Je verhuurwoning een makeover geven zonder verbouwing

Gepubliceerd op: 2 augustus 2023

Bestaat de ideale huurder? Misschien wel. Misschien vind je deze wanneer je jouw woning voor verhuur aan expats ter beschikking stelt. Deze professionals verblijven en werken tijdelijk in Nederland omdat er onvoldoende Nederlandse werknemers beschikbaar zijn in bepaalde vakgebieden. Wil je dus jouw onderkomen zelf weer bewonen na die wereldreis? Dat kan! Expats dragen het imago van ‘harde werkers’ met zich mee. Nu de focus voor hen hierop ligt, veroorzaken zij zelden overlast. Door het relatief hoge inkomen dat een expat geniet, ben je bijna altijd zeker van de maandelijkse huurbetalingen.

1. Frisse verflagen en accentkleuren

Een van de meest effectieve manieren om je verhuurwoning te transformeren, is door frisse verflagen aan te brengen. Verf is betaalbaar en kan een enorme impact hebben op de uitstraling van de ruimte. Kies neutrale kleuren voor de hoofdmuren om een ruimtelijk en rustig gevoel te creëren. Overweeg daarnaast om één of twee muren in elke kamer te schilderen met een levendige accentkleur. Dit kan een instant boost geven aan de sfeer zonder de hele woning te overheersen.

2. Geef de keuken en badkamer een update

De keuken en badkamer zijn twee belangrijke ruimtes die vaak het verschil kunnen maken voor potentiële huurders. Als het budget beperkt is, kun je kleine aanpassingen doen om deze ruimtes te verbeteren. Door de keukenkastjes te wrappen met interieurfolie geef jij een oude keuken toch een compleet nieuwe look. Ook kun je oude handvatten vervangen door nieuwe, moderne exemplaren. Voor de badkamer doet een nieuw douchegordijn ook al wonderen. Of geef oude, vergeelde tegels een frisse look door ook deze te wrappen met folie.

3. Vernieuw het interieur met accessoires

Accessoires zijn de sleutel tot het levendig maken van je verhuurwoning zonder dat deze grote kosten met zich meebrengen. Voeg kleurrijke kussens toe op banken en stoelen, hang opvallende kunstwerken aan de muren en plaats trendy decoratieve items op tafels en planken. Kies accessoires die aansluiten bij de gewenste stijl en sfeer van de woning. Zo kun je bijvoorbeeld met bohemian-stijl decoraties een relaxte en gezellige sfeer creëren, terwijl strakke en moderne accessoires een eigentijdse uitstraling geven.

4. Verander de vloer met vloerkleden

Als je niet de mogelijkheid (of budget) hebt om de hele vloer te vervangen, kunnen vloerkleden een geweldige oplossing zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, patronen en kleuren en kunnen een saaie vloer in een handomdraai transformeren. Plaats vloerkleden in de woonkamer, slaapkamers en gangen om de ruimte een warme en uitnodigende uitstraling te geven. Bovendien zijn vloerkleden ook een praktische manier om eventuele slijtage of beschadigingen op de vloer te verbergen.

Meer lezen?