aangekocht van Dudok Logistiek Vastgoed. Het gaat om twee XXL distributiecentra in Rotterdam en Moerdijk.

Lees meer ›

DLA Piper en Bloqhouse testen verhandelen vastgoed op blockchain

17-08-2017

Advocatenbureau DLA Piper en fintech start-up Bloqhouse zijn een samenwerking aan gegaan. Samen werken zij aan juridisch verantwoorde oplossing voor het digitaal verhandelen van vastgoed en andere assets op een blockchain. VJ sprak met Bloqhouse over hun pilot. 

Lees meer ›

Magis Vastgoed breidt landelijke portefeuille uit met kantoorpand in Eindhoven

17-08-2017

De beleggende ontwikkelaar Magis Vastgoed uit Eindhoven heeft het kantoorpand aan de Europalaan 30 in Eindhoven verworven. Verkoper is een internationaal institutioneel vastgoedfonds.

Lees meer ›

Transparantie rond vastgoedtransacties; ook bij de overheid!

17-08-2017

Of je nu een boek over taxatieleer openslaat of een publicatie over vastgoedtransacties leest; hét woord dat voortdurend terugkomt is ‘transparantie’. Maar geldt die eis ook niet voor de overheid? Een column van Louis Huijts van VBO Makelaar.

Lees meer ›

MAIN Energie organiseert vijfde editie VastgoedCup

17-08-2017

Donderdag 14 september vindt de MAIN Energie VastgoedCup plaats. Al jaren is dit hét exclusieve netwerkevenement voor vastgoedeigenaren, beleggers en beheerders en wordt wederom gehouden op Golfbaan De Hoge Dijk in Amsterdam. 

Lees meer ›

'Doorn in het oog’ van Eindhovense binnenstad voorlopig gevuld

17-08-2017

Er is een nieuwe invulling gevonden voor het leegstaande V&D-pand. Er trekken tijdelijk designers en ontwerpers in het gebouw. Onder andere tijdens de Dutch Design Week. Er circuleren geruchten dat er daarna een grote internationale keten in zou komen.

Lees meer ›

UPDATE Bouwfonds IM boos over uitbreiding winkelbestand in Hendrik Ido Ambacht

17-08-2017

Het uitbreidingsplan van winkelcentrum De Schoof in Hendrik Ido Ambacht leidt tot onverantwoord veel leegstand. Dat vindt Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) namens een van haar fondsen. Nu met UPDATE.

Lees meer ›

Vrijstaande woningen zien grootste toename in het aantal verkopen

17-08-2017

In juni 2017 registreerde het Kadaster 21.686 verkochte woningen, een stijging van 21,4% ten opzichte van juni 2016 (17.862). Geldt de stijging voor alle woningtypen en provincies?

Lees meer ›

Voormalige kantoorpand Octrooiraad wordt appartementencomplex

17-08-2017

Het voormalige kantoor van de Octrooiraad aan het Benoordenhout in Den Haag wordt getransformeerd naar 54 appartementen en vier penthouses. Alle woningen zijn bestemd voor de verkoop. 

Lees meer ›

Invoering Omgevingswet uitgesteld: wat betekent dat?

16-08-2017

De geplande ingangsdatum van de Omgevingswet is verplaatst. Dit heeft demissionair minister van Infrastructuur & Milieu Schultz aangekondigd in een interview met Binnenlands Bestuur. Advocate Laurien Mulder van Fort Advocaten legt uit wat dit betekent voor de vastgoedsector.

Lees meer ›

Koning Willem-Alexander is op zoek naar nieuwe buren

16-08-2017

Wil je de buurman of –vrouw worden van de Koninklijke familie? Dat kan! Huis Ter Horst staat namelijk te koop, een klein kasteel gelegen op het Koninklijk Landgoed De Horsten in Voorschoten. 

Lees meer ›

De verantwoordelijkheid van de makelaar

16-08-2017

Zijn makelaars medeverantwoordelijk dat in deze huidige oververhitte woningmarkt kopers steeds minder een voorbehoud tot financiering of bouwkundige keuring maken om de woning in bezit te krigen? Dat is onterecht, vindt Harry Bruijniks, voorzitter VBO Makelaar.

Lees meer ›

'Randstad stevent af op huizenbubbel'

16-08-2017

De regionale verschillen op de koopwoningmarkt zijn groter dan ooit en zullen alleen nog maar groter worden. Dat schrijven economen van de Rabobank. “We zien dat woningen in de grote steden steeds sneller en vaker ver boven de initiële vraagprijs worden verkocht.''

Lees meer ›

Kantoorgebouw in Amsterdam-West verkocht voor €24 miljoen

16-08-2017

Forma Fund heeft het kantoorgebouw aan de Generaal Vetterstraat 82 in Amsterdam gekocht voor ruim €24 miljoen. De totale oppervlakte betreft ruim 7.200 m2. Verkoper is een particuliere belegger. 

Lees meer ›

Flink minder leegstand in Alphen aan den Rijn door transformatie

16-08-2017

Het pand van Wolters Kluwer, de grootste Nederlands online uitgeverij & informatiedienstverlener, wordt gedeeltelijk getransformeerd tot woonruimte. In het kantoorgebouw in Alphen aan den Rijn komen 155 huurappartementen en studio's.

Lees meer ›

CONTINUE UPDATE De 29 grootste flexkantoorconcepten in Nederland op een rij

16-08-2017

Er komen in ons land in een hoog tempo nieuwe flexkantoorconcepten erbij. VJ heeft inmiddels een actuele lijst van 29 flexconcepten (peildatum 16 augustus 2017) met het aantal eigen fysieke locaties dat zij hier te lande hebben.

Lees meer ›

Wordt de koopstarter echt geraakt door ouderen met geld?

16-08-2017

Er worden steeds meer woningen gekocht zonder hypotheek. Hierdoor zouden koopstarters worden benadeeld. Woningmarktdeskundige Rob de Wildt stelt uit eigen analyse vast dat die bewering niet klopt.  

Lees meer ›

'Hoog tijd dat er een verplichte APK voor woningen komt'

16-08-2017

Als het aan de SP ligt, dan komt er een verplichte APK-keuring voor woningen. Dat vertelde kamerlid Sandra Beckerman in een radio-uitzending van Omrop Fryslân. ‘’Talloze ongelukken geven het signaal dat het daarvoor hoog tijd is, zodat iedereen veilig kan wonen.''

Lees meer ›

Universiteit Leiden realiseert nieuw Student Centre in Den Haag

16-08-2017

Het studentencentrum komt in het Oriongebouw aan de Turfmarkt. De gemeente Den Haag draagt €2 miljoen bij aan de totstandkoming van het Student Centre. 

Lees meer ›

VJ Commentaar: Niks mis met verkoop aan hoogste bieder

15-08-2017

De gemeente Amsterdam kan kennelijk op het gebied van vastgoed weinig goeds meer doen. Nu wil de gemeente twee monumentale gemeentepanden aan de hoogste bieder verkopen. Waarom niet?

Lees meer ›

‘Door slecht beleid tijdens de crisis, kan de sector nu de vraag niet aan’

15-08-2017

De imploderende woningmarkt en exploderende -prijzen zijn volgens NVB te danken aan slecht beleid tijdens de crisis. ''Iedereen in de sector moest reorganiseren en saneren, en veel werknemers vertrokken definitief uit de sector. Nu is de sector niet in staat om aan de vraag te voldoen.''

Lees meer ›

NIEUWSTE UPDATE De 27 grootste flexkantoorconcepten in Nederland op een rij

15-08-2017

Flexkantoren die kortlopend zijn te 'huren' blijven in opmars. VJ heeft inmiddels 27 flexkantoorconcepten (peildatum 15 augustus 2017) van Nederland geselecteerd en geturfd hoeveel eigen fysieke locaties zij hier te lande hebben. Lees verder voor het NIEUWSTE overzicht.

Lees meer ›

Dit zijn de vier grootste trends in horeca

15-08-2017

Binnen de horeca en leisure zijn er verschillende veranderingen gaande, Michiel van Noort van HTC Advies zette de vier grootste trends op dit moment op een rij. Waar moet een succesvol horecaconcept rekening mee houden en wat geeft de doorslag voor consumenten om te kiezen voor bepaalde concepten?

Lees meer ›

Winst projectontwikkelaars verdampt door Europese richtlijn

15-08-2017

De vorig jaar ingevoerde Europese richtlijn tegen belastingontwijking heeft specifiek de vastgoedsector op de korrel. Het gaat in de kern om renteaftrekbeperking die zeer nadelig uitpakt voor ontwikkelaars, zo toont juriste Nicolette Zandvliet in haar artikel aan.

Lees meer ›

Camelot zet in op huisvesting voor studenten in het hele land

15-08-2017

Naast de TU Delft zijn 289 woonstudio’s voor studenten opgeleverd. Het betreft een ‘Camelot Campus’. CEO van Camelot, Joost van Gestel: ‘’De bedoeling is dat we binnen vijf jaar een Camelot Campus hebben in tenminste de 25 grootste steden van Nederland.”

Lees meer ›

Performance analyse voor corporaties gelanceerd

15-08-2017

De performance analyse (ook wel complex prestatiemeting genoemd) is een hulpmiddel voor het assetmanagement bij het bepalen van het juiste complexbeleid. Dat is vooral bij woningcorporaties van belang. Ortec Finance biedt deze dienstverlening nu aan voor corporaties.

Lees meer ›

Binnenkort is Hornbach ook in Overijssel te vinden

15-08-2017

Aan de Katwolderweg in Zwolle wordt hard gebouwd aan de 14de vestiging van Hornbach in Nederland. Het is de eerste vestiging van de doe-het-zelfketen in Overijssel, de opening staat gepland voor voorjaar 2018. 

Lees meer ›

Doe mee aan de poll: Moet gemeentelijk vastgoed naar de hoogste bieder te gaan?

15-08-2017

De gemeente Amsterdam verkoopt een belangrijk deel van haar vastgoedbezit. Er loopt nu een discussie of de gemeente twee bijzondere monumentale panden wel voor de hoogste prijs moet verkopen. Wat vindt u? Geef uw mening in deze poll!

Lees meer ›

Amsterdamse woningcorporaties bouwen (wederom) te weinig

15-08-2017

Uit een brief van wethouder Ivens over de prestaties van de woningcorporaties blijkt dat ze een groot deel van de afspraken niet nakomen. Zo wordt er niet voldaan aan afspraken over nieuwbouw, duurzaamheid en toewijzing aan kwetsbare huishoudens.

Lees meer ›

Savills verantwoordelijk voor beheer kantoorgebouw Ito Som

15-08-2017

Union Investment heeft Savills aangesteld om kantoorgebouw Ito Som op de Zuidas te beheren. De opdracht omvat het commercieel, technisch en administratief management van het 52.000 m2 grote multi-tenant gebouw. 

Lees meer ›

Hogere omzet maar lagere winst voor JLL wereldwijd

14-08-2017

De totale provisie-inkomsten van JLL stegen wereldwijd fors van 2,9 miljard dollar (H1 2016) naar 3,45 miljard dollar over de eerste zes maanden van 2017. Alleen de winst bleef achter.

Lees meer ›

Zuid-Holland zet €600.000 voor verbetering bedrijventerreinen opzij

14-08-2017

De subsidieregeling past binnen de ambitie van de provincie om de bestaande bedrijventerreinen zo goed mogelijk te benutten voordat nieuwe terreinen worden aangelegd. Uitgangspunten daarbij zijn het verminderen van leegstand en het verduurzamen van gebouwen. 

Lees meer ›

'Moeilijk jaar' voor modeketen Coolcat

14-08-2017

Het nettoverlies van modeketen Coolcat is vorig jaar opgelopen tot €18,6 miljoen. Dat is ruim meer dan een jaar daarvoor (€11,3 miljoen). Ook de omzet daalde, met 6,9% tot €129 miljoen. Dat blijkt uit de jaarrekening.

Lees meer ›

Vesteda robuuster door waardestijging portefeuille en meer eigen kapitaal

14-08-2017

De zaken gaan voorspoedig bij woningfonds Vesteda. Op verschillende fronten noteert het fonds verbeteringen. Bovendien gaat het drie hoofdvestigingen samenvoegen tot één hoofdkantoor. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers.

Lees meer ›

Koopwoning verhuren als u tijdelijk naar het buitenland gaat: waar moet u op letten?

14-08-2017

Gaat u tijdelijk in het buitenland werken? Dan is het wellicht een goed idee om uw koopwoning tijdelijk te verhuren. Esther Dekker van Max Property Fund BV geeft u een aantal belangrijke tips.

Lees meer ›

Haagse kantoorgebouwen getransformeerd naar appartementen

14-08-2017

Canopy Investments heeft de kantoorgebouwen gelegen aan de Laan Copes van Cattenburch 77/79 in Den Haag gekocht. Hier worden 6 ruime hoogwaardige appartementen gerealiseerd. Het project wordt begin oktober dit jaar opgeleverd.

Lees meer ›

Juni een sterke maand voor Nederlandse detailhandel

14-08-2017

De detailhandel heeft in juni 4,3 procent meer omgezet dan in juni 2016, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,7 procent hoger. De omzet van zowel de food- als de non-foodsector groeide. Daarnaast is online 19,5 procent meer omgezet.

Lees meer ›

Deel van een balkon breekt af en valt op winkelcentrum in Roosendaal

14-08-2017

Gistermiddag is er een zijpaneel van een balkon afgebroken bij een flat in Roosendaal. Het paneel kwam terecht op het dak van het naastgelegen winkelcentrum. Bewoners van 22 appartementen aan de Laan van Brabant mogen uit voorzorg hun balkon niet op.

Lees meer ›

Zorgen over gebrek aan woonruimte voor jongeren in Olst-Wijhe

14-08-2017

In de Overijsselse gemeente Olst-Wijhe zijn er grote zorgen over het gebrek aan woonruimte voor jongeren. Door lange wachttijden kunnen jongeren moeilijk in de regio blijven of vestigen. De PvdA-fractie stelt daarom schriftelijke vragen aan het college. 

Lees meer ›

7 tips om je vastgoedadministratie te optimaliseren

14-08-2017

Vastgoedbeheer kan complex en tijdrovend zijn, vooral als de administratie niet optimaal is georganiseerd. Met de Checklist Vastgoed-administratie breng je snel in kaart hoe jouw administratie er voor staat. Werk je efficiënt of valt er winst te behalen? Een bijdrage van Metafoor. 

Lees meer ›

Nieuwe huurder gevonden voor Haags rijksmonument

14-08-2017

Het Indisch Herinneringscentrum is de nieuwe huurder van het statige rijksmonument aan de Sophialaan 10 in Den Haag. Het totale object is ca. 1.200 m² en beschikt over een zeer groot buitenterrein. 

Lees meer ›

Zweegers van Breevast: ‘Ik heb geen enkel strafbaar feit gepleegd’

13-08-2017

Afgelopen donderdag is Frank Zweegers, grootaandeelhouder van vastgoedfonds Breevast, teruggekeerd naar zijn woonland België nadat hij eerder door de Italiaanse justitie op het eiland Capri was aangehouden.

Lees meer ›

Nico Rietdijk (NVB): ‘De woningmarkt is net een achtbaan’

11-08-2017

''Liefhebbers van een adrenalinekick kunnen nu ook op de woningmarkt terecht. Daarom verdient de woningmarkt een plek hoog op de politieke agenda en een sterk bewindspersoon in het komend kabinet,’’ schrijft Nico Rietdijk, directeur NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers.

Lees meer ›

Intervest koopt distributiecentrum van 20.500 m2 in Raamsdonksveer

11-08-2017

HB Capital heeft het distributiecentrum in Raamsdonksveer verkocht aan Intervest Offices & Warehouses. Deze transactie betekent de eerste verkoop van logistiek vastgoed in de portefeuille van HB Capital. 

Lees meer ›

Wederom aangeboden: het Scheringa Museum dat er nooit kwam

11-08-2017

Het complex van het nooit geopende Scheringa Museum in Opmeer staat te koop. Het complex van 10.000 m2 staat al sinds 2009 leeg. De bouw werd toen gestopt door het faillissement van de DSB Bank.

Lees meer ›

Action groeit hard, maar wil nog meer en meer

11-08-2017

Vorig jaar heeft Action bijna 50% meer winst gemaakt dan het jaar ervoor. In 2016 opende de winkel 197 vestigingen, wat een nieuw jaarrecord betekende voor de retailer. Dat record sneuvelt dit jaar opnieuw, als het aan de retailer ligt.

Lees meer ›

Experiment doorstroming: Huurders voorrang bij kopen corporatiebezit

11-08-2017

Woningcorporatie Mitros geeft huurders voorrang bij het kopen van corporatiebezit dat in de verkoop gaat. Huurders krijgen twee weken de tijd om een vooraf vastgestelde vraagprijs neer te leggen. De proef duurt nog tot 1 november.

Lees meer ›

Let op: regeling restschuld eigen woning loopt af

11-08-2017

De crisismaatregel met als doel om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen, loopt voor nieuwe situaties op 31 december 2017 af. Bij verkoop van de woning na die datum is daarom de rente op de eventuele restschuld niet meer aftrekbaar. Wat zijn je mogelijkheden? Een bijdrage van Maureen Rutte-van der Horst van BDO Belastingadviseurs. 

Lees meer ›

Bouwfonds IM rondt verkoop en herfinanciering parkeergaragefonds af

11-08-2017

Het gaat om een portefeuille van parkeergarages uit BEREPF I die zijn verkocht aan BEREPF III. De verkoopprijs bedroeg €250 miljoen. 

Lees meer ›

ABN AMRO: 'Gehele onroerend goed portefeuille in 2030 naar gemiddeld energielabel A'

11-08-2017

Niet alleen het eigen vastgoed, maar ook het vastgoed van de zakelijke en particuliere klanten van ABN AMRO waarvoor ze leningen heeft verstrekt moeten verduurzaamd worden. In 2030 wil de grootbank de portefeuille verbeterd hebben naar gemiddeld energielabel A. 

Lees meer ›

Amsterdam in 2050 'stad zonder aardgas'

11-08-2017

Om de doelstelling te halen stelt het college €5 miljoen aan subsidies beschikbaar. In totaal moeten 350.000 woningen overstappen van aardgas op duurzame verwarming en elektrisch koken.

Lees meer ›

C&W versterkt huisvestingsteam met Akkerman en Stelpstra

11-08-2017

Asaël Akkerman en Gerda Stelpstra zijn per 1 augustus in dienst getreden van het Global Occupier Services team van Cushman & Wakefield. Beiden waren voorheen werkzaam bij JLL. 

Lees meer ›

Albert Heijn DC krijgt ruim 10.000 zonnepanelen

11-08-2017

Het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker wordt een stuk groener. Gisteren is het eerste zonnepaneel van de in totaal 10.788 zonnepanelen, op het dak gelegd. Op jaarbasis zal dit tot een reductie van 1.387 ton CO2 zorgen. 

Lees meer ›

Goed idee voor de buurt? Als Amstelvener kun je €10.000 winnen

10-08-2017

Woon je in Amstelveen? Dan kun je (maximaal) €10.000 ‘winnen’ met een goed initiatief voor de buurt. Het gemeentebestuur heeft in totaal €60.000 uitgetrokken voor de uitvoering van de beste ideeën.

Lees meer ›

'Horeca is niet altijd de pleister op de wond, maar wel een goede belegging'

10-08-2017

VJ sprak met Loek Borsje, makelaar bij Makelaar In Horeca en Koert van de Weerd, makelaar en partner bij AWHoreca makelaars over de huidige trends binnen horecavastgoed. Waar liggen de beleggingskansen en waar moet vastgoed aan voldoen om geschikt te zijn als horecalocatie?

Lees meer ›

Nieuwe partner bij Q Makelaars Bedrijfshuisvesting

10-08-2017

Per 1 juli 2017 is Niek Dijkmans toegetreden als partner binnen Q Makelaars Bedrijfshuisvesting. Vanuit de regio West-Brabant zal hij verder gaan bijdragen aan de verdere expansie van de afdeling bedrijfshuisvesting.

Lees meer ›

Logistiek vastgoedontwikkelaar SEGRO groeit sterk in Noord-Europa

10-08-2017

SEGRO heeft een succesvol halfjaar achter de rug. De waarde van de portefeuille is gestegen met 4,9% en er is sprake van het grootste aantal ontwikkelingen in de pijplijn ooit. In Nederland wordt de portefeuille momenteel uitgebreid met SEGRO Park Amsterdam Airport.

Lees meer ›

Circa 600 m2 kantoorruimte verhuurd in Maastricht

10-08-2017

Chalet Group heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Medpace Medical Device. Het betreft circa 576 m² kantoorruimte en 10 parkeerplaatsen in het gebouw ‘Il Fiore’ gelegen aan Avenue Céramique 201-245 in Maastricht.

Lees meer ›

Utrecht committeert zich langjarig aan Arcadis voor stedelijk waterbeheer

10-08-2017

Gemeenten worden in de toekomst geacht een klimaatstresstest te doen. Utrecht is de eerste grote gemeente die dit in één keer voor een lange tijd wil garanderen. Arcadis helpt de gemeente klimaatbestendig te maken. De komende jaren moet het riool grote neerslagpieken aankunnen.

Lees meer ›

'Noordboulevard Scheveningen krijgt impuls door nieuwbouw'

10-08-2017

De verouderde bedrijfspanden aan de Noordboulevard in Scheveningen gaan dit najaar tegen de vlakte. Er zijn plannen om de huidige 15 restaurants en winkels slopen en nieuwbouw realiseren om zo meer bezoekers naar dit gedeelte van de Boulevard te trekken. 

Lees meer ›

Goede vooruitzichten voor logistiek vastgoed + Download rapport

10-08-2017

De cijfers voor de transportsector zien er rooskleurig uit. In het eerste kwartaal was er in alle transportbranches sprake van omzetgroei, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Het vertrouwen onder de ondernemers neemt daarom flink toe.

Lees meer ›

Vers op de markt: de duurste te koop staande woning ter wereld

10-08-2017

Deze week kwam een woning te koop, die meteen de duurste op de mondiale markt is. De Amerikaanse ‘mansion’ – bekend van de serie ‘The Beverly Hillbillies’ - kost maar liefst $350 miljoen.

Lees meer ›

Ook Rabobank sluit zich aan bij Dutch Green Building Council

10-08-2017

Naast ING en ABN AMRO, heeft nu ook de Rabobank zich aangesloten bij de Dutch Green Building Council. De drie grote banken willen hiermee hun ambitie vervullen van het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Lees meer ›

Cityside Apartments transformeert kantoorgebouw Zoetermeer naar appartementencomplex

10-08-2017

Ook in Zoetermeer gaat Cityside Apartments een kantoorgebouw transformeren naar appartementencomplex. In totaal komen er 47 appartementen, de oplevering zal in de zomer van 2018 plaatsvinden. 

Lees meer ›

Hoe een zorginstelling met behulp van vastgoed miljoenen verduisterde

09-08-2017

De directeur van een zorginstelling sluisde miljoenen euro’s zorggeld naar zijn rekening door trucjes met vastgoedverhuur. Eind juni 2016 kwam de fraude aan het licht en viel de FIOD in op het hoofdkantoor in Rotterdam. Het FD zocht uit hoe de fraude plaatsvond.

Lees meer ›

UvA-studenten na de zomer mogelijk college in een tent

09-08-2017

Op het Roeterseiland in Amsterdam-Oost komt hoogstwaarschijnlijk een tijdelijke collegezaal voor 450 studenten. De werkzaamheden aan Gebouw A, waar de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naartoe gaat verhuizen, zijn namelijk nog niet afgerond. 

Lees meer ›

Tunstall lanceert nieuw fonds gericht op Nederlandse non-performing loans

09-08-2017

Nieuwe speler Tunstall Real Estate Asset Management heeft een fonds opgericht om non-performing loans aan te kopen. De eerste acquisitie is voor € 31,7 miljoen aangekocht.

Lees meer ›

Groen licht voor hoogste toren van Nederland

09-08-2017

De bouw van de hoogste toren van Nederland mag doorgaan. De Zalmhaventoren komt in Rotterdam en wordt 215 meter hoog, 30 meter hoger dan de Euromast. In de toren komen in totaal 260 appartementen. 

Lees meer ›

Facelift voor passagiersterminal Maastricht Aachen Airport

09-08-2017

De passagiersterminal van Maastricht Aachen Airport wordt grondig verbouwd. Zowel de voorgevel als het interieur worden aangepakt. Zo moet ‘het vakantiegevoel’ al op het vliegveld beginnen. Lees hier over de plannen.

Lees meer ›

Belasting niet betalen? Dan wordt je straat verkocht!

09-08-2017

In San Francisco zijn de bewoners van een chique villabuurt voor een onaangename verrassing komen te staan: omdat ze ongemerkt al tijden niet de belasting betalen, is hun straat verkocht. Nu moeten ze gaan betalen voor het gebruik van de straatstenen en parkeerplaatsen. 

Lees meer ›

SSH& realiseert 300 studentenwoningen in Arnhem

09-08-2017

Met de oplevering van studentenwoontoren Helix biedt SSH& aan zo’n 300 studenten onderdak. Dit is niet het enige project wat de studentenhuisvester heeft lopen. Zo komen er ook 85 appartementen erbij in de Zoomstraat.

Lees meer ›

Pandora opent conceptstore in Apeldoorn

09-08-2017

Juwelier Pandora opende onlangs een conceptstore aan de Hoofdstraat 98 in Apeldoorn. Deze winkel heeft een vloeroppervlak van circa 106 m2 op de begane grond en een opslagruimte op de eerste verdieping.

Lees meer ›

Unilever koopt aandelen terug van a.s.r.

09-08-2017

Levensmiddelenproducten Unilever en a.s.r. zijn overeengekomen dat Unilever de 6% cumulatief preferente aandelen Unilever N.V. die a.s.r. in bezit heeft, terugkoopt. Er wordt een openbaar bod gedaan voor circa €142 miljoen. 

Lees meer ›

Recent verbouwd stadskantoor in Eschede weer in de steigers

09-08-2017

De verbouwing van het stadskantoor aan de Hengelosestraat in Enschede begint flink in de kosten te lopen. Werd het kantoor recentelijk nog verbouwd: een nieuwe verbouwing zal nog eens €990.000 kosten. 

Lees meer ›

‘Wolken vormen zich boven de eerst zo stralende koopwoningmarkt’

08-08-2017

De nieuwbouwproductie blijft zover achter bij de potentiële vraag, dat de doorstroming in de bestaande woningvoorraad stagneert. Dat blijkt uit de Monitor Koopwoningmarkt over het tweede kwartaal. Het aantal te koop staande woningen daalt snel, met grote prijsstijgingen tot gevolg.

Lees meer ›

Mogelijk doorstart voor modeketen Witteveen

08-08-2017

Er is goede hoop dat de failliet verklaarde winkelketen Witteveen een doorstaat gaat maken. Dat laat de curator vandaag weten.

Lees meer ›

Halfjaarcijfers NSI: transitie naar kantorenfonds doorgezet

08-08-2017

Vastgoedonderneming NSI is positief over hun nieuwe kantoorstrategie, zo is er onlangs een grote aankoop gedaan voor €17,5 miljoen in Leiden. De hoge leegstand in de portefeuille baart nog zorgen. Dit blijkt uit de halfjaarscijfers die onlangs werden gepresenteerd. 

Lees meer ›

Halfjaarcijfers Wereldhave: bezetting gelijk gebleven, totaalresultaat omhoog

08-08-2017

Het totaalresultaat van Wereldhave is flink toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de winkelcentrumbelegger bekendmaakte.

Lees meer ›

HEMA nu echt in de uitverkoop?

08-08-2017

Lion Capital, sinds 2007 eigenaar van HEMA, heeft zakenbank Credit Suisse in de arm genomen om 'strategische opties' voor de retailer te onderzoeken. Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. 

Lees meer ›

Grootste fietsenstalling van Nederland geopend

08-08-2017

De nieuwe fietsenstalling bij Utrecht CS is in gebruik genomen. Het is nu al de grootste fietsenstalling van Nederland en eind 2018 zelfs de grootste ter wereld. Er wordt tevens gebruik gemaakt van de nieuwste technologische snufjes.

Lees meer ›

Weer een retailer in zwaar weer: Tuunte failliet verklaard

08-08-2017

Moderetailer Tuunte Fashion is failliet verklaard. De modeketen telt meer dan veertig vestigingen in Nederland en is vooral in het oosten van het land actief.

Lees meer ›

Column: Middeldure huur vraagt om innovatie in plaats van regulatie

08-08-2017

''Wij zijn van mening dat de scheiding tussen koop en huur een markt-, en geen politiek gegeven is. Dit houdt in dat alleen marktpartijen onderdeel kunnen zijn van een oplossing en dat de politiek ‘slechts’ van nut is bij het aandragen van handvatten.'' Een bijdrage van Sweco.

Lees meer ›

Halfjaarcijfers Vastned: resultaatverbetering en nieuwe strategie

08-08-2017

Winkelfonds Vastned heeft een goed eerste half jaar achter de rug, dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde halfjaarcijfers. De doelstelling dat 75% van de portefeuille bestaat uit premium city high street shops komt in zicht. Vastned werkt daarom aan een update van de strategie.

Lees meer ›

Corporate Housing Factory ontvangt ASAP keurmerk

08-08-2017

Corporate Housing Factory heeft de kwaliteitsaccreditatie van de Association of Serviced Apartment Providers (ASAP) ontvangen, een wereldwijde non-profit organisatie die de kwaliteit controleert van (short stay) serviced appartementen.

Lees meer ›

Halfjaarcijfers Unibail-Rodamco: waarde portefeuille bijna €50 miljard

08-08-2017

De nettohuurinkomsten van Unibail-Rodamco zijn overal gestegen, behalve in Nederland. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde halfjaarcijfers. Ook is een nieuwe huurder voor the Mall of the Netherlands bekend gemaakt. 

Lees meer ›

Breevast-aandeelhouder Frank Zweegers opgepakt in Italië

07-08-2017

De Nederlandse vastgoedmagnaat Frank Zweegers is opgepakt in Italië op het eiland Capri. Dit in verband met een gerechtelijk onderzoek van de Belgische justitie.

Lees meer ›

WINACTIE: Maak kans op een toegangskaart voor DGBC Congres 'Meters maken voor klimaat'

07-08-2017

Op donderdag 28 september wordt het congres 'Meters maken voor klimaat' van de Dutch Green Building Council gehouden. Tal van toonaangevende sprekers maken die dag hun opwachting. Erbij zijn? VJ verloot 5 gratis toegangskaarten ter waarde €275 per stuk! 

Lees meer ›

De Amsterdamse hotelstop: 'Projectontwikkeling op z'n kop'

07-08-2017

In Amsterdam geldt al langere tijd de veelbesproken hotelstop. Toch komen er nog steeds hotelkamers bij. Hoe kan dat? VJ sprak met vastgoedadvocaat Maarten Klaassen en met Erik Koldenhof van de gemeente Amsterdam. ''De druk op de hotelmarkt blijft bestaan.''

Lees meer ›

'Banken halen teugels bij bouwbedrijf Strukton strakker aan’

07-08-2017

Zo komt er op aandringen van ABN Amro, Rabobank en NIB een eigen Raad van Commissarissen, zo meldt het FD. Er is tevens nieuwe financiering is overeengekomen, maar slechts tot en met juni volgend jaar. Dat is ongebruikelijk kort.

Lees meer ›

Sterke kwartaalresultaten voor Colliers International

07-08-2017

In het tweede kwartaal van 2017 heeft Colliers International Group Inc. 13% meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Lees hier de belangrijkste punten en de toelichting van CEO Jay S. Hennick.

Lees meer ›

Wederom vraagtekens bij cijfers over 'Airbnb-overtreders'

07-08-2017

Van de Nederlanders die via Airbnb hun woning verhuren, overschrijdt 42% de 60 dagen. Dat blijkt uit onderzoek van vier Europese kranten: Trouw, Le Monde, De Tijd en Süddeutsche Zeitung. Dat leidt tot vraagtekens bij de cijfers die Airbnb bekendmaakte voor Airbnb-imperium Amsterdam.

Lees meer ›

DNB op zoek naar 25.000 m2 kantoorruimte

07-08-2017

De Nederlandsche Bank heeft DRS Makelaars aangesteld om tijdelijke huisvesting te zoeken voor haar kantoorfuncties. DNB is op zoek naar circa 25.000 m2 in (groot) Amsterdam.  

Lees meer ›

Tweede huis in trek: 'Een aantrekkelijk alternatief voor sparen'

07-08-2017

Het aantal transacties en nieuwbouwprojecten van recreatiewoningen in Nederland stijgt flink, blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning in opdracht van de NVM. Wat maakt een tweede woning zo aantrekkelijk? En welke regio's en typen woningen zijn populair?

Lees meer ›

Simon Becker maakt overstap naar Parc Makelaars

07-08-2017

Per 1 augustus is Simon Becker in dienst getreden bij Parc Makelaars. Hij zal als makelaar/taxateur het bestaande commerciële aan- en verhuurteam versterken en de verdere professionalisering en uitbouw van de taxatie afdeling vorm geven.

Lees meer ›

'RBS weer terug naar Amsterdam na Brexit'

07-08-2017

Royal Bank of Scotland is in gesprek met de Nederlandse toezichthouders om weer terug te keren naar Amsterdam. De bank heeft plannen om na de brexit zijn Europese hoofdkantoor weer op de Zuidas te vestigen.

Lees meer ›

Deloitte verlengt langjarig huurcontract Maastoren

07-08-2017

NorthStar Realty Europe is met huurder Deloitte een langjarige verlenging van het huurcontract overeengekomen voor kantoorruimte in gebouw Maastoren in Rotterdam. De verlenging heeft betrekking op ruim 22.000 m² kantoorruimte. 

Lees meer ›

'Transformatie kantoren mag best nog wel even doorgaan'

04-08-2017

Er is recent een discussie in vastgoedland opgelaaid of transformatie van kantoren niet is doorgeslagen. Kantoorruimte zou namelijk ‘op raken’. Adviesbureau Stec Groep denkt dat dit nog niet zo is en heeft voor VJ een aantal argumenten op een rij gezet. 

Lees meer ›

'Booking.com maakt het studenten moeilijker een kamer te vinden'

04-08-2017

Voor het Amsterdamse hoofdkantoor van Booking.com hebben vanmorgen studenten geprotesteerd. Het zou dankzij dergelijke verhuurwebsites aantrekkelijker worden voor verhuurders om woonruimte te verhuren aan toeristen, in plaats van aan studenten.

Lees meer ›